Νέα μέτρα στα σχολεία-self test: Τι θα ισχύει σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος
Καλούνται οι γονείς να ελέγχουν τους μαθητές όταν υπάρχει κάποιο ύποπτο σύμπτωμα – Self test σε μαθητές με συμπτώματα

Στα self test που λειτουργούσαν προληπτικά στον μαθητικό πληθυσμό στα σχολεία αναφέρθηκε η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, μιλώντας στη συνέντευξη τύπου του υπουργείου Υγείας για την άρση των περιοριστικών μέτρων το Πάσχα.

«Σημαντικό όπλο ήταν η άριστη συνεργασία όλων αλλά και η ορθή χρήση της μάσκας» επισήμανε και πρόσθεσε ότι «πετύχαμε παρά την έξαρση του πανδημικού κύματος τον Φεβρουάριο τα παιδιά λόγω της μεγάλης διασποράς στην κοινότητα έφτασαν να αποτελούν το 33% των κρουσμάτων».

«Τώρα η πανδημία αποκλιμακώνεται και θα εφαρμόσουμε μια νέα πρακτική που ο έλεγχος για covid στα σχολεία θα επικεντρώνεται στα συμπτώματα. Ο έλεγχος θα είναι στοχευμένος στα παιδιά με συμπτώματα» συμπλήρωσε.

Οι γονείς θα ελέγχουν τα παιδιά

Η καθηγήτρια υπενθύμισε ότι οι μαθητές μετά το Πάσχα θα επιστρέφουν στα σχολεία χωρίς self test με σύμμαχο τον καλό καιρό και τα ανοιχτά παράθυρα στις αίθουσες.

Ωστόσο, κάλεσε τους γονείς να ελέγχουν τα παιδιά τους όταν υπάρχει σύμπτωμα λοίμωξης και να μην τα στέλνουν στο σχολείο ή σε δραστηριότητες.

Τέλος, υπογράμμισε ότι σημαντικός αριθμός παιδιών και εφήβων έχουν νοσήσει ή και εμβολιαστεί, γεγονός που βοήθησε στη δημιουργία ενός τείχους ανοσίας.

Τι ισχύει σε περίπτωση κρούσματος

Η Βάνα Παπαευαγγέλου περιέγραψε το πρωτόκολλο σε περίπτωση κρούσματος ενός μαθητή και κάλεσε τους γονείς να είναι προσεκτικοί ως προς τα συμπτώματα των παιδιών προκειμένου να απομονωθούν άμεσα.

Έτσι, σε περίπτωση που κάποιο παιδί εμφανίσει συμπτώματα και βρεθεί θετικό τότε εφαρμόζεται άμεσα το πρωτόκολλο του αυξημένου testing και θα διενεργείται σε όλους τους μαθητές της τάξης ένα self test δωρεάν την πρώτη και ένα την τέταρτη ημέρα.

Τι είπε για τα κρούσματα ηπατίτιδας

Για τα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας που καταγράφονται στην Ευρώπη, η Βάνα Παπαευαγγέλου είπε ότι φαίνεται να οφείλονται σε κάποιον αδενοϊό.

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι δεν συνδέονται με εμβολιασμό ή με νόσο long covid. Και πρόσθεσε ότι ενδεχομένως η απομόνωση και ο αποκλεισμός λόγω πανδημίας του παιδικού πληθυσμού τα προηγούμενα χρόνια να οδηγούν σε ξεσπάσματα άλλων ιών. «Τα παιδιά βρίσκονταν σε αποστειρωμένο περιβάλλον και αυτό μπορεί να έχει τώρα επιπτώσεις» είπε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mitsotakis
Πρωτομαγιά με TikTok: Ο Μητσοτάκης παρουσίασε 15 πολιτικές για την εργασία σε 60 δευτερόλεπτα
Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, ο πρωθυπουργός επέλεξε την πλατφόρμα του TikTok για να συνοψίσει τις κυβερνητικές παρεμβάσεις – Στο επίκεντρο η αύξηση...
Πρωτομαγιά με TikTok: Ο Μητσοτάκης παρουσίασε 15 πολιτικές για την εργασία σε 60 δευτερόλεπτα
sxoleia
Λάρισα: Γονείς ξεσηκώνονται για «ζούγκλα» δίπλα σε δημοτικό – Τρωκτικά και φίδια απειλούν τα παιδιά
Αγανάκτηση στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου – Καταγγελίες για αδιαφορία του δήμου και φόβοι για την ασφάλεια των μαθητών λόγω τρωκτικών και φιδιών...
Λάρισα: Γονείς ξεσηκώνονται για «ζούγκλα» δίπλα σε δημοτικό – Τρωκτικά και φίδια απειλούν τα παιδιά
Η κατάταξη του πίνακα των δικαιούχων πραγματοποιήθηκε με βάση τη χρονολογική σειρά υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησής τους.
«Άκαγος»: Τι σημαίνει η λέξη και πώς χρησιμοποιείται στην καθημερινή γλώσσα
Μάθετε τη σημασία της λέξης «άκαγος» και ποια είναι η προέλευσή της – Ποιες είναι οι χρήσεις της στην ελληνική γλώσσα
«Άκαγος»: Τι σημαίνει η λέξη και πώς χρησιμοποιείται στην καθημερινή γλώσσα