kerameos
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Τι ισχύει για την ανέλιξη των εκπαιδευτικών που οδηγεί σε υψηλότερη μισθοδοσία - «Τα περισσότερα μόρια, το οποίο μεταφράζεται σε πιο γρήγορη ανέλιξη και άρα πιο υψηλή μισθοδοσία εντέλει με την ανέλιξη», είπε η Ν. Κεραμέως

Σε υψηλότερη μισθοδοσία οδηγεί η ανέλιξη των εκπαιδευτικών, μέσω των μορίων που θα παίρνουν από τον διορισμό τους σε δυσπρόσιτες περιοχές, αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Σε συνέντευξή της στο mega, η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στο πρόβλημα στέγασης των εκπαιδευτικών, τα μόρια τα οποία παίρνουν οι αναπληρωτές από τη διδασκαλία σε σχολεία της επαρχίας αλλά και για τις  σημαντικές συνεργασίες της Ελλάδας με πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού.

Όπως δήλωσε η Ν. Κεραμέως, ο μισθός των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στην επαρχία δεν είναι πια μεγαλύτερος όμως «επί της ουσίας αυτή τη στιγμή υπάρχουν παραπάνω μόρια, το οποίο μεταφράζεται σε πιο γρήγορη ανέλιξη και άρα πιο υψηλή μισθοδοσία εντέλει με την ανέλιξη», όπως ανέφερε.  

«Χρόνιο πρόβλημα η στέγαση εκπαιδευτικών»

Αναφορικά με το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν στην επαρχία, η Ν. Κεραμέως υπογράμμισε πως είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία πάρα πολλά χρόνια και ένα σοβαρό ζήτημα το οποίο έχει επιδεινωθεί με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών.  

«Γίνονται προσπάθειες σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως για παράδειγμα ένα σχολείο που χτίστηκε με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικό τομέα από τον Δήμο  και ταυτόχρονα χτίστηκαν και μικρά διαμερίσματα για τους εκπαιδευτικούς», συμπλήρωσε.

Δυο πτυχία με ένα επιπλέον χρόνο σπουδών

Για σημαντικές συνεργασίες της Ελλάδας με πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού μίλησε η Ν. Κεραμέως σημειώνοντας ότι «μέσω της παρουσίας μας στην Αμερική πετύχαμε στενότερη συνεργασία της Ελλάδος με κορυφαία πανεπιστήμια της Αμερικής. Πάνω από 30 αμερικανικά πανεπιστήμια, όπως είναι το Χάρβαρντ, το Γέιλ έρχονται για συνεργασία με ελληνικά πανεπιστήμια».

Στη συνέχεια η κ. Κεραμέως έδωσε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα συνεργασίας που συμφωνήθηκε με τα πανεπιστήμια της Αμερικής. «Ένας φοιτητής που σπουδάζει στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο να μπορεί να πάει για ένα επιπλέον χρόνο στο Colombia, κι έτσι ο φοιτητής θα πάρει δύο πτυχία».

Σύμφωνα με το alfavita.gr, η Νίκη Κεραμέως  αναφέρθηκε και στη συνεργασία του πανεπιστημίου Αθηνών με το πανεπιστήμιο του Γέιλ σε θέματα επιδημιολογίας, ενώ ήδη στη χώρα μας υπάρχουν δύο αγγλόφωνες Ιατρικές σχολές.

«Γίνεται η χώρα μας ένας παγκόσμιος φάρος εκπαίδευσης στην Μεσόγειο, στην Ευρώπη, που θα προσελκύει κόσμο» επισήμανε η Νίκη Κεραμέως.

Δείτε το βίντεο:

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

krasi
Από τον αμπελώνα στο ποτήρι: Πώς τα PFAS εισβάλλουν στο κρασί μας
Μια πρόσφατη ευρωπαϊκή έρευνα αποκάλυψε ότι κανένα από τα δείγματα κρασιών που εξετάστηκαν δεν ήταν απαλλαγμένο από τριφθοροξικό οξύ (TFA), ένα...
Από τον αμπελώνα στο ποτήρι: Πώς τα PFAS εισβάλλουν στο κρασί μας
κοτόπουλο
Πιο επικίνδυνο κι από κόκκινο κρέας; Η αλήθεια για την υπερβολική κατανάλωση κοτόπουλου
Παρά το γεγονός ότι το κοτόπουλο κατατάσσεται συχνά ως μία από τις πιο υγιεινές πηγές ζωικής πρωτεΐνης, νέες μελέτες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου...
Πιο επικίνδυνο κι από κόκκινο κρέας; Η αλήθεια για την υπερβολική κατανάλωση κοτόπουλου
smoothie
Η αλήθεια για τα smoothies: Όταν το υγιεινό γίνεται επιβλαβές
Σύμφωνα με τον Δρ. Ντέιβιντ Κάβαν, η ύψιστη περιεκτικότητα τους σε ζάχαρη, που συχνά περνά απαρατήρητη, μπορεί να ακυρώσει κάθε προσπάθεια...
Η αλήθεια για τα smoothies: Όταν το υγιεινό γίνεται επιβλαβές