Τροχαίο ατύχημα με ταξί που μετέφερε τρεις μαθητές στο σχολείο σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (3/11) στη Μυτιλήνη, όταν το όχημα εξετράπη της πορείας του και ανατράπηκε στον περιφερειακό δρόμο της Μόριας, κοντά στο κατάστημα Jumbo.
Σύμφωνα με πληροφορίες του lesvosnews.net, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος κάτω από συνθήκες που παραμένουν αδιευκρίνιστες, με αποτέλεσμα το ταξί να βγει από τον δρόμο και να ανατραπεί.
Από το ατύχημα οι τρεις μαθητές δεν τραυματίστηκαν, ενώ ο οδηγός υπέστη ελαφρύ τραυματισμό στο κεφάλι.
Έσπευσαν να βοηθήσουν περαστικοί και στρατιώτες
Αμέσως μετά την ανατροπή, περαστικοί αλλά και στρατιώτες από γειτονικό στρατόπεδο έσπευσαν στο σημείο, προκειμένου να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων.
Καθοριστικό ρόλο στην αποφυγή σοβαρότερων τραυματισμών φαίνεται πως διαδραμάτισε το γεγονός ότι τόσο οι μαθητές όσο και ο οδηγός φορούσαν ζώνες ασφαλείας.
Στο σημείο κινητοποιήθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα και ένα ασθενοφόρο.
Οι πρώτες εκτιμήσεις εξετάζουν το ενδεχόμενο το ταξί να γλίστρησε λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος από τη βροχόπτωση. Ωστόσο, τα ακριβή αίτια του τροχαίου παραμένουν υπό διερεύνηση.