Εκπαιδευτικοί: Μετά τη χαρά του διορισμού/πρόσληψης η απόγνωση για τη στέγαση και την αντιμετώπιση των εξόδων
Εκπαιδευτικοί σε νησιά δηλώνουν ότι τους ζητήθηκε να πληρώσουν 60 και 70 ευρώ τη βραδιά σε ξενοδοχεία ενώ οι "τυχεροί" που βρίσκουν στέγη την κλείνουν το ελάχιστο με 350 (γκαρσονιέρες - αποθήκες) έως 700 ευρώ, όταν ο μηνιαίος μισθός τους θα κυμαίνεται ανάμεσα στα 800 και τα 900 ευρώ.

Σοβαρά προβλήματα στέγασης αντιμετωπίζουν  εκατοντάδες νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί που έρχονται αυτές τις μέρες στα μέρη που διορίστηκαν για να  παρουσιαστούν, να ορκιστούν και να αναλάβουν υπηρεσία.

Μετά τη χαρά του διορισμού των εκπαιδευτικών, έρχεται η ψυχρολουσία, καθώς αρχίζει το δύσκολο έργο της εύρεσης σπιτιού, ιδιαίτερα στη νησιωτική Ελλάδα και όχι μόνο. 

Στο alfavita.gr έρχονται μηνύματα απόγνωσης εκπαιδευτικών που βρίσκονται ήδη στις περιοχές διορισμού τους και η πρώτη εμπειρία με την προσπάθεια εξεύρεσης σπιτιού είναι τραγικά απογοητευτική. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς αλλά και από τα τοπικά εκπαιδευτικά σωματεία, στην Κέρκυρα, στην Λευκάδα, στα Κυκλαδονήσια και στα Δωδεκάνησα, στα Χανιά και στο Ρέθυμνο αλλά και σε άλλες περιοχές υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες αναφορικά με τις παρεχόμενες δυνατότητες στέγασης των εκπαιδευτικών.

Εκπαιδευτικοί σε νησιά δηλώνουν ότι τους ζητήθηκε να πληρώσουν 60 και 70 ευρώ τη βραδιά σε ξενοδοχεία ενώ οι "τυχεροί" που βρίσκουν στέγη την κλείνουν το ελάχιστο με 350 (γκαρσονιέρες - αποθήκες) έως 700 ευρώ, όταν ο μηνιαίος μισθός τους θα κυμαίνεται από 750 έως 900 ευρώ (με προϋπηρεσία και παιδιά)

Στις παραπάνω περιοχές αλλά και σε άλλες η επέκταση της τουριστικής περιόδου και η ραγδαία εξάπλωση των βραχυχρόνιων μισθώσεων έχουν απογειώσει τις τιμές, με αποτέλεσμα να γίνεται πραγματική βάσανος, η εξεύρεση κατοικίας για τους εκπαιδευτικούς. Το αποτέλεσμα είναι να φθάνουν σε σημείο, "να διανυκτερεύουν οι εκπαιδευτικοί, ακόμη και στα αυτοκίνητα και στις παραλίες -ακόμα και στα γραφεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης" όπως μας ενημερώνει η ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

«Ακόμα και οι «τυχεροί» που θα βρουν σπίτι, έρχονται αντιμέτωποι με το σκληρό πρόσωπο του τουρισμού: είναι αναγκασμένοι να αφήσουν το σπίτι, από τις 30 Ιουνίου» προσθέτει.

Στη συνέχεια, αναφέρει ότι «όλα αυτά, βέβαια, δεν απασχολούν ούτε τους Δήμους της Κέρκυραςούτε  τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ούτε το Υπουργείο και για άλλη μια χρονιά καλούνται οι εκπαιδευτικοί, να λύσουν τα προβλήματα μόνοι τους, ως δια μαγείας...».

Είναι φανερό και απαραίτητο ότι το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Περιφέρειες οφείλουν να εξασφαλίσουν άμεσα την ένταξη όλων των αναπληρωτών και νεοδιόριστων στην Κέρκυρα, να μισθωθούν ξενοδοχεία, τα οποία είναι κλειστά, για τη στέγαση των εκπαιδευτικών, να επεκταθούν οι φοιτητικές εστίες και να υπάρξει πρόβλεψη για τη στέγαση των εκπαιδευτικών. 

