Τρομερές καταγγελίες εκπαιδευτικών για τραμπούκικη επίθεση μελών της ΔΑΚΕ σε Γ.Σ. στη Θεσσαλονίκη
Υπερψηφίστηκε με κάλπη στη Γενική Συνέλευση των εκπαιδευτικών η ομόφωνη πρόταση του Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ για διαγραφή από μέλος της ΕΛΜΕ του Χ. Βαϊτσίδη!

Στην τελευταία Γ.Σ της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης διαγράφτηκε από μέλος της ΕΛΜΕ ο Χ. Βαϊτσίδης για την "αντικαταστατική, αυταρχική, απειλητική, απρεπή, απαράδεκτη συμπεριφορά του απέναντι στην ΕΛΜΕ και τις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της Γ.Σ που θα αποφάσιζε τη διαγραφή του ο Χ. Βαϊτσίδης και μέλη της ΔΑΚΕ, λειτούργησαν ως παρακρατικός μηχανισμός. Διέκοπταν συνεχώς τους ομιλητές, χλεύαζαν και ειρωνεύονταν, εξαπέλυαν απειλές, κινούνταν επιθετικά φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής σε μέλη του Δ.Σ. και συναδέλφους.  

Προσπάθησαν με απειλές, προσβολές και χλευασμούς να εμποδίσουν τις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα να  μιλήσουν για να μην αποκαλύψουν τα αίσχη του. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς δεν ήταν καν μέλη της Ε΄ ΕΛΜΕ.

Αποκορύφωμα της στάσης τους ήταν η πρωτοφανής επέμβαση των μελών της ΔΑΚΕ στη διαδικασία της ψηφοφορίας και η βίαιη, τραμπούκικη επίθεσή τους στα μέλη του Δ.Σ. και σε συναδέλφους. Στην έναρξη της διαδικασίας ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Βαϊτσίδης, επιτέθηκε πισώπλατα στον πρόεδρο της ΕΛΜΕ που τον πέταξε στις σκάλες, στη συνέχεια χτύπησε στα χέρια την αντιπρόεδρο για να της αποσπάσει τους εκλογικούς καταλόγους και όταν δεν το κατάφερε προσπάθησε να τους αρπάξει μέσα από τα πόδια της.

Επίθεση έκανε και σε άλλα μέλη του Δ.Σ., πήρε την κάλπη και την πέταξε, φωνάζοντας ότι δε θα επιτρέψει την υλοποίηση της προβλεπόμενης διαδικασίας! Σε όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας ασκήθηκαν από μέλη της ΔΑΚΕ προπηλακισμοί και σωματικές επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να χτυπηθεί  μέλος του Δ.Σ. από τον Χ. Βαϊτσίδη, να χάσει τις αισθήσεις του και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

 

Η ανακοίνωση της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης                        


Υπερψηφίστηκε με κάλπη στη Γενική Συνέλευση στις 4/5 η ομόφωνη πρόταση του Δ.Σ. 
της Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ για διαγραφή από μέλος της ΕΛΜΕ του Χ. Βαϊτσίδη!

Οι τακτικές της βίας και του παρακράτους δεν πέρασαν! 

Η Γ.Σ. την Τετάρτη 4/5/2022 αποτέλεσε μια νίκη του σωματείου, καθώς οι αποφάσεις της υπερασπίζονται αρχές και αξίες των σωματείων:

α) το σεβασμό στο καταστατικό,

β) την υπεράσπιση του ρόλου και της φυσιογνωμίας των σωματείων,

γ) τις αρχές που πρέπει να διέπουν τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων,

δ) την ουσιαστική παρέμβαση των εργαζομένων μέσα από τη συμμετοχή τους στις μαζικές διαδικασίες του σωματείου,

ε) την αυτοτέλεια των σωματείων απέναντι στο κράτος, την εργοδοσία και όσους τους εκπροσωπούν.

