Θα μείνουν και το νέο σχολικό έτος με κενά τα Καλλιτεχνικά Σχολεία; Τι κάνει το ΙΕΠ;
Νέα καθυστέρηση γνωμοδοτήσεων από την Επιστημονική Επιτροπή Καλλιτεχνικής Παιδείας του ΙΕΠ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου - Δραπετσώνας με ανακοίνωσή του ζητά να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση γνωμοδοτήσεων της Επιστημονικής Επιτροπής Καλλιτεχνικής Παιδείας του ΙΕΠ και να προσδιοριστούν έγκαιρα τα κριτήρια για την μοριοδότηση των προσόντων των ωρομισθίων εκπαιδευτικών χορού και κινηματογράφου. 
Η άμεση απόφαση των μελών της Επιτροπής είναι αναγκαία, προκειμένου να προχωρήσει εγκαίρως η προκήρυξη των συγκεκριμένων θέσεων.

Υπενθυμίζουμε οτι μόνο η αξιολόγηση (αιτήσεων και ενστάσεων) των υποψηφίων ωρομίσθιων εκπαιδευτικών χορού-κινηματογράφου από την προηγούμενη Επιστημονική Επιτροπή Καλλιτεχνικής Παιδείας του ΙΕΠ ξεπέρασε τους 2 μήνες! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι καθηγητές των συγκεκριμένων ειδικοτήτων να αρχίσουν το εκπαιδευτικό έργο τους τον Ιανουάριο 2022 και τα 2/3 των μαθητών όλων των καλλιτεχνικών σχολείων της Ελλάδας να ΧΑΝΟΥΝ κάθε μέρα τις μισές διδακτικές ώρες, το μισό σχολικό έτος!

Το γεγονός αυτό προκάλεσε 30 αναφορές- ερωτήσεις-επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή το τελευταίο 6μηνο και την αναφορά για "παραβίαση του δικαιώματος των συγκεκριμένων παιδιών στην εκπαίδευση" της Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Γι αυτό είναι απαραίτητο η προκήρυξη  των ωρομισθίων καθηγητών χορού και κινηματογράφου να πραγματοποιηθεί άμεσα κι όχι το Σεπτέμβριο όπως κάθε προηγούμενη χρονιά. 

kallitehniko_1.jpg

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΑΠΌ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΕΠ

Σχετικά με το παραπάνω θέμα πληροφορηθήκαμε από 13/4/2022 οτι συγκροτήθηκε η νέα Επιστημονική Επιτροπή Καλλιτεχνικής Παιδείας, με απόφαση της υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ν. Κεραμέως. Ωστόσο έχουν περάσει 40 ημέρες και παρότι έχει ζητηθεί από τις Υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ η γνωμοδότηση της επιτροπής για τα δύο παρακάτω θέματα, η συγκεκριμένη επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει ακόμη για να λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

Τα θέματα για τα οποία έχει ζητηθεί από τις Υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ η γνωμοδότηση της επιτροπής είναι :

1. Να προσδιοριστούν τα κριτήρια για την μοριοδότηση των προσόντων των ωρομισθίων εκπαιδευτικών χορού και κινηματογράφου. 
Αναλυτικά: Η άμεση απόφαση των μελών της Επιτροπής είναι αναγκαία, προκειμένου να προχωρήσει εγκαίρως η προκήρυξη των συγκεκριμένων θέσεων. Υπενθυμίζουμε οτι μόνο η αξιολόγηση (αιτήσεων και ενστάσεων) των υποψηφίων ωρομίσθιων εκπαιδευτικών χορού-κινηματογράφου από την προηγούμενη Επιστημονική Επιτροπή Καλλιτεχνικής Παιδείας του ΙΕΠ ξεπέρασε τους 2 μήνες! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι καθηγητές των συγκεκριμένων ειδικοτήτων να αρχίσουν το εκπαιδευτικό έργο τους τον Ιανουάριο 2022 και τα 2/3 των μαθητών όλων των καλλιτεχνικών σχολείων της Ελλάδας να ΧΑΝΟΥΝ κάθε μέρα τις μισές διδακτικές ώρες, το μισό σχολικό έτος! Το γεγονός αυτό προκάλεσε 30 αναφορές- ερωτήσεις-επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή το τελευταίο 6μηνο και την αναφορά για "παραβίαση του δικαιώματος των συγκεκριμένων παιδιών στην εκπαίδευση" της Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Γι αυτό είναι απαραίτητο η προκήρυξη  των ωρομισθίων καθηγητών χορού και κινηματογράφου να πραγματοποιηθεί άμεσα κι όχι το Σεπτέμβριο όπως κάθε προηγούμενη χρονιά. 