Το πρόβλημα θα μεγαλώσει τις επόμενες μέρες καθώς στο τέλος του Αυγούστου - αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται η τοποθέτηση περίπου 25.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τα νησιά των Κυκλάδων, που βίωσαν και βιώνουν και φέτος μια «υπερμεγέθη» τουριστική ανάπτυξη, δυστυχώς αποτελούν αρκετά «δύσκολους» προορισμούς για τη διαβίωση και την εργασία για τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς που εργάζονται πάνω σ αυτά. Με πρώτο μισθό που ξεκινάει από το 740 ευρώ (!) οι  εκπαιδευτικοί καλούνται να ανταπεξέλθουν στα πανάκριβα ενοίκια, το πανάκριβο κόστος ζωής, τα αυξημένα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια, τους «εκτοξευμένους» λογαριασμούς ΔΕΚΟ, την πανάκριβη βενζίνη κλπ κλπ.

Όπως σημειώνει ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κυκλάδων Δημήτρης Παπαδαημητρίου μέσα σ΄ αυτήν την ανάπτυξη θα έπρεπε να υπάρχει αυτονόητα πρόβλεψη για τη διαμονή, τη στέγαση, τη σίτιση, τη διαβίωση και τη μετακίνηση των εκπαιδευτικών. Αν θέλουμε να μιλάμε για πραγματική «ανάπτυξη», τότε θα πρέπει να μιλάμε και για στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωση και εργασία όλων των εκπαιδευτικών στα νησιά, προκειμένου να προστατεύεται και να διαφυλάσσεται η αξία και το ιδεώδες της δημόσιας παιδείας και του δημόσιου σχολείου, η αξία της μόρφωσης και της διαπαιδαγώγησης όλων των μαθητών σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων.

Η ΕΛΜΕ Κυκλάδων επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι "μέσα σ αυτές τις συνθήκες είναι απαράδεκτος να αγωνιούν οι εκπαιδευτικοί για την εξεύρεση δωματίων και σπιτιών στα νησιά των Κυκλάδων.

Είναι απαράδεκτο να πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης και αισχροκέρδειας.

Είναι απαράδεκτο να βιώνουν τις τραγικές συνέπειες της τεράστιας αύξησης του πληθωρισμού, της ακρίβειας και του υπερτουρισμού ενώ ο μισθός μας μειώνεται και παραμένει καθηλωμένος χρόνια.

Είναι απαράδεκτο αυτοί που στηρίζουν με τεράστιο οικονομικό και ψυχικό κόστος το δημόσιο σχολείο να αγωνιούν πλέον όχι απλά για την αξιοπρεπή διαβίωση αλλά για την επιβίωσή τους…

Είναι απαράδεκτο μπροστά σ αυτά τα τεράστια προβλήματα να «σφυράνε» αδιάφορα Κράτος και Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν Δήμοι που ακόμα δεν έχουν κινητοποιηθεί για τη διασφάλιση της στέγασης, της διαμονής και της σίτισης των εκπαιδευτικών".


Μπροστά σε όλη αυτήν την κατάσταση το ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Κυκλάδων απαιτεί άμεσα:

1.Να εξασφαλιστεί άμεσα η ένταξη όλων των συναδέλφων στις Κυκλάδες, σε προγράμματα που θα εξασφαλίζουν δωρεάν στέγαση σε ξενοδοχεία ή σπίτια.
2.Να μισθωθούν ξενοδοχεία, τα οποία είναι κλειστά, για τη στέγαση των εκπαιδευτικών.
3.Να επεκταθούν οι φοιτητικές εστίες και να υπάρξει πρόβλεψη για τη στέγαση των εκπαιδευτικών.
4.Σίτιση όλων των εκπαιδευτικών
5.Επίδομα στέγασης σε όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στις Κυκλάδες και επιπλέον επίδομα 500 ευρώ για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες σε καύσιμα.
6.Ειδικά όλοι οι νησιωτικοί Δήμοι να λάβουν άμεσα μέτρα για την στέγαση των εκπαιδευτικών, εφαρμόζοντας τον νόμο 4483/2017, άρθρο 32, το οποίο αφορά την στέγαση και την σίτιση των δημοσίων υπαλλήλων, σε ορεινούς και νησιωτικούς δήμους της χώρας κάτω των 18.000 κατοίκων.

