Κυκλάδες: Να αξιοποιηθούν κτήρια των Δήμων για τη στέγαση των εκπαιδευτικών
ΕΛΜΕ Κυκλάδων: Είναι απαράδεκτο αυτοί που στηρίζουν με τεράστιο οικονομικό και ψυχικό κόστος το δημόσιο σχολείο να αγωνιούν πλέον όχι απλά για την αξιοπρεπή διαβίωση αλλά για την επιβίωσή τους…

Εννέα προτάσεις-απαιτήσεις, που θα εξασφαλίσουν τη στέγαση των εκπαιδευτικών στις Κυκλάδες, στις οποίες όπως και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς στη χώρα, οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα εύρεσης κατοικίας, κάνει η Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων.

Ανάμεσα σε αυτές, να μισθωθούν ξενοδοχεία, τα οποία είναι κλειστά, για τη στέγαση των εκπαιδευτικών, να επεκταθούν οι φοιτητικές εστίες και να υπάρξει πρόβλεψη για τη στέγαση των εκπαιδευτικών.

«Τα νησιά των Κυκλάδων, που βίωσαν και βιώνουν και φέτος μια «υπερμεγέθη» τουριστική ανάπτυξη, δυστυχώς αποτελούν αρκετά «δύσκολους» προορισμούς για τη διαβίωση και την εργασία για τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς που εργάζονται πάνω σ αυτά. Με πρώτο μισθό που ξεκινάει από το 740 ευρώ (!) οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί καλούνται να ανταπεξέλθουν στα πανάκριβα ενοίκια, το πανάκριβο κόστος ζωής, τα αυξημένα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια, τους «εκτοξευμένους» λογαριασμούς ΔΕΚΟ, την πανάκριβη βενζίνη κλπ κλπ.», τονίζει η ΕΛΜΕ.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κυκλάδων

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων καλωσορίζει όλους τους νεοδιόριστους συναδέλφους και τους εύχεται καλή δύναμη στο έργο τους και καλή διαμονή στα νησιά των Κυκλάδων. Ύστερα από χρόνια περιπλάνηση σε όλες τις γωνιές και τις εσχατιές της χώρας ως αναπληρωτές, θα πρέπει τώρα να υπηρετήσουν και ως νεοδιόριστοι στα Κυκλαδονήσια. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν από αρχές Σεπτέμβρη και οι συνάδελφοι αναπληρωτές που θα κληθούν να καλύψουν εκατοντάδες λειτουργικά και οργανικά κενά στην περιοχή των Κυκλάδων, με αντίστοιχο ψυχικό και οικονομικό κόστος κι αυτοί, όπως και όλοι οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν για πολλά χρόνια στην περιοχή.

Τα νησιά των Κυκλάδων, που βίωσαν και βιώνουν και φέτος μια «υπερμεγέθη» τουριστική ανάπτυξη, δυστυχώς αποτελούν αρκετά «δύσκολους» προορισμούς για τη διαβίωση και την εργασία για τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς που εργάζονται πάνω σ αυτά. Με πρώτο μισθό που ξεκινάει από το 740 ευρώ (!) οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί καλούνται να ανταπεξέλθουν στα πανάκριβα ενοίκια, το πανάκριβο κόστος ζωής, τα αυξημένα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια, τους «εκτοξευμένους» λογαριασμούς ΔΕΚΟ, την πανάκριβη βενζίνη κλπ κλπ.

Μέσα σ αυτήν την ανάπτυξη θα έπρεπε να υπάρχει αυτονόητα πρόβλεψη για τη διαμονή, τη στέγαση, τη σίτιση, τη διαβίωση και τη μετακίνηση των συναδέλφων. Αν θέλουμε να μιλάμε για πραγματική «ανάπτυξη», τότε θα πρέπει να μιλάμε και για στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωση και εργασία όλων των εκπαιδευτικών στα νησιά, προκειμένου να προστατεύεται και να διαφυλάσσεται η αξία και το ιδεώδες της δημόσιας παιδείας και του δημόσιου σχολείου, η αξία της μόρφωσης και της διαπαιδαγώγησης όλων των μαθητών μας σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων.

Μέσα σ αυτές τις συνθήκες είναι απαράδεκτος να αγωνιούν οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί για την εξεύρεση δωματίων και σπιτιών στα νησιά των Κυκλάδων.

Είναι απαράδεκτο να πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης και αισχροκέρδειας.

Είναι απαράδεκτο να βιώνουν τις τραγικές συνέπειες της τεράστιας αύξησης του πληθωρισμού, της ακρίβειας και του υπερτουρισμού ενώ ο μισθός μας μειώνεται και παραμένει καθηλωμένος χρόνια.

Είναι απαράδεκτο αυτοί που στηρίζουν με τεράστιο οικονομικό και ψυχικό κόστος το δημόσιο σχολείο να αγωνιούν πλέον όχι απλά για την αξιοπρεπή διαβίωση αλλά για την επιβίωσή τους…

Είναι απαράδεκτο μπροστά σ αυτά τα τεράστια προβλήματα να «σφυράνε» αδιάφορα Κράτος και Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν Δήμοι που ακόμα δεν έχουν κινητοποιηθεί για τη διασφάλιση της στέγασης, της διαμονής και της σίτισης των συναδελφων μας.