Η πραγματοποίηση των διαδικασιών της Γ.Σ. και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για διαγραφή του Χ. Βαϊτσίδη (90 υπέρ της διαγραφής 21 κατά) με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό και τηρήθηκαν στο ακέραιο, αποτελούν καταδίκη όσων θεωρούν ότι μπορεί να κάνουν τα πάντα σε βάρος των εργαζομένων και του σωματείου και προκειμένου να το πετύχουν, δε διστάζουν να καταφύγουν σε πρακτικές βίας και τραμπουκισμού που παραπέμπουν σε παρακρατικό μηχανισμό. 

Η Γενική Συνέλευση στις 4/5/2022 είχε ως μοναδικό θέμα την ομόφωνη πρόταση του Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ για διαγραφή από μέλος της του Βαϊτσίδη για την αντικαταστατική, αυταρχική, απειλητική, απρεπή, απαράδεκτη συμπεριφορά του απέναντι στην ΕΛΜΕ και τις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα. Ο ίδιος και μέλη της ΔΑΚΕ καθ’ όλη τη διάρκεια της ΓΣ ήταν προκλητικοί, προσβλητικοί,  καταφανώς αντισυναδελφικοί με σκοπό να εμποδίσουν την έκφραση γνώμης των συναδέλφων και να αποτρέψουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ο Βαϊτσίδης και μέλη της ΔΑΚΕ, ανάμεσά τους και συγκεκριμένοι Διευθυντές (Διευθύντρια που παρενέβαινε σε κάθε ομιλητή έφτασε στο σημείο για να απαξιώσει τις εργαζόμενες όταν προσπαθούσαν να τοποθετηθούν, να γυρίσει την καρέκλα της ανάποδα, μπροστά τους και να χαρακτηρίζει την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ για διαγραφή του Χ.Β. φασιστική), λειτούργησαν ως παρακρατικός μηχανισμός. Διέκοπταν συνεχώς τους ομιλητές, χλεύαζαν και ειρωνεύονταν, εξαπέλυαν απειλές, κινούνταν επιθετικά φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής σε μέλη του Δ.Σ. και συναδέλφους.  

Προσπάθησαν με απειλές, προσβολές και χλευασμούς να εμποδίσουν τις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα να  μιλήσουν για να μην αποκαλύψουν τα αίσχη του. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς δεν ήταν καν μέλη της Ε΄ ΕΛΜΕ (Κ. Βούρλιας στέλεχος της Ν.Δ. ο οποίος παρενέβαινε διαρκώς απειλούσε, λέγοντας ψέματα ότι ανήκει σε σχολείο της  Ε ΕΛΜΕ).

Αποκορύφωμα της στάσης τους ήταν η πρωτοφανής επέμβαση των μελών της ΔΑΚΕ στη διαδικασία της ψηφοφορίας και η βίαιη, τραμπούκικη επίθεσή τους στα μέλη του Δ.Σ. και σε συναδέλφους. Στην έναρξη της διαδικασίας ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Βαϊτσίδης, επιτέθηκε πισώπλατα στον πρόεδρο της ΕΛΜΕ που τον πέταξε στις σκάλες, στη συνέχεια χτύπησε στα χέρια την αντιπρόεδρο για να της αποσπάσει τους εκλογικούς καταλόγους και όταν δεν το κατάφερε προσπάθησε να τους αρπάξει μέσα από τα πόδια της.