7.Οι Δημοτικές Αρχές να απαιτήσουν από την πολιτεία, τα χρήματα που είναι αναγκαία, για την ενοικίαση κτιρίων, με σκοπό τη στέγαση των εκπαιδευτικών.
8. Να ισχύσει άμεσα η δυνατότητα καταβολής χρηματικού επιδόματος για όλους τους νησιωτικούς Δήμους

9. Να συμπεριληφθούν άμεσα και οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί στη δυνατότητα πρόσβασης στο δικαίωμα στέγασης και σίτισης από τους Δήμους. 

Η Γενική Γραμματέας της ΕΛΜΕ Άννα Λεκάκη σημειώνει ότι "το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων έχει αναλάβει, όπως κάθε χρόνο να βοηθήσει τους συνάδελφους εκπαιδευτικούς με την εξεύρευση οικίας στα νησιά των Κυκλάδων, που εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τους συναδέλφους που θα χρειαστεί να εργαστούν στο νησί της Μυκόνου. Οι συνάδελφοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο (6945987267 Δ.Παπαδημητρίου ) είτε στο mail [email protected]."


Οι δάσκαλοι

Άμεση λύση στο σοβαρό πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στη Μύκονο ζητά ο ΣΕΠΕ Σύρου - Τήνου - Μυκόνου, ενόψει μάλιστα της νέας σχολικής χρονιάς.

Εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στο νησί κατήγγειλαν σε ανοιχτή επιστολή τους ότι συναντούν πολλές δυσκολίες στην εξεύρεση στέγης, ενώ ζητούν από τον δήμο να αναλάβει δράση.

Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν δάσκαλοι και καθηγητές και σε άλλα νησιά του Αιγαίου, όπως διαπιστώνεται από επιστολές που λαμβάνει το alfavita.gr

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Σύρου - Τήνου - Μυκόνου:

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Σύρου - Τήνου - Μυκόνου συνυπογράφει το ψήφισμα των συναδέλφων μας αναπληρωτών, σχετικά με τις τραγικές και απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης και στέγασής τους στο νησί της Μυκόνου.

Καλούμε το κράτος και τον Δήμο Μυκόνου να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύτατο πρόβλημα με τη στέγαση των εκπαιδευτικών στο νησί. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση των συναδέλφων μας:

«Το πλέον αφιλόξενο και ακριβό νησί της Ελλάδας, η κοσμοπολίτικη Μύκονος των λίγων και των εχόντων, επιμένει να ξεχνά και να αδιαφορεί για τους υπαλλήλους που στέλνει το κράτος να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους. Πολύ περισσότερο, το νησί δείχνει κατ’ εξακολούθηση το πιο σκληρό του πρόσωπο στην εκπαιδευτική κοινότητα, η οποία καλείται να επιτελέσει το παιδαγωγικό της έργο υπό ακραίες συνθήκες οικονομικής εκμετάλλευσης. Η εύρεση κατοικίας και η ακρίβεια δυσχεραίνουν τη διαβίωση των εκπαιδευτικών σε τέτοιο σημείο, που πολύ σύντομα προβλέπεται ότι θα διακυβεύεται η στελέχωση των σχολείων του νησιού.

