Βασίλης Δημάκης: Νέα απεργία πείνας από τον κρατούμενο-φοιτητή - «Ή θα πάω στο πανεπιστήμιο ή στο διάολο»
Νέα απεργία πείνας από τον κρατούμενο-φοιτητή Βασίλη Δημάκη - Τού απομένουν μόλις δύο μαθήματα για να πάρει πτυχίο, όμως το Πειθαρχικό Συμβούλιο Αδειών δεν εξετάζει το αίτημά του

Σε νέα απεργία πείνας και δίψας προχώρησε ο κρατούμενος φοιτητής Βασίλης Δημάκης, προκειμένου να πιέσει το Πειθαρχικό Συμβούλιο Αδειών των φυλακών να τού επιτρέψει να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ, καθώς του απομένουν μόλις δύο υποχρεωτικά μαθήματα για να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Όπως αναφέρει ο Βασίλης Δημάκης σε ανάρτησή του στα social media, το Τριμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο αδειών, «αρνείται πεισματικά» να εισάγει τόσο τη δική του αίτηση όσο και ενός ακόμα κρατούμενου φοιτητή προς εξέταση.

Στην ανάρτησή του ο κρατούμενος περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει με το να υποχρεώνεται να απέχει από τα μαθήματα της σχολής του, ενώ αναφέρεται και στις εκκλήσεις των καθηγητών του προς το Συμβούλιο, με στόχο να τού επιτραπεί να παρουσιάζεται στο αμφιθέατρο της σχολής του.

Όπως υπογραμμίζει ο Βασίλης Δημάκης «δεν πρόκειται για εκβιασμό, πρόκειται καθαρά και μόνο για τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια ενός ανθρώπου που μέχρι τώρα κατάφερε ένα σωρό πράγματα δίχως βοήθεια από κανέναν».

Ο κρατούμενος φοιτητής αναφέρει συγκεκριμένα μεταξύ άλλων: 

«Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, έχω μάθημα 9:00 με 12:00 της Δευτέρας το έχασα ήδη για Τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα την Πέμπτη ή θα πάω στο πανεπιστήμιο ή θα πάω στο διάολο, άλλη λύση δεν υπάρχει ... Καμία !!!

Και δεν πρόκειται για εκβιασμό, πρόκειται καθαρά και μόνο για τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια ενός ανθρώπου που μέχρι τώρα κατάφερε ένα σωρό πράγματα δίχως βοήθεια από κανέναν !

Οι εκβιαστές, οι σαδιστές και οι διαταραγμένοι είναι αυτοί...

Δεν έχω τίποτα άλλο να πω, σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τη στήριξή σας μέχρι τώρα και από δω και πέρα!

Ελπίζω και εύχομαι την Πέμπτη να βρίσκομαι στο Πανεπιστήμιο και να παρακολουθήσω δια ζώσης το μάθημα της εκλογικής κοινωνιολογίας, μιας και το μάθημα της νεότερης πολιτικής θεωρίας το χασα οπως προανέφερα για τρίτη φορά !

Ενα είναι σίγουρο ότι την Πέμπτη ή θα βρίσκομαι στο μάθημά μου ή θα με χρεωθούν».

Ακολουθεί η ανάρτηση του Βασίλη Δημάκη:

Από σήμερα 14/03/2022, κατέρχομαι σε λευκή απεργία κόβοντας την τροφή και το νερό (!)

Είναι η τρίτη φορά που εξαναγκάζομαι να χρησιμοποιήσω αυτό το ακραίο μέτρο για να προασπίσω τα εκπαιδευτικά δικαιώματα όλων μας, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη λύση .

Δεν υπάρχουν ευήκοα ώτα τα οποία μπορούμε να αποταθούμε έτσι ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο να θέσουμε σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή μας !

Μιας και εγώ συγκεκριμένα έχω επιβαρύνει πάρα πολύ την υγεία μου από τις δύο προηγούμενες απεργίες πείνας και διψάς !

Από 28/02 , ξεκίνησαν τα μαθήματα στη σχολή μου στο πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ , τμήμα πολιτικής επιστήμης και δημόσιας διοίκησης στο  πολιτικό της Νομικής .

Απομένουν δύο μαθήματα υποχρεωτικά για να πάρω το πτυχίο μου , αλλά το Τριμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο αδειών, αρνείται πεισματικα να εισάγει την αίτησή μου προς εξέταση, όπως και ενός άλλου συγκρατούμενου μου συμφοιτητη του Βασιλείου Αναγνόπουλου !

