parelasi
George Vitsaras / SOOC
Οδηγίες για τις μαθητικές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου από το υπουργείο Παιδείας - Τι αναφέρει η σχετική εγκύκλιος - Πώς θα διεξαχθούν οι εκδηλώσεις στα σχολεία

Οδηγίες για τις μαθητικές παρελάσεις την 25η Μαρτίου εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, με σχετική εγκύκλιο.

Όπως επισημαίνεται, για τον συντονισμό της ροής της παρέλασης οι συντονιστές παρελάσεων συνεργάζονται με τους βοηθούς τους και με τους συνοδούς καθηγητές/τριες των σχολικών μονάδων.

Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού, το υπουργείο Παιδείας παραθέτει τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας για τη χρήση μάσκας.

Η εγκύκλιος έχει ως εξής:

Λαμβάνοντας υπόψη τις με αριθμ. πρωτ. 16557/14-03-2022 και 16546/14-03-2022 εγκυκλίους του ΥΠ.ΕΣ., σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Για τον συντονισμό της ροής της παρέλασης οι συντονιστές παρελάσεων συνεργάζονται με τους βοηθούς τους και με τους συνοδούς καθηγητές/τριες των σχολικών μονάδων.

Επισημαίνεται ότι οι οικείες Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές έχουν την ευθύνη κατάρτισης του προγράμματος των παρελάσεων.

Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους εφόσον υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Επομένως, τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια της παρέλασης αλλά και της αποχώρησης, θα πρέπει οι πολίτες να φορούν μάσκα εφόσον υπάρχει συνωστισμός σε αντίθεση όμως με τους παρελαύνοντες, οι οποίοι υποχρεούνται να διατηρούν αποστάσεις καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης.

Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους.

Αναλυτικά η εγκύκλιος εδώ

Πώς θα διεξαχθούν οι εκδηλώσεις στα σχολεία

Παράλληλα, εγκύκλιο απέστειλε το υπουργείο Παιδείας για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου. Με την υπ. αρίθμ. Φ1/31401/Δ2/18-03-2022 Εγκύκλιο της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Ζέττας Μακρή γνωστοποιούνται οι  εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την επέτειο της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίουτην Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022.

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο με θέμα “Εκδηλώσεις για την Επέτειο της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου για το σχολικό έτος 2021-22 σε ό,τι αφορά τις εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Πέμπτη 24 Μαρτίου για την επέτειο της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου γνωστοποιούνται τα ακόλουθα:

Η συνέχεια εδώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αμφιθεατρο
Ισοτίμηση πτυχίων ΤΕΙ με πανεπιστημιακά: Νέα ρύθμιση για πάνω από 400.000 αποφοίτους
Η ισοτίμηση των πτυχίων ΤΕΙ αποτελεί διαχρονικό αίτημα πολλών επαγγελματικών και ακαδημαϊκών φορέων. Η νέα ρύθμιση φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα...
Ισοτίμηση πτυχίων ΤΕΙ με πανεπιστημιακά: Νέα ρύθμιση για πάνω από 400.000 αποφοίτους