Επίθεση έκανε και σε άλλα μέλη του Δ.Σ., πήρε την κάλπη και την πέταξε, φωνάζοντας ότι δε θα επιτρέψει την υλοποίηση της προβλεπόμενης διαδικασίας! Σε όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας ασκήθηκαν από μέλη της ΔΑΚΕ προπηλακισμοί και σωματικές επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να χτυπηθεί  μέλος του Δ.Σ. από τον Χ. Βαϊτσίδη, να χάσει τις αισθήσεις του και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ενώ η ψηφοφορία εξελίσσονταν, μέλος της ΔΑΚΕ και σύζυγος του Χ. Βαϊτσίδη, όρμησε σε δυο μέλη του Δ.Σ. που κρατούσαν τους εκλογικούς καταλόγους για να τους σκίσει και στη συνέχεια προσποιήθηκε ότι δέχτηκε επίθεση, προφανώς για να δημιουργήσει αντιπερισπασμό στις τραμπούκικες επιθέσεις του Χ.Β.. Έφτασαν στο σημείο για να διακόψουν τη διαδικασία να καλέσουν την αστυνομία με σκοπό να εκφοβίσουν τους συναδέλφους για να μην ψηφίσουν, αποδεικνύοντας με τον πιο μελανό τρόπο το ρόλο τους μέσα στα σωματεία που σκοπό έχουν να τα διαλύσουν και να τα καταργήσουν υπηρετώντας πιστά τα σχέδια της κυβέρνησης. Αυτοί είναι οι «άριστοι» της κυβέρνησης. Δεν διστάζουν όταν δεν περνούν οι τραμπουκισμοί τους να χρησιμοποιούν τις δυνάμεις καταστολής για να επιβάλουν την άποψή τους. Μόνο με την αποφασιστική, ενωτική και μαζική στάση των εργαζομένων μπορεί να ανακοπεί η βία και η τρομοκρατία από όσους τις χρησιμοποιούν  που ζήσαμε στις διαδικασίες της ΓΣ χθες.  

Η Γ.Σ. που ξεκίνησε στις 3μμ στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης και ήταν μαζικότατη, με μυστική ψηφοφορία, σύμφωνα με το καταστατικό, υπερψήφισε την ομόφωνη πρόταση διαγραφής του Χ. Βαϊτσίδη από μέλος της ΕΛΜΕ και όλα όσα καταγγέλθηκαν εναντίον του. Ο Χ. Βαϊτσίδης στην απολογία του δεν είπε κουβέντα για τις παραβιάσεις του καταστατικού που αφορούν στην προσκόμιση πλαστών εγγράφων στο Δίκτυο Άλφα με τα οποία όρισε τον εαυτό του “εκπρόσωπο” της ΕΛΜΕ σε αυτό, την εξαπάτηση της ΕΛΜΕ και την καταστρατήγηση των αρχών και σκοπών της ΕΛΜΕ, όπως περιγράφονται στο καταστατικό. Αντίθετα, παραδέχτηκε ότι ασκούσε διοίκηση στο Δίκτυο Άλφα και καταφέρθηκε με ιδιαίτερη ένταση και απειλές εναντίον των εργαζομένων σε αυτό και των δικαιωμάτων τους.

Σημειώνουμε ότι σε όλη τη διάρκεια της ΓΣ και κατά τη διάρκεια των επιθέσεων του Βαϊτσίδη και των μελών της ΔΑΚΕ κατά των μελών του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ και συναδέλφων, παρόντες ήταν ως μέλη της ΔΑΚΕ ο πρόεδρος και ο ταμίας της ΟΛΜΕ, ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ και μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.

Επίσης παρόντες ήταν και συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ άλλων ΕΛΜΕ (ο πρόεδρος της Β΄ ΕΛΜΕ-Θ και ο γραμματέας της Δ΄ ΕΛΜΕ-Θ).

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση πως τόσοι εκλεγμένοι συνδικαλιστές δεν έκαναν την παραμικρή προσπάθεια να αποτρέψουν τέτοιες εκτροπές και βιαιότητες από πλευράς των μελών της παράταξης τους, αντίθετα με την παρουσία τους τις ενθάρρυναν και τις ενίσχυσαν.

Καθοριστική για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ήταν η συμβολή της πλειοψηφίας των συναδέλφων και η άψογη συμπεριφορά τους που τίμησε την ιδιότητα του εκπαιδευτικού, σε αντίθεση με την άθλια, αντιδημοκρατική συμπεριφορά της μειοψηφίας, καθώς και η αξιοπρέπεια με την οποία στάθηκαν οι εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα απέναντι στις επιθέσεις που δέχθηκαν. 

