kerameos
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Τι ισχύει για την ανέλιξη των εκπαιδευτικών που οδηγεί σε υψηλότερη μισθοδοσία - «Τα περισσότερα μόρια, το οποίο μεταφράζεται σε πιο γρήγορη ανέλιξη και άρα πιο υψηλή μισθοδοσία εντέλει με την ανέλιξη», είπε η Ν. Κεραμέως

Σε υψηλότερη μισθοδοσία οδηγεί η ανέλιξη των εκπαιδευτικών, μέσω των μορίων που θα παίρνουν από τον διορισμό τους σε δυσπρόσιτες περιοχές, αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Σε συνέντευξή της στο mega, η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στο πρόβλημα στέγασης των εκπαιδευτικών, τα μόρια τα οποία παίρνουν οι αναπληρωτές από τη διδασκαλία σε σχολεία της επαρχίας αλλά και για τις  σημαντικές συνεργασίες της Ελλάδας με πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού.

Όπως δήλωσε η Ν. Κεραμέως, ο μισθός των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στην επαρχία δεν είναι πια μεγαλύτερος όμως «επί της ουσίας αυτή τη στιγμή υπάρχουν παραπάνω μόρια, το οποίο μεταφράζεται σε πιο γρήγορη ανέλιξη και άρα πιο υψηλή μισθοδοσία εντέλει με την ανέλιξη», όπως ανέφερε.  

«Χρόνιο πρόβλημα η στέγαση εκπαιδευτικών»

Αναφορικά με το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν στην επαρχία, η Ν. Κεραμέως υπογράμμισε πως είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία πάρα πολλά χρόνια και ένα σοβαρό ζήτημα το οποίο έχει επιδεινωθεί με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών.  

«Γίνονται προσπάθειες σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως για παράδειγμα ένα σχολείο που χτίστηκε με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικό τομέα από τον Δήμο  και ταυτόχρονα χτίστηκαν και μικρά διαμερίσματα για τους εκπαιδευτικούς», συμπλήρωσε.

Δυο πτυχία με ένα επιπλέον χρόνο σπουδών

Για σημαντικές συνεργασίες της Ελλάδας με πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού μίλησε η Ν. Κεραμέως σημειώνοντας ότι «μέσω της παρουσίας μας στην Αμερική πετύχαμε στενότερη συνεργασία της Ελλάδος με κορυφαία πανεπιστήμια της Αμερικής. Πάνω από 30 αμερικανικά πανεπιστήμια, όπως είναι το Χάρβαρντ, το Γέιλ έρχονται για συνεργασία με ελληνικά πανεπιστήμια».

Στη συνέχεια η κ. Κεραμέως έδωσε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα συνεργασίας που συμφωνήθηκε με τα πανεπιστήμια της Αμερικής. «Ένας φοιτητής που σπουδάζει στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο να μπορεί να πάει για ένα επιπλέον χρόνο στο Colombia, κι έτσι ο φοιτητής θα πάρει δύο πτυχία».

Σύμφωνα με το alfavita.gr, η Νίκη Κεραμέως  αναφέρθηκε και στη συνεργασία του πανεπιστημίου Αθηνών με το πανεπιστήμιο του Γέιλ σε θέματα επιδημιολογίας, ενώ ήδη στη χώρα μας υπάρχουν δύο αγγλόφωνες Ιατρικές σχολές.

«Γίνεται η χώρα μας ένας παγκόσμιος φάρος εκπαίδευσης στην Μεσόγειο, στην Ευρώπη, που θα προσελκύει κόσμο» επισήμανε η Νίκη Κεραμέως.

Δείτε το βίντεο:

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικοι
Μέλος του ΔΣ ΕΛΜΕ "παράγοντας διευκόλυνσης της εφαρμογής του αντιδραστικού μέτρου του επιθεωρητισμού"
Απέκρυψε από το Δ.Σ της ΕΛΜΕ του οποίου είναι μέλος την πραγματοποίηση τριών αξιολογήσεων στο Λύκειο όπου έχει τη θέση του διευθυντή.
Μέλος του ΔΣ ΕΛΜΕ "παράγοντας διευκόλυνσης της εφαρμογής του αντιδραστικού μέτρου του επιθεωρητισμού"
viasmos-agori-500.jpg
Φρίκη με τον λυράρη που βίαζε και εξέδιδε 11χρονο: Είχε φτιάξει ψεύτικα προφίλ και έστελνε φωτογραφίες του παιδιού
Πώς ο 66χρονος έστελνε το πορνογραφικό υλικό με «πρωταγωνιστή» το παιδί
Φρίκη με τον λυράρη που βίαζε και εξέδιδε 11χρονο: Είχε φτιάξει ψεύτικα προφίλ και έστελνε φωτογραφίες του παιδιού