Η νεοφερμενη εισαγγελέας πρωτοδικών της οποιας ακόμα αγνοούμε το όνομά της, -την οποία προσωπικά δεν υπολήπτομαι - διότι είναι η εισαγγελέας η οποία δεν μου επέτρεψε να βρίσκομαι στις εξετάσεις του προηγούμενου μήνα για το χειμερινό εξάμηνο, παρότι ο καθηγητής του ενός μαθήματός μου ο αξιότιμος κύριος Χαρίλαος Πλατανάκης, τους έστειλε μήνυμα και τους είπε ότι είναι απαραίτητο να βρίσκομαι εκεί διότι με αυτό τον τρόπο δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία του ΕΚΠΑ αλλά και σε εμένα προσωπικά, διότι δεν μπορεί να υπάρξει διάδραση μέσα από ένα μικρόφωνο και μία οθόνη ...

Χαρακτήρισε δε τη συμπεριφορά τους αυτή, άθλια και εκδικητική (!)

Η εισαγγελέας όταν εκλήθην στο συμβούλιο είπε "τι χρειάζεται να πας αφού μπορείς να δώσεις από δω εξετάσεις ποιος ο λόγος να βρίσκεσαι εκεί" ? Απ' ό,τι φαίνεται , η συγκεκριμένη εισαγγελεας δεν πρέπει να πάτησε πολλές φορές το πόδι της στο Πανεπιστήμιο ...

Ειδικά δε, όταν σε αίτημα  συγκρατουμένου μου συμφοιτητή, άκουσον άκουσον του είπε ότι "θα σου κόψω την άδεια διότι δεν μου αρέσει η στάση του σώματός σου" sic (!)

Πώς είναι δυνατόν έπειτα να υποληπτεσαι  έναν τέτοιο δημόσιο λειτουργό που υπηρετεί τη δικαιοσύνη (?) Προσφέροντας κατ εμε χειριστές υπηρεσίες ... Δηλαδή ,  κάποιος προϊστάμενος της  δεν πρέπει να την ελέγξει για αυτή τη συμπεριφορά ?

Είναι δυνατόν να λες σε κρατούμενο  φοιτητή που δεν έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα για 5-6 συναπτά έτη  πού πηγαινοέρχεται στο πανεπιστήμιο , ότι θα του κόψεις την άδεια διότι δεν σου αρέσει επαναλαμβάνω η στάση του σώματός του (?)

Τι διαολο κριτήριο είναι αυτό δεν μπορώ να καταλάβω ...

Έκτοτε, κατέθεσα αίτηση για το μαθήματα του εαρινού εξαμήνου, η οποία ουδέποτε μέχρι σήμερα εισήχθη στο Συμβούλιο για να εξεταστεί η αρχαιότερη κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη για τα εκπαιδευτικά θέματα Σοφία Ασημακοπούλου έχει ετοιμάσει τα χαρτιά εδώ και 10 μέρες αλλά η συγκεκριμένη εισαγγελέας είναι μονίμως απασχολημένη, πότε με τα μεροκάματα στην A πτέρυγα, πότε με τα μεροκάματα στη Δ, πέρασε τους μαθητές του ΙΕΚ αλλά εμάς που βγαίνουμε έξω και παρακολουθούμε δια ζώσης μαθήματα δεν το θεώρησε απαραίτητο (!) Εγώ έχω μάθει να μην κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου, θεωρώ ότι η συγκεκριμένη εισαγγελέας βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία και εγώ προσωπικά φαντάζομαι από πού προέρχεται όλο αυτό το μένος και όλη αυτή η στοχευμένη αδιαφορία...

Προσπαθούν ακόμα και τώρα στα τελειώματα να μου κάνουν κακό απομακρύνοντας με δίχως λόγο από την εκπαιδευτική διαδικασία δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν , όσοι δοκιμαζόμαστε στην εκπαίδευση οντας κρατούμενοι φοιτητές !

Το μόνο πράγμα που μας έχουν "προσφέρει" μέχρι τώρα είναι ένα σωρό τεχνηέντως τοποθετημένα προσκόμματα , δυσκολεύοντας την φοίτηση μας !

Τώρα, τα όσα η Διευθύντρια Μαρία Στέφη λέει, ότι είναι υπέρ της εκπαιδευτικής διαδικασίας των κρατουμένων και ένα σωρό άλλα τέτοια κουραφέξαλα τα ακούμε βερεσέ ...