Μπροστά σε όλη αυτήν την κατάσταση το ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Κυκλάδων απαιτεί άμεσα:


1.Να εξασφαλιστεί άμεσα η ένταξη όλων των συναδέλφων στις Κυκλάδες, σε προγράμματα που θα εξασφαλίζουν δωρεάν στέγαση σε ξενοδοχεία ή σπίτια.

2.Να μισθωθούν ξενοδοχεία, τα οποία είναι κλειστά, για τη στέγαση των εκπαιδευτικών.

3.Να επεκταθούν οι φοιτητικές εστίες και να υπάρξει πρόβλεψη για τη στέγαση των εκπαιδευτικών.

4.Σίτιση όλων των εκπαιδευτικών

5.Επίδομα στέγασης σε όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στις Κυκλάδες και επιπλέον επίδομα 500 ευρώ για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες σε καύσιμα.

6.Ειδικά όλοι οι νησιωτικοί Δήμοι να λάβουν άμεσα μέτρα για την στέγαση των εκπαιδευτικών, εφαρμόζοντας τον νόμο 4483/2017, άρθρο 32, το οποίο αφορά την στέγαση και την σίτιση των δημοσίων υπαλλήλων, σε ορεινούς και νησιωτικούς δήμους της χώρας κάτω των 18.000 κατοίκων.

7.Οι Δημοτικές Αρχές να απαιτήσουν από την πολιτεία, τα χρήματα που είναι αναγκαία, για την ενοικίαση κτιρίων, με σκοπό τη στέγαση των εκπαιδευτικών.

8. Να ισχύσει άμεσα η δυνατότητα καταβολής χρηματικού επιδόματος για όλους τους νησιωτικούς Δήμους

9. Να συμπεριληφθούν άμεσα και οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί στη δυνατότητα πρόσβασης στο δικαίωμα στέγασης και σίτισης από τους Δήμους.

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων έχει αναλάβει, όπως κάθε χρόνο να βοηθήσει τους συνάδελφους εκπαιδευτικούς με την εξεύρευση οικίας στα νησιά των Κυκλάδων, που εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τους συναδέλφους που θα χρειαστεί να εργαστούν στο νησί της Μυκόνου. Οι συνάδελφοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο (6945987267 Δ.Παπαδημητρίου ) είτε στο mail [email protected].

Μέχρι να γίνουν πράξη τα παραπάνω, δείχνουμε την αλληλεγγύη μας βοηθώντας τους συναδέλφους να βρουν κατοικία!

Παράλληλα, η Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ διεκδικεί και αγωνιστικά τη λύση στα παραπάνω προβλήματα και στέκεται δίπλα σε κάθε συνάδελφο/ισσα. Κανείς μόνος/η!
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, θα κάνει παρέμβαση στη ΔΔΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ , για το ζήτημα της στέγασης, ώστε να τους υποδεχτούμε αγωνιστικά και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί, λύση στο πρόβλημα της στέγασης.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 27-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

korinthiakos_seismoi
Κορινθιακός Κόλπος: Οι δεκάδες δονήσεις προβληματίζουν καθώς η σεισμική «άπνοια» συνεχίζεται - «Η Αττική είναι ευάλωτη», τονίζει ο Παπαδόπουλος
Σύμφωνα με τον σεισμολόγο, Γεράσιμο Παπαδόπουλο περίπου από τις 15 Σεπτεμβρίου καταγράφεται μια έντονη σεισμική δραστηριότητα στη συγκεκριμένη εστία
Κορινθιακός Κόλπος: Οι δεκάδες δονήσεις προβληματίζουν καθώς η σεισμική «άπνοια» συνεχίζεται - «Η Αττική είναι ευάλωτη», τονίζει ο Παπαδόπουλος
ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: Τραγικά και μοιραία λάθη στις προϋπηρεσίες εκατοντάδων αναπληρωτών
Επιστολή απόγνωσης: Καταστρέφονται ζωές! Καταδικαζόμαστε σε 3 χρόνια ανεργίας - Στα σκουπίδια οι προσπάθειες τόσων χρόνων
ΑΣΕΠ: Τραγικά και μοιραία λάθη στις προϋπηρεσίες εκατοντάδων αναπληρωτών
Στέφανος Κασσελάκης
Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι «μια ωραία ατμόσφαιρα»: Οι πρώτες κινήσεις Κασσελάκη ανακατεύουν την τράπουλα και δημιουργούν τριγμούς
Οι αλλαγές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στη θέση του Εκπροσώπου Τύπου πυροδότησαν κύμα αντιδράσεων
Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι «μια ωραία ατμόσφαιρα»: Οι πρώτες κινήσεις Κασσελάκη ανακατεύουν την τράπουλα και δημιουργούν τριγμούς