yppeth
INTIME NEWS
Ακόμα και μετά την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών καταγράφεται πλήθος κενών στα σχολεία - Παράσταση διαμαρτυρίας από τον ΣΕΠΕ «Σεφέρης» στη ΔΠΕ Β' Αθήνας την Παρασκευή

Πλήθος κενών καταγράφεται στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας, ακόμα και μετά την ανακοίνωση των 8.487 μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών. Ο ΣΕΠΕ «Σεφέρης» ζητά να καλυφθούν άμεσα οι ελλείψεις από την αρχή της χρονιάς.

Παράλληλα, το σωματείο των εκπαιδευτικών ζητά να παρθούν μέτρα στήριξης των εκπαιδευτικών και προσλήψεις αναπληρωτών σε μία φάση.

Ο ΣΕΠΕ «Σεφέρης» καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας την Παρασκευή 26/8, στις 11.30 π.μ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ! 

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ!

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΦΑΣΗ!

Σε λίγες μέρες ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά. Πραγματοποιήθηκαν μέσα στο καλοκαίρι 8.487 μόνιμοι διορισμοί οι οποίοι δεν θα πραγματοποιούνταν χωρίς τους αγώνες των εκπαιδευτικών σωματείων, χωρίς τις απεργιακές μάχες και την αντιπαράθεση με όλες τις κυβερνήσεις.

Τα κενά σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων όμως παραμένουν τεράστια. Είναι ενδεικτικό ότι την προηγούμενη σχολική χρονιά (2021-2022) πραγματοποιήθηκαν πάνω από 50.000 προσλήψεις αναπληρωτών, για να «καλυφθούν» στοιχειωδώς οι ανάγκες. 

Ενδεικτικά και αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία στη Δ.Π.Ε. Β' Αθήνας, που προκύπτουν από τα κενά που δόθηκαν στους νεοδιόριστους (αν δόθηκαν όλα), χωρίς να έχουν γίνει οι τοποθετήσεις τους και χωρίς τις νέες άδειες που θα προκύψουν μετά την 1η Σεπτέμβρη από τους εκπαιδευτικούς αλλά και χωρίς τις αυξημένες ανάγκες, άρα στην πραγματικότητα τα κενά είναι πολύ περισσότερα από τα παρακάτω:

pinakas

Η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ., όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις της τελευταίας 12ετίας, έχουν την ευθύνη για την αδιοριστία.

Οι μόνιμοι διορισμοί που έγιναν τα 2 τελευταία χρόνια αναπλήρωσαν τις αντίστοιχες συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών. Όλες οι κυβερνήσεις, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και τις διάφορες εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ «επένδυσαν» στην υποχρηματοδότηση και στον κόφτη των κενών (κατάργηση του δασκάλου στο ολοήμερο, περικοπή μαθημάτων κυρίως ειδικοτήτων, συμπτύξεις τμημάτων, αύξηση μαθητών ανά τμήμα) με σκοπό να πείσουν πως δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε εκπαιδευτικούς! Για αυτό και οι μόνιμοι διορισμοί δεν είναι χάρισμα καμίας κυβέρνησης!

Τα χιλιάδες κενά που παραμένουν είναι οι μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας που δεν καλύπτονται, οι μαθητές που μένουν χωρίς εκπαιδευτικό από την αρχή της χρονιάς, τα μαθήματα που δε διδάσκονται, οι ειδικότητες που λείπουν, οι δομές (π.χ. στην Ειδική Αγωγή) που δε λειτουργούν. Η «κάλυψη» των κενών σε πολλές φάσεις, το μοντέλο των εκπαιδευτικών νομάδων, που γυρίζουν από πόλη σε πόλη και από νησί σε νησί, υπονομεύει την εκπαιδευτική διαδικασία, την ίδια την εργασία των εκπαιδευτικών! Οδηγεί στην πλήρη εξουθένωση και οικονομική εξαθλίωση των αναπληρωτών.

Ίσα ίσα που ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την νέα σχολική χρονιά, υπονομεύει ακόμη περισσότερο την ανάγκη για μαζικές προσλήψεις από την αρχή της χρονιάς. Με εγκύκλιο προς τις Δ/νσεις Εκπαίδευσης και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις, ο ΓΓ του ΥΠΑΙΘ ζήτησε την καταχώρηση των λειτουργικών κενών των Σχολικών Μονάδων Γενικής Εκπαίδευσης, των δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης μέχρι τις 12/8  και των ΚΕΔΑΣΥ ως τις 19/8, ώστε να καταγραφούν οι ανάγκες για προσλήψεις αναπληρωτών.

Είναι γνωστό ότι αυτή την περίοδο δεν μπορεί να καταγραφούν τα πραγματικά κενά στα σχολεία, γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί οι υπηρεσιακές μεταβολές, δεν έχουν υπολογιστεί οι άδειες, δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα τμήματα, δεν έχουν καταγραφεί οι πραγματικές ανάγκες στα Ολοήμερα!  Με τον τρόπο αυτό, το ΥΠΑΙΘ προχωράει σε ένα απαράδεκτο «μαγείρεμα» των κενών. Την ίδια ώρα χιλιάδες συνάδελφοι, πίσω από ένα πληκτρολόγιο, αγωνιούν για το αν και πότε  θα δουλέψουν, για το πού θα τοποθετηθούν, για το αν θα τα βγάλουν πέρα, αν θα βρουν σπίτι. 