Η αλήθεια είναι ότι η εν λόγω κυρία ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για τους φοιτητές κρατούμενους και αν ενδιαφερόταν και αυτή αλλά και οι υπόλοιποι στο Τριμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν θα απερρίπται τη μία μετά την άλλη τις αιτήσεις των κρατουμένων για δωρεάν χρήση του βραχιολιού (!) Μιας και ο νομοθέτης είναι σαφέστατος , λέγοντας με πλήρη σαφήνεια ότι "όταν στον φοιτητή κρατούμενο τεκμαίρεται αβίαστα από τα φορολογικά του έγγραφα ότι αδυνατεί να πληρώσει τα έξοδα του γεωεντοπισμού οφείλει το Υπουργείο να αναλάβει όλα τα έξοδα"...

Όπως γίνεται στην περίπτωσή μου , αλλά με έναν υπόρρητο εκβιασμό αναγκάζουν τους κρατούμενους να μαζεύουν ρεφενέ τα χρήματα αριστερά και δεξιά για να μπορούν να βγαίνουν στο πανεπιστήμιο αυτή είναι η αλήθεια...

Ειδάλλως η εκπαίδευση τότε καθίσταται ταξική!

Ποια βοήθεια μας έχουν προσφέρει (?)

Παραδείγματος χάρη προβλέπεται, ότι από τα κεφάλαια εργασίας των κρατουμένων θα έπρεπε να μας καλύπτουν τα έξοδα των εισιτηρίων και ένα υποτυπώδες πρωινό, π.χ ένα σάντουιτς και έναν καφέ, αλλά αυτά χάνονται σε κάποια τρύπια φόδρα τσέπης παντελονιού των Οικονομικών διαχειριστών του Κορυδαλλού Αφού μέχρι τώρα ουδέποτε και κανένας δεν έχει λάβει εστω ένα ευρώ για τα έξοδα που ο νομοθέτης προβλέπει, παρότι τα έχουμε ζητήσει ...

Αυτή είναι η βοήθεια που η κυρία Μαρία Στεφη "προσφέρει" στους φοιτητές κρατούμενους ... Αλλά νισάφι πια ως εδώ, τώρα θα τα πούμε όλα ...

Αν υπήρχε έστω λίγο τσίπα και λίγο φιλότιμο θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί όλοι για λόγους ευθιξίας αλλά πού ...(?)

Μόνοι μας αγωνιζόμαστε και τους έχουμε απέναντι! Ποτέ δεν τους είχαμε δίπλα μας, βρίσκουν ένα σωρό προφάσεις για να κόψουν θεωρίες στους φοιτητές και από τα πέντε μαθήματα που έχουν την εβδομάδα τους αφήνουν να πάνε να παρακολουθήσουν μόνο δύο και μόνο τα εργαστήρια, χωρίς την παρακολούθηση της θεωρίας, και περιμένουν να τα καταφέρουν μετά οι φοιτητές ενώ δεν υπάρχει όπως είναι φυσικό η δυνατότητα φροντιστηρίου!

Το έχουν κάνει τσιφλίκι τους, κάνουν ότι θέλουν δεν τους ελέγχει κανείς, αποφασίζομεν και διατάσσομεν ...

Το Υπουργείο όπως πάντα απουσιάζει τελείως τα έχουν βρει με τους επόπτες εισαγγελείς, με κάποιους από δαύτους, διότι δεν είναι όλοι το ίδιο!

Εν προκειμένω η εφέτης εποπτρια εισαγγελέας παραδείγματος χάρη είναι πολύ καλή από ό,τι έχει δείξει μέχρι τώρα τουλάχιστον η γυναίκα, δείχνοντας ότι ενδιαφέρεται πραγματικά και όχι προσχηματικά, έχοντας διεκπεραιωτικό  μονάχα ρόλο , όσον αφορά την εκπαιδευτική διαδικασία των κρατουμένων !

Αλλά ως γνωστόν "ένας  κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη" !

Δεν έχουμε να εκχωρίσουμε ούτε δράμι από τον εκπαιδευτικό μας μοχθο , μόνοι μας καταφέραμε ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα .

