Νέα καθυστέρηση γνωμοδοτήσεων από την Επιστημονική Επιτροπή Καλλιτεχνικής Παιδείας του ΙΕΠ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου - Δραπετσώνας με ανακοίνωσή του ζητά να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση γνωμοδοτήσεων της Επιστημονικής Επιτροπής Καλλιτεχνικής Παιδείας του ΙΕΠ και να προσδιοριστούν έγκαιρα τα κριτήρια για την μοριοδότηση των προσόντων των ωρομισθίων εκπαιδευτικών χορού και κινηματογράφου. 
Η άμεση απόφαση των μελών της Επιτροπής είναι αναγκαία, προκειμένου να προχωρήσει εγκαίρως η προκήρυξη των συγκεκριμένων θέσεων.

Υπενθυμίζουμε οτι μόνο η αξιολόγηση (αιτήσεων και ενστάσεων) των υποψηφίων ωρομίσθιων εκπαιδευτικών χορού-κινηματογράφου από την προηγούμενη Επιστημονική Επιτροπή Καλλιτεχνικής Παιδείας του ΙΕΠ ξεπέρασε τους 2 μήνες! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι καθηγητές των συγκεκριμένων ειδικοτήτων να αρχίσουν το εκπαιδευτικό έργο τους τον Ιανουάριο 2022 και τα 2/3 των μαθητών όλων των καλλιτεχνικών σχολείων της Ελλάδας να ΧΑΝΟΥΝ κάθε μέρα τις μισές διδακτικές ώρες, το μισό σχολικό έτος!

Το γεγονός αυτό προκάλεσε 30 αναφορές- ερωτήσεις-επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή το τελευταίο 6μηνο και την αναφορά για "παραβίαση του δικαιώματος των συγκεκριμένων παιδιών στην εκπαίδευση" της Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Γι αυτό είναι απαραίτητο η προκήρυξη  των ωρομισθίων καθηγητών χορού και κινηματογράφου να πραγματοποιηθεί άμεσα κι όχι το Σεπτέμβριο όπως κάθε προηγούμενη χρονιά. 

kallitehniko_1.jpg

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΑΠΌ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΕΠ

Σχετικά με το παραπάνω θέμα πληροφορηθήκαμε από 13/4/2022 οτι συγκροτήθηκε η νέα Επιστημονική Επιτροπή Καλλιτεχνικής Παιδείας, με απόφαση της υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ν. Κεραμέως. Ωστόσο έχουν περάσει 40 ημέρες και παρότι έχει ζητηθεί από τις Υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ η γνωμοδότηση της επιτροπής για τα δύο παρακάτω θέματα, η συγκεκριμένη επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει ακόμη για να λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

Τα θέματα για τα οποία έχει ζητηθεί από τις Υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ η γνωμοδότηση της επιτροπής είναι :

1. Να προσδιοριστούν τα κριτήρια για την μοριοδότηση των προσόντων των ωρομισθίων εκπαιδευτικών χορού και κινηματογράφου. 
Αναλυτικά: Η άμεση απόφαση των μελών της Επιτροπής είναι αναγκαία, προκειμένου να προχωρήσει εγκαίρως η προκήρυξη των συγκεκριμένων θέσεων. Υπενθυμίζουμε οτι μόνο η αξιολόγηση (αιτήσεων και ενστάσεων) των υποψηφίων ωρομίσθιων εκπαιδευτικών χορού-κινηματογράφου από την προηγούμενη Επιστημονική Επιτροπή Καλλιτεχνικής Παιδείας του ΙΕΠ ξεπέρασε τους 2 μήνες! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι καθηγητές των συγκεκριμένων ειδικοτήτων να αρχίσουν το εκπαιδευτικό έργο τους τον Ιανουάριο 2022 και τα 2/3 των μαθητών όλων των καλλιτεχνικών σχολείων της Ελλάδας να ΧΑΝΟΥΝ κάθε μέρα τις μισές διδακτικές ώρες, το μισό σχολικό έτος! Το γεγονός αυτό προκάλεσε 30 αναφορές- ερωτήσεις-επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή το τελευταίο 6μηνο και την αναφορά για "παραβίαση του δικαιώματος των συγκεκριμένων παιδιών στην εκπαίδευση" της Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Γι αυτό είναι απαραίτητο η προκήρυξη  των ωρομισθίων καθηγητών χορού και κινηματογράφου να πραγματοποιηθεί άμεσα κι όχι το Σεπτέμβριο όπως κάθε προηγούμενη χρονιά. 