Πιο συγκεκριμένα, οι παράνομες -απουσία συμβολαίου- μισθώσεις σπιτιών έχουν εκτιναχθεί σε εξωφρενικά επίπεδα, πολύ υψηλότερα από τα προηγούμενα έτη, ακόμα και από την περσινή χρονιά, και πολλές φορές μάλιστα συνδυάζονται με παράλογες απαιτήσεις από τους εκμισθωτές (π.χ. πληρωμή 5 ευρώ για κάθε πλύση ρούχων σε πλυντήριο, πληρωμή κοινοχρήστων εξόδων χωρίς να υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι, επιπλέον χρέωση σε περίπτωση φιλοξενίας συγγενών και φίλων). Πέραν δηλαδή των υπέρογκων και αδικαιολόγητων για την αξία των ακινήτων ποσών που ζητούνται, οι εκμισθωτές δεν χάνουν ευκαιρία για περαιτέρω οικονομική εκμετάλλευση των ενοικιαστών τους, ακόμα και αν αυτοί επωμίζονται το λειτούργημα της εκπαίδευσης των παιδιών τους.

Επιπλέον, η συντριπτική πλειοψηφία των μισθωτών διώχνονται από τα σπίτια τους, χωρίς πρώτα να έχει λήξει η σχολική χρονιά ή η σύμβαση εργασίας τους, γεγονός που επιτρέπουν οι παράνομες και χωρίς συμβόλαια μισθώσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, αφού τα ποσά που ζητούνται εν μέσω καλοκαιρινής σεζόν είναι αδιανόητα. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή, δεκάδες νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας, αφού χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι εκπαιδευτικές τους υποχρεώσεις και ενώ υποχρεούνται να παρουσιάζονται στο σχολείο, έχουν διωχθεί από το νησί, για να πάρουν τη θέση τους στα σπίτια τους οι τουρίστες, και κανένας εκμισθωτής δεν δέχεται να τους νοικιάσει σπίτι πριν από τη λήξη της τουριστικής περιόδου.

Σε όλα τα παραπάνω κακώς κείμενα, που επικρατούν επί σειρά ετών, ο πιο πλούσιος δήμος της χώρας απαντά χορηγώντας ένα πενιχρό επίδομα σίτισης και στέγασης, που καταβάλλεται μετά τη λήξη της σύμβασης και έτσι κι αλλιώς δεν επαρκεί για να καλύψει ούτε στο ελάχιστο τα δυσβάσταχτα έξοδα ενός χαμηλόμισθου υπαλλήλου σε ένα τόσο ακριβό νησί, την ίδια στιγμή που οι υγειονομικοί υπάλληλοι λαμβάνουν σχεδόν πενταπλάσιο ποσό σε μηνιαία βάση. Μάλιστα, η χορήγηση του εν λόγω επιδόματος για τη φετινή χρονιά είναι στον αέρα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου, λόγω κωλύματος που έχει δημιουργηθεί με το Υπουργείο Εσωτερικών. Οι εκπαιδευτικοί του νησιού αντέδρασαν στο ενδεχόμενο διακοπής του επιδόματος με επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Δήμο Μυκόνου και τους βουλευτές Κυκλάδων, χωρίς να λάβουν καμία απάντηση.

Σε όλα τα παραπάνω η εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού απαντάει ζητώντας:

•    Χορήγηση ικανού επιδόματος στέγασης και σίτισης στους μόνιμους εκπαιδευτικούς του νησιού κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς
•    Αύξηση του ποσού για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στα επίπεδα των υγειονομικών υπαλλήλων
•    Δωρεάν αξιοπρεπείς δομές για όλους τους εκπαιδευτικούς
•    Προστασία από την οικονομική εκμετάλλευση των εκμισθωτών

Το παραπάνω κείμενο συνυπογράφει η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών της Μυκόνου και στηρίζουν τα εκλεγμένα σωματεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δ΄ Κυκλάδων.

ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας:

Για τη στέγαση των εκπαιδευτικών

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, θέλει να καλωσορίσει τους συναδέλφους που διορίστηκαν και τους εύχεται καλή αρχή και καλή δύναμη στο επόμενο στάδιο της ζωής τους.

Μετά την αρχική χαρά του διορισμού, όμως, έρχεται η ψυχρολουσία. Τώρα ξεκινάει το δύσκολο έργο της εύρεσης σπιτιού, ειδικά σε μια περιοχή όπως η Κέρκυρα.