Όπως ανέφερα παραπάνω, από 28/02 , ξεκίνησαν οι παραδόσεις των μαθημάτων στη σχολή μου και δεν έχω πάει ούτε σε ένα μάθημα ακόμα, χάνοντας πολυτιμες παραδόσεις των μαθημάτων για τρίτη εβδομάδα, έτσι απλά επειδή γουστάρει η νέα εισαγγελέας που αντικαθιστά το θηλυκό ιαβέρη που με ταλαιπώρησε όλο το προηγούμενο διάστημα τη γνωστή εισαγγελέα Μπαρτζάκλη και έτσι πάμε από τον Άννα στον Καϊάφα από το θηλυκό Ιαβέρη στον θηλυκό Πεισίστρατο ...

Εντωμεταξύ στο μάθημα της εκλογικής κοινωνιολογίας ο αξιότιμος καθηγητής μου κύριος τσίρμπας μου ανέθεσε λόγω της ιδιότητας που φέρω αυτή τη στιγμή εννοώ του κρατουμένου να φέρω εις πέρας μία εργασία που τιτλοφορείται "τι ψηφίζουν οι κρατούμενοι" ?

Πού στο διάολο εγώ να φέρω εις πέρας αυτή την εργασία αν δεν είμαι εκεί να συζητώ με τον καθηγητή μου να μου δίνει οδηγίες και τα λοιπά και τα λοιπά ?
Ειλικρινά έχω απηυδήσει, έχω μπαϊλντίσει και έχω σπαστεί τελείως να κάθομαι να ασχολούμαι και να θέτω σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή μου μόνο και μόνο επειδή αποφάσισα να σπουδάσω ...

Γι αυτό και η απόφαση η δική μου αλλα και του άλλου συγκρατούμενού μου, είναι να κατέρθουμε αμέσως σε λευκή απεργία, διότι κουραστήκαμε να ταλαιπωρούμε το σώμα μας ικανοποιώντας τον σαδισμό κάποιων ψυχαναγκασμένων ανθρώπων !

Προσωπικά , δεν πρόκειται να υποχωρήσω ούτε χιλιοστό, χίλιες φορές να πεθάνω παρά να εκχωρήσω έστω και μία σπιθαμή από τα κεκτημένα εκπαιδευτικά μου δικαιώματα που με μόχθο και άμεσο κίνδυνο της ζωής μου μέχρι τώρα κέρδισα!

Γνωρίζω πολύ καλά τους κινδύνους που ελλοχεύουν και που ενέχει μία τέτοια απόφαση, αφου σε τέσσερις βαρια πέντε ημέρες θα υπάρξουν σοβαρές επιπλοκές στην υγεία μου-μας από την δεύτερη τρίτη μέρα μάλιστα θα έχουμε αφυδατωθεί και θα περιμένουμε τις ζημιές στα νεφρά μας, τα οποία προσωπικά εγώ τα έχω καταταλαιπωρήσει, αφού τα συχνότατα πρηξίματα στα άκρα μου είναι απότοκο των δύο προηγούμενων εξαντλητικών απεργιών ! Οι οποίες για πολλοστή φορά έγιναν διεκδικώντας τα αυτονόητα εκπαιδευτικά δικαιώματα μας αλλά και προς τέρψιν του σαδισμού κάποιων εκ των ιθυνόντων με ονοματεπώνυμο... Επαναλαμβάνω, ότι το Τριμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο του Κορυδαλλού, εκτελεί συμβόλαιο και δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε από ποιον ή ποίαν...

Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, έχω μάθημα 9:00 με 12:00 της Δευτέρας το έχασα ήδη για Τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα την Πέμπτη ή θα πάω στο πανεπιστήμιο ή θα πάω στο διάολο, άλλη λύση δεν υπάρχει ...

Καμία !!!

Και δεν πρόκειται για εκβιασμό, πρόκειται καθαρά και μόνο για τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια ενός ανθρώπου που μέχρι τώρα κατάφερε ένα σωρό πράγματα δίχως βοήθεια από κανέναν!

Οι εκβιαστές, οι σαδιστές και οι διαταραγμένοι είναι αυτοί...

Δεν έχω τίποτα άλλο να πω, σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τη στήριξή σας μέχρι τώρα και από δω και πέρα !

Ελπίζω και εύχομαι την Πέμπτη να βρίσκομαι στο Πανεπιστήμιο και να παρακολουθήσω δια ζώσης το μάθημα της εκλογικής κοινωνιολογίας, μιας και το μάθημα της νεότερης πολιτικής θεωρίας το χασα οπως προανέφερα για τρίτη φορά!