kallitehniko.jpg


2. Nα προσδιοριστούν οι οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών ΠΕ Κινηματογράφου που μπορούν να συσταθούν ανά Καλλιτεχνικό Σχολείο προκειμένου να δημιουργηθεί ο νέος εκπαιδευτικός κλάδος ΠΕ Κινηματογράφου. 
Αναλυτικά: Με το υπ’ αριθμ. 24/24-9-2019 Απόσπασμα Πρακτικού η Επιτροπή Ένταξης Πτυχιούχων σε Κλάδους Εκπαιδευτικών του Ι.Ε.Π. έχει εισηγηθεί θετικά για τη σύσταση νέου εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ Κινηματογράφου, αλλά παρότι έχουν περάσει δυόμισι χρόνια  η διαδικασία δεν έχει προχωρήσει. Tο Υ.ΠΑΙ.Θ. με το υπ’ αριθμ. 136974/Ε1/27-10-2021 έγγραφο είχε ζητήσει από την προηγούμενη Επιστημονική Επιτροπή Καλλιτεχνικής Παιδείας του ΙΕΠ να προσδιορίσει τις οργανικές θέσεις που μπορούν να συσταθούν ανά Καλλιτεχνικό Σχολείο, αλλά η Επιτροπή ΔΕΝ συνεδρίασε επί τεσσεράμισι μήνες (!) για να εκδώσει σχετική απόφαση και η θητεία της έληξε στις 16-3-2022. Παρότι έχετε λάβει και νέο έγγραφο από το ΥΠΑΙΘ με το ίδιο αίτημα για γνωμοδότηση από τη νέα Επιστημονική Επιτροπή Καλλιτεχνικής Παιδείας, πάλι δεν συνεδριάζετε για να γνωμοδοτήσετε! Επιπροσθέτως είχαμε πληροφορηθεί πως η γνώμη των μελών της προηγούμενης επιτροπής ήταν οτι δεν είναι αρμοδιότητά της να προσδιορίσει τις οργανικές θέσεις κι αυτό πρέπει να το αποφασίσει η Δευτεροβάθμια! Σε κάθε περίπτωση όποια κι αν είναι η απόφασή σας, ζητάμε να συνεδριάσετε άμεσα, να γνωμοδοτήσετε και να μην συνεχίσετε την παράδοση στην κωλυσιεργία των μελών της προηγούμενης Επιτροπής.

Ελπίζοντας οτι τα νέα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής Καλλιτεχνικής Παιδείας του ΙΕΠ θα έχουν την αξιοπρέπεια να μην αποδεχθούν να γίνουν όργανα της συστηματικής καθυστέρησης των διαδικασιών πρόσληψης των εκπαιδευτικών χορού και κινηματογράφου εις βάρος των παιδιών μας, ζητάμε τις άμεσες ενέργειές σας και την ενημέρωσή μας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΑΝΤΩΝΙΟΥ-1024x585.jpg
Ο «αίλουρος των κομμάτων εξουσίας» Γιάννης Αντωνίου, πρόεδρος του ΙΕΠ, καλεί τον εκπαιδευτικό «να μη βολεύεται πίσω από τις ελλείψεις των σχολείων, να παλέψει με αυτά που έχει»!
Πρόεδρος ΙΕΠ: Ο εκπαιδευτικός να παλέψει με αυτά που έχει και όχι παθητικά να βολεύεται πίσω από τις ελλείψεις των σχολείων σε προσωπικό και...
Ο «αίλουρος των κομμάτων εξουσίας» Γιάννης Αντωνίου, πρόεδρος του ΙΕΠ, καλεί τον εκπαιδευτικό «να μη βολεύεται πίσω από τις ελλείψεις των σχολείων, να παλέψει με αυτά που έχει»!
ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Αγανάκτηση στους γονείς της Κρήτης: Αυτό που λείπει από μας και τα παιδιά μας δεν είναι η τηλεκπαίδευση!
Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων Κρήτης ζητούν σύγχρονα και ασφαλή σχολεία παντός καιρού και σύγχρονα και ασφαλή οδικά δίκτυα, τα οποία να είναι...
Αγανάκτηση στους γονείς της Κρήτης: Αυτό που λείπει από μας και τα παιδιά μας δεν είναι η τηλεκπαίδευση!
τηλεκπαίδευση
Τηλεκπαίδευση: Αν ο νεοφιλελευθερισμός είναι θρησκεία, αυτή είναι το Πάσχα της
«Η τηλεκπαίδευση είναι η ένθεη μανία μας για αποκατάσταση της αρμονίας ενός αιωνίως εργαζόμενου κόσμου, η αναζήτηση της ομορφιάς πριν την Πτώση»
Τηλεκπαίδευση: Αν ο νεοφιλελευθερισμός είναι θρησκεία, αυτή είναι το Πάσχα της
ΤΣΙΑΡΤΑΣ
Βασίλης Τσιάρτας: Τον αποκηρύσσει ακόμη και η οικογένειά του για τις απόψεις του
Προς αποφυγήν κάθε παρεξηγήσεως ή σύγχυσης και εξ αφορμής της δηλωθείσας υποψηφιότητας του Βασιλείου Τσιάρτα του Αναστασίου, επιθυμούμε να...
Βασίλης Τσιάρτας: Τον αποκηρύσσει ακόμη και η οικογένειά του για τις απόψεις του