Η επιμονή όλων των μελών του Δ.Σ. να τηρηθεί το καταστατικό με ακρίβεια, όπως έπραξε σε όλο το διάστημα των τελευταίων τριών μηνών, συνέβαλε καθοριστικά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Συγκεκριμένα:
Το Δ.Σ. με ομόφωνες αποφάσεις του στις 22/2/2022 και στις 5/4/2022 κατήγγειλε την αντιδημοκρατική και αντισυνδικαλιστική στάση του Χ. Βαϊτσίδη, ο οποίος εξαπάτησε την ΕΛΜΕ και το Δίκτυο Άλφα, παραβίασε τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και προσέβαλε την προσωπικότητά τους, ενώ προσπάθησε να πετάξει την ΕΛΜΕ από το Δίκτυο Άλφα.  

Ο Χ. Βαϊτσίδης στην απολογία του στη χθεσινή Γ.Σ. (4/5) δεν απάντησε σε αυτές τις κατηγορίες. Σημειώνουμε ότι δεν εμφανίστηκε στη ΓΣ 13/4 για να δώσει εξηγήσεις, δεν απάντησε στην προφορική του απολογία στις 28/4, ενώ δεν τόλμησε να καταθέσει γραπτή απολογία ούτε στο ΔΣ, ούτε στη ΓΣ, αλλά ούτε και στον κλάδο.

Το Δ.Σ. θεωρεί βαρύνουσας σημασίας τις ομόφωνες καταγγελίες του Δ.Σ. (22/2, 5/4, 19/4. 28/4), την ομόφωνη καταγγελία των εργαζομένων στο Δίκτυο Άλφα, την καταγγελία του σωματείου εργαζομένων στα Κέντρα πρόληψης που δηλώνει ότι «θα αγωνιστεί για να δικαιωθούν οι εργαζόμενες», και την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Ζ΄ ΣΕΠΕ Αμπελοκήπων εναντίον του Βαϊτσίδη. Με βάση όλες αυτές τις αποφάσεις καθόρισε τη στάση του.
Το Δ.Σ. υλοποίησε την απόφαση της διαγραφής τηρώντας το άρθρο 8 του καταστατικού (η διαγραφή εγκρίνεται όταν ψηφίζεται από τα 3/4 των παρόντων μελών στη ΓΣ), το άρθρο 30 του καταστατικού (η ψηφοφορία διεξάγεται με κάλπη) και το άρθρο 7 (ψηφίζουν μόνο τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη της ΕΛΜΕ). Η πιστή τήρηση της διαδικασίας διασφαλίζει την εγκυρότητα της απόφασης που έχει ληφθεί.
Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 111 συνάδελφοι και υπέρ της διαγραφής ψήφισαν οι 90 και κατά οι 21. Το αποτέλεσμα καταγράφηκε από τα μέλη του ΔΣ που συμμετείχαν στην καταμέτρηση των ψήφων.  Η διαγραφή του Χ. Βαϊτσίδη  συγκέντρωσε το απαιτούμενο ποσοστό των 3/4  των παρόντων και άρα από τις 4/5/2022 έχει διαγραφεί από την ΕΛΜΕ και δεν είναι μέλος της για ένα χρόνο και με βάση το καταστατικό (άρθρο 9) για να επανέλθει στην ΕΛΜΕ μετά την πάροδο του χρόνου διαγραφής του απαιτείται με αίτησή του να ζητήσει από τη ΓΣ την επανεγγραφή του στην ΕΛΜΕ.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα που έχουν υποστεί τα πάνδεινα από τη συμπεριφορά του Χ. Βαϊτσίδη, η ΕΛΜΕ και οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουμε να τις στηρίζουμε μέχρι τη δικαίωσή τους. Την ολοκληρωμένη και αποκαλυπτική τοποθέτησή τους που προσπάθησαν να παρεμποδίσουν να ακουστεί στη ΓΣ, την αποστέλλουμε στα σχολεία για να ενημερωθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί για τα αίσχη του Βαϊτσίδη. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οδοντόκρεμα
Καρδιακή προσβολή – Εγκεφαλικό: Ο κίνδυνος με γνωστό γλυκαντικό σε τσίχλες και οδοντόκρεμες
Γνωστό γλυκαντικό σε τσίχλες και οδοντόκρεμες ύποπτο για κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού
Καρδιακή προσβολή – Εγκεφαλικό: Ο κίνδυνος με γνωστό γλυκαντικό σε τσίχλες και οδοντόκρεμες