Thumbnail
Τι καταγγέλλει η Αγωνιστική Παρέμβαση Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ και τη στάση της «γαλάζιας παράταξης»

«Η ΔΑΚΕ με ανακοίνωσή της επιχειρεί να συγκαλύψει τις αθλιότητες του Χ. Βαϊτσίδη στο Δίκτυο Άλφα», καταγγέλλει η Αγωνιστική Παρέμβαση στην Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, με φόντο την προ ολίγων ημερών ανακοίνωση του σωματείου.

«Η ΔΑΚΕ επιχειρεί με ανακοίνωσή της, μάλιστα μετά από 50 μέρες από την πρώτη ανακοίνωση της ΕΛΜΕ (22/2/2022), να στραφεί κατά των αποφάσεων της ΕΛΜΕ και για να τις απαξιώσει, παραπληροφορεί ότι είναι αποφάσεις ορισμένων μελών του ΔΣ, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι οι αποφάσεις της ΕΛΜΕ είναι ομόφωνες», σημειώνει χαρακτηριστικά η Αγωνιστική Παρέμβαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΔΑΚΕ με ανακοίνωσή της επιχειρεί να συγκαλύψει τις αθλιότητες του Χ. Βαϊτσίδη στο Δίκτυο Άλφα

Η ΔΑΚΕ επιχειρεί με ανακοίνωσή της, μάλιστα μετά από 50 μέρες από την πρώτη ανακοίνωση της ΕΛΜΕ (22/2/2022), να στραφεί κατά των αποφάσεων της ΕΛΜΕ και για να τις απαξιώσει, παραπληροφορεί ότι είναι αποφάσεις ορισμένων μελών του ΔΣ, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι οι αποφάσεις της ΕΛΜΕ είναι ομόφωνες.

Επιχειρεί με ψέματα να συγκαλύψει την άθλια συμπεριφορά του εκπροσώπου της Χ.Β. απέναντι στην ΕΛΜΕ και τις εργαζόμενες. Αναφέρει δήθεν αποφάσεις της ΕΛΜΕ, όπως αυτή του 2011 με την οποία χρίζεται εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ στο Δίκτυο Άλφα ο Χ.Β., χωρίς καμία αναφορά ποια είναι αυτή η απόφαση του ΔΣ και σε ποια συνεδρίαση (με καταγραφή ημερομηνίας) έχει ληφθεί. Για τη ΔΑΚΕ δεν υπάρχουν ημερομηνίες, για να μην ανατρέξει κανείς στα πρακτικά της ΕΛΜΕ εκείνης της περιόδου, οπότε δεν θα βρει αντίστοιχες αποφάσεις.

Παραποιεί αποφάσεις του ΔΣ, όπως αυτή του Φεβρουαρίου του 2020 αποκρύπτοντας ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του ΔΣ (/2020) τα μέλη που συμμετείχαν ήταν 7 και όχι 6, όπως τα παρουσιάζει. Τα 3 τάχθηκαν υπέρ του Χ.Β. (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ), τα 3 κατά (Παρεμβάσεις, Αντεπίθεση) και 1 αποχή (ΠΑΜΕ) με διευκρίνιση ψήφου ότι η αποχή δεν είναι υπέρ Χ.Β. Με βάση την ψηφοφορία δεν υπάρχει απόφαση για ορισμό του ως εκπροσώπου της ΕΛΜΕ στο Δίκτυο Άλφα και κανένα έγγραφο και με καμία υπογραφή  δεν μπορούσε να σταλεί.

Όσον αφορά τους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ που ονομαστικά αναφέρουν, τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από το βεβαρημένο παρελθόν των ίδιων, αλλά και της ΔΑΚΕ. Από πού να ξεκινήσει και πού να τελειώσει κανείς.. για τα αυξημένα μόρια που δόθηκαν με οργανική στα μακρινά σχολεία και η υπηρέτηση ήταν στα  γραφεία και αργότερα σε κοντινό σχολείο χωρίς ωράριο, για την εικονική συμμετοχή τους στη λειτουργία της ΕΛΜΕ, για την αντισυνδικαλιστική στάση τους και την υπονόμευση των αποφάσεων της ΕΛΜΕ και του κλάδου (αξιολόγηση, κινητοποιήσεις, κ.ά.), για τη μαύρη σελίδα στη διαχείριση των οικονομικών, αφού φεύγοντας από την ΕΛΜΕ δεν κατέθεσαν οικονομικό απολογισμό ούτε στο Δ.Σ., ούτε στην εκλογοαπολογιστική ΓΣ, αλλά ούτε και προς τους συναδέλφους, κάτι που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της ΕΛΜΕ.

Την καλύτερη απάντηση όμως για την άθλια συμπεριφορά του εκπροσώπου της ΔΑΚΕ Βαϊτσίδη την δίνουν οι ενυπόγραφες καταγγελίες όλων των εργαζομένων στο Δίκτυο Άλφα. Καταγγελίες τις οποίες η ΔΑΚΕ επιχειρεί να τις υποβαθμίσει και να τις αποκρύψει στοχοποιώντας και συκοφαντώντας μία από αυτές.  

Η συγκάλυψη και αποδοχή της άθλιας συμπεριφοράς του Χ.Β. που επιχειρείται από τους συντάκτες της ανακοίνωσης της ΔΑΚΕ δεν θα βρει καμία ανταπόκριση στους εκπαιδευτικούς γιατί είναι φανερό σε όλους ότι η ΔΑΚΕ και οι εκπρόσωποί της έχουν απέναντί τους ως εχθρό την ΕΛΜΕ και συνεχίζουν το δρόμο της υπονόμευσης της λειτουργίας και της δράσης της. 

Είναι συνενοχή και για τα μέλη της ΔΑΚΕ αν αποδεχτούν να εκπροσωπούνται από κάποιον που λειτουργεί χωρίς αρχές και αξίες, καταπατεί και προσβάλει δικαιώματα εργαζομένων ασκώντας εξουσιαστική και κακοποιητική συμπεριφορά  και νοιάζεται μόνο για τα προσωπικά του συμφέροντα. Ο καθείς όπου ετάχθη!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 4-12

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

παιδιά
«Τουρισμός για Όλους»: Από τον Ιανουάριο οι αιτήσεις- Αυξάνεται το voucher για χειμερινές διακοπές –
Περισσότερους δυνητικούς δικαιούχους προβλέπει ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»
«Τουρισμός για Όλους»: Από τον Ιανουάριο οι αιτήσεις- Αυξάνεται το voucher για χειμερινές διακοπές –