Ο Σύλλογός μας «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ», με τη συμμετοχή των συναδέλφων και μαζί με τους γονείς, θα πάρουμε πρωτοβουλίες, θα διεκδικήσουμε, αποφασιστικά και δυναμικά, συγκεκριμένα μέτρα, πριν το άνοιγμα των σχολείων, για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών: 

    Να δοθούν από τη Β΄ Διεύθυνση Π.Ε και το ΥΠΑΙΘ όλα τα πραγματικά κενά για τη δήλωση σχολείων πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, χωρίς περικοπές και «μαγειρέματα» και να καλυφθούν όλα σε μια φάση.  

    Να υπολογιστούν όλες οι εκπαιδευτικές ανάγκες, σε όλες τις ειδικότητες, σε τμήματα ΖΕΠ, στην παράλληλη στήριξη. Να λειτουργήσουν παντού όλα τα τμήματα ένταξης και να ιδρυθούν όλα όσα χρειάζονται για την κάλυψη των αναγκών. Να εξασφαλιστούν σε όλα τα σχολεία οι αναγκαίες ώρες για ενισχυτική διδασκαλία. 

    Να υπολογιστούν επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών (πλήρους ωραρίου και όχι τρίμηνα) για την κάλυψη των έκτακτων κενών που θα προκύψουν από συναδέλφους που θα νοσήσουν από Covid -19, ώστε να μην επαναληφθεί το μπάχαλο της περσινής χρονιάς.  Να γίνουν δεκτά όλα τα αιτήματα για «σπάσιμο» τμημάτων. 

    Να καλυφθούν από την αρχή της χρονιάς με προσλήψεις όλες οι επιπλέον ανάγκες στο Ολοήμερο. 

Οργανώνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Π.Ε.  Β΄Αθήνας την Παρασκευή 26/8 11.30 π.μ.

Προχωράμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις στους  Δήμους της περιοχής μας, στην Περιφέρεια, στα αρμόδια Υπουργεία για τα ζητήματα της διαμονής  και της διαβίωσης των νεοδιόριστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που θα υπηρετήσουν  στη Β΄ Αθήνας, μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, απαιτώντας: 

    Με ευθύνη των Δήμων και επιπλέον κρατική χρηματοδότηση :  Δημιουργία λεσχών για τη Δωρεάν σίτισή τους, αξιοποίηση ξενοδοχείων, διαθέσιμων διαμερισμάτων, δωματίων, εστιών για τη δωρεάν στέγαση  τους.

    Ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών από την πανδημία (μαζικά δωρεάν τεστ, μέσα ατομικής προστασίας…). Επιπλέον προσωπικό καθαριότητας, πλήρους ωραρίου, για την κάλυψη των αναγκών στα σχολεία. 

Για τη στήριξη της διαβίωσης των εκπαιδευτικών και τη λειτουργία των σχολείων απαιτούμε από την Κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ:

    Δωρεάν μετακίνηση στην περιοχή πρόσληψης και 50% έκπτωση σε όλα τα ΜΜΜ για όλο το έτος. Αύξηση του ποσού της χιλιομετρικής αποζημίωσης για ανάγκες της υπηρεσίας και διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται αποζημίωση. Επιδότηση ενοικίου στα 300€ το μήνα για όσους συναδέλφους υπηρετούν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους και δεν στεγάζονται σε δωρεάν καταλύματα. 

    Κατάργηση του ορίου των 25 μαθητών ανά τμήμα. 15 μαθητές ανά τμήμα. Με βάση αυτό να καθοριστεί η συγκρότηση των τμημάτων και οι προσλήψεις. Να επανέλθει άμεσα ο υπεύθυνος δάσκαλος στο Ολοήμερο.

    Αύξηση μισθού κατά 20% στο εισαγωγικό κλιμάκιο και αντίστοιχα σε όλα υπόλοιπα. Καταβολή 13ου και 14ου μισθού και αφορολόγητο στα 12.000.

    Χιλιάδες μόνιμους διορισμούς, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.  Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών. 

    Υπηρέτηση για ένα έτος της οργανικής για τους νεοδιόριστους. Δικαίωμα απόσπασης.  

    Επαρκής χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, διαγραφές χρεών προς τις ΔΕΚΟ, αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Σχολικό γεύμα και δεκατιανό για όλα τα παιδιά. Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα σχολικά είδη. 

    Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να αναλάβει άμεσα την ευθύνη για την οργάνωση των διεκδικήσεων του κλάδου. Να προχωρήσει σε άμεσο αίτημα για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ. Να συντονίσει τη δράση του με το Δ.Σ της ΟΛΜΕ με τους γονείς για τα ζητήματα της λειτουργίας των σχολείων. 

    Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απευθύνονται στον Σύλλογό μας «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν

Δε μένουμε θεατές! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΟΠΣΥΔ - Αναπληρωτές: Οδηγίες εγγραφής αναπληρωτών

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

dolofonia_12xronis
Δολοφονία 12χρονης Λουίζε: Οι συμμαθήτριές της τη μαχαίρωσαν 32 φορές με λίμα νυχιών
Σοκάρει το έγκλημα στην Γερμανία με τη δολοφονία της 12χρονης Λουίζε - Οι συμμαθήτριές της τη μαχαίρωσαν 32 φορές με λίμα νυχιών
Δολοφονία 12χρονης Λουίζε: Οι συμμαθήτριές της τη μαχαίρωσαν 32 φορές με λίμα νυχιών