Αφού γύρισαν όλη την Ελλάδα, με μια βαλίτσα στο χέρι και κάτω από αντίξοες συνθήκες, ως αναπληρωτές, πρέπει να κάνουν το ίδιο και ως νεοδιόριστοι. Το ίδιο, πρέπει να κάνουν και οι συνάδελφοι αναπληρωτές, που θα έρθουν από το Σεπτέμβριο στην Κέρκυρα. Μια διαδικασία δύσκολη και κυρίως οικονομικά δυσβάσταχτη. Το νησί της Κέρκυρας είναι ένας τουριστικός προορισμός με μεγάλη «αναπτυξη» - όπως λέει και η κυβέρνηση... Σ ‘αυτή την ανάπτυξη όμως δεν υπάρχει χώρος για τους αναπληρωτές και τους νεοδιόριστους, όπως φαίνεται… Αυτή είναι η μοίρα των αναπληρωτών και νεοδιόριστων, όπως και συνολικά, του κόσμου της εργασίας.

Στο νομό Κέρκυρας τα τελευταία χρόνια υπηρετούν κάθε χρόνο 500 περίπου αναπληρωτές και –πλέον- περίπου 450 νεοδιόριστοι και στις 2 βαθμίδες εκπαίδευσης. Αυτοί οι συνάδελφοι καλούνται να στήσουν το νοικοκυριό τους με ένα μεγάλο κόστος, το οποίο διαμορφώνεται, κυρίως, από το ενοίκιο και είναι απαγορευτικό για τις πενιχρές αποδοχές τους. Η επέκταση της τουριστικής περιόδου και η ραγδαία εξάπλωση των βραχυχρόνιων μισθώσεων έχουν απογειώσει τις τιμές, με αποτέλεσμα να γίνεται πραγματική βάσανος, η εξεύρεση κατοικίας για τους συναδέλφους. Το αποτέλεσμα είναι να φθάνουν σε σημείο, να διανυκτερεύουν οι συνάδελφοι αυτοί, ακόμη και στα αυτοκίνητα και στις παραλίες -ακόμα και στα γραφεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. Είναι χαρακτηριστικό, το πόσοι πολλοί αναπληρωτές, προτιμούν να αρνηθούν το διορισμό τους στην Κέρκυρα, από το να αναγκαστούν να δίνουν μια μικρή «περιουσία» για την κατοικία τους.

Ακόμα και οι «τυχεροί» που θα βρουν σπίτι, έρχονται αντιμέτωποι με το σκληρό πρόσωπο του τουρισμού: είναι αναγκασμένοι να αφήσουν το σπίτι, από τις 30 Ιουνίου (και σε πολλές περιπτώσεις πιο πριν, λες και τα σχολεία δουλεύουν με βάση τις ανάγκες των τουριστών), η μίσθωση του σπιτιού ξεκινά τον Οκτώβριο, οι τιμές είναι απλησίαστες και σε ορισμένες περιπτώσεις, οι χρεώσεις γίνονται με βάση τις ανάγκες των ιδιοκτητών.

Όλα αυτά, βέβαια, δεν απασχολούν ούτε τους Δήμους της Κέρκυρας, ούτε  τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ούτε το Υπουργείο και για άλλη μια χρονιά καλούνται οι εκπαιδευτικοί, να λύσουν τα προβλήματα μόνοι τους, ως δια μαγείας... Είναι απαράδεκτο το γεγονός, οι νεοδιόριστοι και συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι στηρίζουν τόσα χρόνια τα σχολεία μας, να αντιμετωπίζουν τόσο σοβαρά οικονομικά προβλήματα και το Υπουργείο να σφυρίζει αδιάφορα. Μεγάλες είναι και οι ευθύνες της τοπικής διοίκησης των Δήμων και Περιφερειών, οι οποίες αδιαφορούν μπροστά  στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και δεν έχουν κάνει το ελάχιστο για τη στήριξή τους. Ούτε για τη στέγαση, ούτε για τις μετακινήσεις. Ειδικά οι Δήμοι της Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας, που έχουν τη δυνατότητα – βάσει νόμου - να παρέχουν στέγη σε εκπαιδευτικούς, δεν έχουν ασχοληθεί καν με το θέμα.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας θεωρεί απαράδεκτη και προσβλητική, για το σύνολο του κλάδου των εκπαιδευτικών, αυτήν την κατάσταση και γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια έχει δώσει μεγάλη μάχη για να καλυφθούν - έστω και στοιχειωδώς - οι ανάγκες αυτών των συναδέλφων, με χαμηλότερο κόστος ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.

