ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Έως τα μέσα Αυγούστου το ΥΠΑΙΘ φιλοδοξεί να γίνουν τόσο οι μόνιμοι διορισμοί όσο και οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Πριν από τις 15 Αυγούστου το υπουργείο Παιδείας φιλοδοξεί να έχουν γίνει τόσο οι μόνιμοι διορισμοί όσο και οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Αυτό ανακοίνωσε ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ κ. Αλέξανδρος Κόπτσης σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία με το alfavita.gr.

Συγκεκριμένα ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ ανακοίνωσε στο alfavita.gr ότι στο υπουργείο Παιδείας γίνονται όλες οι ενέργειες έτσι ώστε να εκδοθεί το γρηγορότερο ΠΥΣ (πράξη υπουργικού συμβουλίου) που θα εγκρίνει τις πιστώσεις.

Ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ σημείωσε ότι υπολογίζει μέχρι το τέλος Ιουλίου να έχουν ανακοινωθεί οι προκηρύξεις και να έχουν γίνει οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για το διορισμό έτσι ώστε πριν από τον 15Αυγουστο να έχουν ανακοινωθεί και οι διορισμοί των 8.600 περίπου εκπαιδευτικών.

Στους νέους διορισμούς στην εκπαίδευση αναφέρθηκε, μιλώντας στο Mega, και η υπουργός Παιδείας. 

«Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώσαμε το διορισμό κι άλλων περίπου 8.600 εκπαιδευτικών στα σχολεία» ανέφερε, προσθέτοντας πως οι διορισμοί αυτοί θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι ώστε να αναλάβουν οι νέοι εκπαιδευτικοί προϋπηρεσία την 1η Σεπτεμβρίου. Στόχος, όπως είπε, να υπάρξει μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ των μόνιμων εκπαιδευτικών και των αναπληρωτών.

Οι διορισμοί θα γίνουν στην Ειδική Αγωγή, στην γενική εκπαίδευση και στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον Δ. Μπράτη, πρώην Πρόεδρο της ΔΟΕ, Προεδρεύοντα του Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ, το σενάριο που επεξεργάζονται τα συναρμόδια υπουργεία έχει, περίπου, ως εξής:

- 1.500  ειδική αγωγή

- 2.000 δευτεροβάθμια

- 5.000 πρωτοβάθμια εκ των οποίων:

  • 3.000 ΠΕ70, 
  • 950-1.000 ΠΕ60 και 
  • 1.000, περίπου, ειδικότητες.

Ωστόσο η υφυπουργός Παιδείας κ. Μακρή δήλωσε ότι οι αριθμοί που έχουν γραφτεί με τις εκτιμήσεις για την κατανομή δεν ισχύουν και ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες να κάνουν εισήγηση σχετικά με την με την κατανομή των θέσεων ανά κατηγορία και κλάδο.

Μοριοδότηση στο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών και για το άνοιγμα των πινάκων

Το Πανεπιστήμιο Πατρών ξεκινάει στις 25 Ιουλίου το νέο μοριοδοτούμενο σεμινάριο πάνω στην Ειδική Αγωγή που μοριοδοτεί και στους δύο Πίνακε (γενικής και ειδικής) και σας εντάσσει και επιπλέον και στους επικουρικούς πίνακες

Το σεμινάριο είναι εξ ολοκλήρου ασύγχρονο και εξ αποστάσεως και στο τέλος οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν ετήσιο πιστοποιητικό επιμόρφωσης από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Δείτε εδώ αναλυτικά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΓΡΑΠΤΟΣ ΑΣΕΠ 2Γ: ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ παραδείγματα εξέτασης με τις λύσεις τους

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Σαββόπουλος
Θετικός στον κορoνοϊό ο Διονύσης Σαββόπουλος: Αναβάλλονται οι συναυλίες του
Αναβάλλονται οι συναυλίες του Διονύση Σαββόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής, καθώς βγήκε θετικός στον κορονοϊό
Θετικός στον κορoνοϊό ο Διονύσης Σαββόπουλος: Αναβάλλονται οι συναυλίες του