Ενα είναι σίγουρο ότι την Πέμπτη  ή θα βρίσκομαι στο μάθημά μου ή θα με χρεωθούν ...

Όπως και να χει, δεν έχω τίποτα να τους εκχωρίσω , τους σιχαίνομαι τόσο πολύ πια , αφού εξαιτίας τους μπαίνω στη διαδικασία να κινδυνεύσω για τρίτη φορά ...

Η Διευθύντρια Μαρια Στέφη, ήταν στην πρώτη απεργία το 2018 ως Διευθύντρια του Νοσοκομείου Κορυδαλλού, που έλαβε και τα εύσημα μάλιστα από τον τότε Υπουργό Κοντονή και τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής πολιτικής Ευτύχιο Φυτράκη, επειδή σταμάτησα την απεργία, λες και ευθυνόταν η Στέφη που εγώ σταμάτησα την απεργία και όχι που έφεραν μέσα στο χώρο της φυλακής και στο κελί μου μέλη της οικογένειάς μου χρησιμοποιώντας τους ως συναισθηματικό πολιορκητικό κριό και ενώ εγώ ήμουν σε τόσο εύθραυστη κατάσταση από όλες τις απόψεις!

Ειναι αδίστακτοι, είναι φασιστικά τομάρια, δεν θα κρύψω τα λόγια μου, ούτε τα συναισθήματά μου πια για τους παρολίγον δημιούς μου, δεν θα κρύψω τίποτα από όλα όσα αισθάνομαι για αυτούς τους σιχαμερόυς και τρισάθλιους που εντέλλονται υποτίθεται για την ασφάλειά μας και γενικότερα για την ομαλή πορεία μας εντός των τειχών !

Για οποιαδήποτε κακή συνέπεια που θα αφορά την υγεία μας υπεύθυνες θα είναι η νεοφερμένη εισαγγελέας πρωτοδικών, η διευθύντρια Μαρία Στέφη και η κοινωνικη λειτουργός Σοφία Ασημακοπούλου .

Μας μισούν πού σπουδάζουμε και αυτή δυστυχώς είναι η μακάβρια αλήθεια τους (!) Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για μία ακόμα φορά για την υπερπολύτιμη και καταλυτική συμπαράστασή σας!

Καθώς επίσης, θέλω να ευχαριστήσω και τους δύο συντρόφους από Θεσσαλονίκη που κρατούνται στην ίδια πτέρυγα μαζί μου και μου ανακοίνωσαν σήμερα ότι ταυτόχρονα μαζί με μένα και τον συμφοιτητή μου από την Α πτέρυγα Βασίλη Αναγνόπουλο κατέρχονται και αυτοι σε απεργία πείνας σε ένδειξη συμπαράστασης του δικαίου αγώνα μας για τη διεκδίκηση των αυτονόητων εκπαιδευτικών δικαιωμάτων μας !

Η στάση τους είναι απολύτως ανθρώπινη συγκινητική και πάνω από όλα συντροφική , τους ευχαριστούμε από τα έγκατα της ψυχής μας! 

Καλώ κάθε Δημοκρατη και καλό  άνθρωπο, στη στήριξη του δίκαιου αγώνα μας για τα αυτονόητα εκπαιδευτικά μας δικαιώματα, εμάς, αλλά και των υπόλοιπων συγκρατουμένων συμφοιτητών!!!

Φασίστες στα λαγούμια σας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Γεμίζουν τα νοσοκομεία με μαθητές με διαταραχές συμπεριφοράς και επιθετικότητας

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

kallitexnika_sxoleia
Γονείς: «Να συσταθεί άμεσα κλάδος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης για καθηγητές Χορού και Κινηματογράφου»
«Να συσταθεί κλάδος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης για του καθηγητές Χορού και Κινηματογράφου», ζητούν οι γονείς του Καλλιτεχνικού σχολείου Κερατσινίου...
Γονείς: «Να συσταθεί άμεσα κλάδος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης για καθηγητές Χορού και Κινηματογράφου»
Βουλή
KKE: Ερώτηση στη Βουλή για την τρίμηνη άδεια ανατροφής τέκνου των εκπαιδευτικών
Στην ερώτησή τους αναφέρονται στην τρίμηνη άδεια με αποδοχές σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που αποκτούν 3ο, 4ο ή...
KKE: Ερώτηση στη Βουλή για την τρίμηνη άδεια ανατροφής τέκνου των εκπαιδευτικών