Στο πλαίσιο αυτό και συνεχίζοντας την προσπάθεια να ανακουφίσουμε το κομμάτι αυτό των  συναδέλφων μας, σχετικά με τη στέγαση, απαιτούμε:

Να εξασφαλιστεί άμεσα η ένταξη όλων των συναδέλφων αναπληρωτών και νεοδιόριστων στην Κέρκυρα, σε προγράμματα που θα εξασφαλίζουν δωρεάν στέγαση σε ξενοδοχεία ή σπίτια.

Να μισθωθούν ξενοδοχεία, τα οποία είναι κλειστά, για τη στέγαση των εκπαιδευτικών.

Να επεκταθούν οι φοιτητικές εστίες και να υπάρξει πρόβλεψη για τη στέγαση των εκπαιδευτικών.

Σίτιση όλων των αναπληρωτών και νεοδιόριστων εκπαιδευτικών -και όχι μόνο 8, όπως πέρσι-, στη φοιτητική λέσχη.

Επίδομα στέγασης σε όλους τους αναπληρωτές και νεοδιόριστους και επιπλέον επίδομα 500 ευρώ για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες σε καύσιμα.

Ειδικά οι Δήμοι Βόρειας, Νότιας Κέρκυρας και Παξών, να λάβουν άμεσα μέτρα για την στέγαση των εκπαιδευτικών, εφαρμόζοντας τον νόμο 4483/2017, άρθρο 32, το οποίο αφορά την στέγαση και την σίτιση των δημοσίων υπαλλήλων, σε ορεινούς και νησιωτικούς δήμους της χώρας κάτω των 18.000 κατοίκων.

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, να λάβει ανάλογες αποφάσεις, για τη στέγαση των εκπαιδευτικών.

Οι Δημοτικές Αρχές να απαιτήσουν από την πολιτεία, τα χρήματα που είναι αναγκαία, για την ενοικίαση  κτιρίων, με σκοπό τη στέγαση των εκπαιδευτικών.

Η παραπάνω πρωτοβουλία, θα δώσει μια μεγάλη βοήθεια στους συναδέλφους αναπληρωτές και νεοδιόριστους, ιδιαίτερα στις κρίσιμες  τουριστικές περιόδους που προαναφέραμε.

Μέχρι να γίνουν πράξη τα παραπάνω, δείχνουμε την αλληλεγγύη μας βοηθώντας τους συναδέλφους να βρουν κατοικία!

Γι' αυτό όποια/ος συναδέλφισσα/ος ή φίλος γονιός, κάτοικος των δήμων της Κέρκυρας, ξέρει ανοίκιαστα σπίτια, κάνουμε παράκληση να στείλει ένα email στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας [email protected] ή sms  στο κινητό του Προέδρου 6944441267 και του Γραμματέα, 6936520737 και θα το στέλνουμε αμέσως σε όλα τα σχολεία και στα email των συναδέλφων που το Δ.Σ. έχει στη διάθεσή του,  με την παράκληση να κοινοποιείται σε όλους, για να βοηθήσουμε τους νέους συναδέλφους μας, στην εγκατάστασή τους.

Αυτή η διαδικασία αλληλοενημέρωσης επείγει, διότι αφορά πολύ κόσμο, και χρειάζεται να συνεχιστεί όλον τον χρόνο καθώς η ροή προσέλευσης των αναπληρωτών συναδέλφων είναι συνεχής.

