kerameos
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Τι ισχύει για την ανέλιξη των εκπαιδευτικών που οδηγεί σε υψηλότερη μισθοδοσία - «Τα περισσότερα μόρια, το οποίο μεταφράζεται σε πιο γρήγορη ανέλιξη και άρα πιο υψηλή μισθοδοσία εντέλει με την ανέλιξη», είπε η Ν. Κεραμέως

Σε υψηλότερη μισθοδοσία οδηγεί η ανέλιξη των εκπαιδευτικών, μέσω των μορίων που θα παίρνουν από τον διορισμό τους σε δυσπρόσιτες περιοχές, αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Σε συνέντευξή της στο mega, η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στο πρόβλημα στέγασης των εκπαιδευτικών, τα μόρια τα οποία παίρνουν οι αναπληρωτές από τη διδασκαλία σε σχολεία της επαρχίας αλλά και για τις  σημαντικές συνεργασίες της Ελλάδας με πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού.

Όπως δήλωσε η Ν. Κεραμέως, ο μισθός των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στην επαρχία δεν είναι πια μεγαλύτερος όμως «επί της ουσίας αυτή τη στιγμή υπάρχουν παραπάνω μόρια, το οποίο μεταφράζεται σε πιο γρήγορη ανέλιξη και άρα πιο υψηλή μισθοδοσία εντέλει με την ανέλιξη», όπως ανέφερε.  

«Χρόνιο πρόβλημα η στέγαση εκπαιδευτικών»

Αναφορικά με το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν στην επαρχία, η Ν. Κεραμέως υπογράμμισε πως είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία πάρα πολλά χρόνια και ένα σοβαρό ζήτημα το οποίο έχει επιδεινωθεί με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών.  

«Γίνονται προσπάθειες σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως για παράδειγμα ένα σχολείο που χτίστηκε με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικό τομέα από τον Δήμο  και ταυτόχρονα χτίστηκαν και μικρά διαμερίσματα για τους εκπαιδευτικούς», συμπλήρωσε.

Δυο πτυχία με ένα επιπλέον χρόνο σπουδών

Για σημαντικές συνεργασίες της Ελλάδας με πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού μίλησε η Ν. Κεραμέως σημειώνοντας ότι «μέσω της παρουσίας μας στην Αμερική πετύχαμε στενότερη συνεργασία της Ελλάδος με κορυφαία πανεπιστήμια της Αμερικής. Πάνω από 30 αμερικανικά πανεπιστήμια, όπως είναι το Χάρβαρντ, το Γέιλ έρχονται για συνεργασία με ελληνικά πανεπιστήμια».

Στη συνέχεια η κ. Κεραμέως έδωσε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα συνεργασίας που συμφωνήθηκε με τα πανεπιστήμια της Αμερικής. «Ένας φοιτητής που σπουδάζει στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο να μπορεί να πάει για ένα επιπλέον χρόνο στο Colombia, κι έτσι ο φοιτητής θα πάρει δύο πτυχία».

Σύμφωνα με το alfavita.gr, η Νίκη Κεραμέως  αναφέρθηκε και στη συνεργασία του πανεπιστημίου Αθηνών με το πανεπιστήμιο του Γέιλ σε θέματα επιδημιολογίας, ενώ ήδη στη χώρα μας υπάρχουν δύο αγγλόφωνες Ιατρικές σχολές.

«Γίνεται η χώρα μας ένας παγκόσμιος φάρος εκπαίδευσης στην Μεσόγειο, στην Ευρώπη, που θα προσελκύει κόσμο» επισήμανε η Νίκη Κεραμέως.

Δείτε το βίντεο:

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Συνελήφθη καθηγήτρια σε σχολική εκδρομή επειδή μαθητής είχε πάνω του κάνναβη και σουγιά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΧΑΣΤΟΥΚΙ
Ποιός θυμάται την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια;
Γνωρίζουν άραγε γονείς και όσοι βρίσκονται εκτός σχολείου τι γίνεται κάθε μέρα στις τάξεις;
Ποιός θυμάται την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια;
Νοσοκομείο
Πάτρα: Ακρωτηρίασαν τα πόδια της 20χρονης φοιτήτριας που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα
Οι γιατροί στο ΚΑΤ πήραν την απόφαση για ακρωτηριασμό και των δύο ποδιών, από το μέρος του γονάτου και κάτω, για να μην επεκταθεί η επιπλοκή
Πάτρα: Ακρωτηρίασαν τα πόδια της 20χρονης φοιτήτριας που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα