ειδικη αγωγή
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Έως τα μέσα Αυγούστου το ΥΠΑΙΘ φιλοδοξεί να γίνουν τόσο οι μόνιμοι διορισμοί όσο και οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Πριν από τις 15 Αυγούστου το υπουργείο Παιδείας φιλοδοξεί να έχουν γίνει τόσο οι μόνιμοι διορισμοί όσο και οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Αυτό ανακοίνωσε ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ κ. Αλέξανδρος Κόπτσης σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία με το alfavita.gr.

Συγκεκριμένα ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ ανακοίνωσε στο alfavita.gr ότι στο υπουργείο Παιδείας γίνονται όλες οι ενέργειες έτσι ώστε να εκδοθεί το γρηγορότερο ΠΥΣ (πράξη υπουργικού συμβουλίου) που θα εγκρίνει τις πιστώσεις.

Ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ σημείωσε ότι υπολογίζει μέχρι το τέλος Ιουλίου να έχουν ανακοινωθεί οι προκηρύξεις και να έχουν γίνει οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για το διορισμό έτσι ώστε πριν από τον 15Αυγουστο να έχουν ανακοινωθεί και οι διορισμοί των 8.600 περίπου εκπαιδευτικών.

Στους νέους διορισμούς στην εκπαίδευση αναφέρθηκε, μιλώντας στο Mega, και η υπουργός Παιδείας. 

«Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώσαμε το διορισμό κι άλλων περίπου 8.600 εκπαιδευτικών στα σχολεία» ανέφερε, προσθέτοντας πως οι διορισμοί αυτοί θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι ώστε να αναλάβουν οι νέοι εκπαιδευτικοί προϋπηρεσία την 1η Σεπτεμβρίου. Στόχος, όπως είπε, να υπάρξει μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ των μόνιμων εκπαιδευτικών και των αναπληρωτών.

Οι διορισμοί θα γίνουν στην Ειδική Αγωγή, στην γενική εκπαίδευση και στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον Δ. Μπράτη, πρώην Πρόεδρο της ΔΟΕ, Προεδρεύοντα του Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ, το σενάριο που επεξεργάζονται τα συναρμόδια υπουργεία έχει, περίπου, ως εξής:

- 1.500  ειδική αγωγή

- 2.000 δευτεροβάθμια

- 5.000 πρωτοβάθμια εκ των οποίων:

  • 3.000 ΠΕ70, 
  • 950-1.000 ΠΕ60 και 
  • 1.000, περίπου, ειδικότητες.

Ωστόσο η υφυπουργός Παιδείας κ. Μακρή δήλωσε ότι οι αριθμοί που έχουν γραφτεί με τις εκτιμήσεις για την κατανομή δεν ισχύουν και ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες να κάνουν εισήγηση σχετικά με την με την κατανομή των θέσεων ανά κατηγορία και κλάδο.

Μοριοδότηση στο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών και για το άνοιγμα των πινάκων

Το Πανεπιστήμιο Πατρών ξεκινάει στις 25 Ιουλίου το νέο μοριοδοτούμενο σεμινάριο πάνω στην Ειδική Αγωγή που μοριοδοτεί και στους δύο Πίνακε (γενικής και ειδικής) και σας εντάσσει και επιπλέον και στους επικουρικούς πίνακες

Το σεμινάριο είναι εξ ολοκλήρου ασύγχρονο και εξ αποστάσεως και στο τέλος οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν ετήσιο πιστοποιητικό επιμόρφωσης από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Δείτε εδώ αναλυτικά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Όλα τα ονόματα εδώ

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

efeteio athina
Στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού ο παίκτης ριάλιτι που εισέβαλε στο Εφετείο
Προφυλακιστέος ο 34χρονος που εισέβαλε στο πάρκινγκ του Εφετείου - Θα κρατηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού
Στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού ο παίκτης ριάλιτι που εισέβαλε στο Εφετείο
yppeth
Αποσπάσεις στο Λουξεμβούργο: Ο αξιολογικός πίνακας εκπαιδευτικών ΠΕ07 Γερμανικής
Κύρωση αξιολογικού πίνακα υποψηφίων εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ07 Γερμανικής για απόσπαση στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Λουξεμβούργο I
Αποσπάσεις στο Λουξεμβούργο: Ο αξιολογικός πίνακας εκπαιδευτικών ΠΕ07 Γερμανικής
paideias
Εκλογές αιρετών ΚΥΣΔΙΠ: Παράταση προθεσμιών διεξαγωγής - Οι νέες ημερομηνίες
Οι προθεσμίες, όπως τίθενται με την παρούσα απόφαση ισχύουν αποκλειστικά και μόνο για τις εκλογές που θα διεξαχθούν το έτος 2022.
Εκλογές αιρετών ΚΥΣΔΙΠ: Παράταση προθεσμιών διεξαγωγής - Οι νέες ημερομηνίες