Παράλληλα, η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, διεκδικεί και αγωνιστικά τη λύση στα παραπάνω προβλήματα και στέκεται δίπλα σε κάθε συνάδελφο/ισσα. Κανείς μόνος/η!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, θα κάνει παρέμβαση στη ΔΔΕ Κέρκυρας, για το ζήτημα της στέγασης, την τελευταία μέρα της ορκωμοσίας των νεοδιόριστων συναδέλφων, ώστε να τους υποδεχτούμε αγωνιστικά και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί, λύση στο πρόβλημα της στέγασης.

Σχετικά με το χρηματικό επίδομα "στέγασης - σίτισης" από τους νησιωτικούς Δήμους

Ενημέρωση σχετικά με το χρηματικό επίδομα "στέγασης - σίτισης" από τους Δήμους που έκοψε το Υπουργείο Εσωτερικών

Ύστερα από τη σχετική εγκύκλιο τον περασμένο Ιούνιο, με την οποία το Υπουργείο Εσωτερικών "έκοψε" το χρηματικό επίδομα στέγασης - σίτισης που παρείχαν ορισμένοι νησιωτικοί Δήμοι σε εκπαιδευτικούς (αναπληρωτές μόνο) και άλλους Δημοσίους Υπαλλήλους,

1) Απαιτήσαμε από τον Δήμο Μυκόνου να προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες και να ζητήσει να του δοθεί η δυνατότητα να καταβάλει το επίδομα στέγασης - σίτισης με ό,τι μορφή βούλεται η κάθε Δημοτική Αρχή.
Ύστερα από επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Μυκόνου, συνέταξε σχετική επιστολή προς το αρμόδιο Υπουργείο με την οποία ζητούσε να δοθεί σε κάθε Δημοτική Αρχή η δυνατότητα να ενισχύει τους Δημοσίους Υπαλλήλους με τον τρόπο που εκείνη επιθυμεί (χρήματα, στέγη κλπ)

2) Η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) συνέταξε επίσης το αντίστοιχο με τον Δήμο Μυκόνου, αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

3) Καταθέσαμε ως σύνεδροι σχετικό ψήφισμα - αίτημα προς το συνδικαλιστικό συνέδριο της ΟΛΜΕ και το νέο ΔΣ της ΟΛΜΕ , το οποίο υπερψηφίστηκε στο συνέδριο και αναμένουμε την δημοσιοποίησή του από το νέο ΔΣ της ΟΛΜΕ, το οποίο δυστυχώς δεν έχει συγκροτηθεί ακόμα. Το σχετικό ψήφισμα βέβαια περιλάμβανε και όλα τα άλλα ζητήματα που αφορούν τη στέγαση, τη σίτιση, τη ζωή και τη διαβίωση των δημοσίων υπαλλήλων στα νησιά των Κυκλάδων.
Αναμένουμε άμεσα εξελίξεις προκειμένου να επανέλθει  ο νόμος που δίνει τη δυνατότητα στον κάθε Δήμο να καταβάλει με τη μορφή που εκείνος επιθυμεί την ενίσχυση των Δημοσίων Υπαλλήλων.


Όλα τα παραπάνω επισυνάπτονται 


Δημήτρης Παπαδημητρίου
Πρόεδρος Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων

mykonos.jpg

mykonos_2.jpg

kede.jpg

kede_1.jpg

 

kede_3.jpg

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apergia-ekpaideutikon
Νεκρώνει η χώρα σήμερα Τετάρτη - Πώς θα κινηθούν τελικά τα μέσα μεταφοράς
Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα διαδηλώνουν για τις Συμβάσεις Εργασίας, τους μισθούς και την ακρίβεια
Νεκρώνει η χώρα σήμερα Τετάρτη - Πώς θα κινηθούν τελικά τα μέσα μεταφοράς
εκπαιδευτικός
Αιμοδοτική άδεια: Πόσες μέρες είναι και για πόσο διάστημα μπορεί ο αιμοδότης να κάνει χρήση
Έως 6 αιμοληψίες ή παροχές αιμοπεταλίων τον χρόνο κατ’ ανώτατο όριο.
Αιμοδοτική άδεια: Πόσες μέρες είναι και για πόσο διάστημα μπορεί ο αιμοδότης να κάνει χρήση