kallitehniko.jpg


2. Nα προσδιοριστούν οι οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών ΠΕ Κινηματογράφου που μπορούν να συσταθούν ανά Καλλιτεχνικό Σχολείο προκειμένου να δημιουργηθεί ο νέος εκπαιδευτικός κλάδος ΠΕ Κινηματογράφου. 
Αναλυτικά: Με το υπ’ αριθμ. 24/24-9-2019 Απόσπασμα Πρακτικού η Επιτροπή Ένταξης Πτυχιούχων σε Κλάδους Εκπαιδευτικών του Ι.Ε.Π. έχει εισηγηθεί θετικά για τη σύσταση νέου εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ Κινηματογράφου, αλλά παρότι έχουν περάσει δυόμισι χρόνια  η διαδικασία δεν έχει προχωρήσει. Tο Υ.ΠΑΙ.Θ. με το υπ’ αριθμ. 136974/Ε1/27-10-2021 έγγραφο είχε ζητήσει από την προηγούμενη Επιστημονική Επιτροπή Καλλιτεχνικής Παιδείας του ΙΕΠ να προσδιορίσει τις οργανικές θέσεις που μπορούν να συσταθούν ανά Καλλιτεχνικό Σχολείο, αλλά η Επιτροπή ΔΕΝ συνεδρίασε επί τεσσεράμισι μήνες (!) για να εκδώσει σχετική απόφαση και η θητεία της έληξε στις 16-3-2022. Παρότι έχετε λάβει και νέο έγγραφο από το ΥΠΑΙΘ με το ίδιο αίτημα για γνωμοδότηση από τη νέα Επιστημονική Επιτροπή Καλλιτεχνικής Παιδείας, πάλι δεν συνεδριάζετε για να γνωμοδοτήσετε! Επιπροσθέτως είχαμε πληροφορηθεί πως η γνώμη των μελών της προηγούμενης επιτροπής ήταν οτι δεν είναι αρμοδιότητά της να προσδιορίσει τις οργανικές θέσεις κι αυτό πρέπει να το αποφασίσει η Δευτεροβάθμια! Σε κάθε περίπτωση όποια κι αν είναι η απόφασή σας, ζητάμε να συνεδριάσετε άμεσα, να γνωμοδοτήσετε και να μην συνεχίσετε την παράδοση στην κωλυσιεργία των μελών της προηγούμενης Επιτροπής.

Ελπίζοντας οτι τα νέα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής Καλλιτεχνικής Παιδείας του ΙΕΠ θα έχουν την αξιοπρέπεια να μην αποδεχθούν να γίνουν όργανα της συστηματικής καθυστέρησης των διαδικασιών πρόσληψης των εκπαιδευτικών χορού και κινηματογράφου εις βάρος των παιδιών μας, ζητάμε τις άμεσες ενέργειές σας και την ενημέρωσή μας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

asep
169 εκπαιδευτικοί, φοιτητές, εργαζόμενοι καταγγέλλουν την αποσιώπηση της μάχης των εξεταστικών από την ιστορία της ΔΟΕ
Η μάχη των εξεταστικών του ’98 ανήκει στις λαμπρές ιστορικές στιγμές του κλάδου, δεν εξαφανίζεται από καμία «ιστορική» γομολάστιχα παραχάραξης
169 εκπαιδευτικοί, φοιτητές, εργαζόμενοι καταγγέλλουν την αποσιώπηση της μάχης των εξεταστικών από την ιστορία της ΔΟΕ