καθηγητές τηλεκπαίδευση τάξη
Λίγο πριν από την ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολείων την Δευτέρα και την Τρίτη Διευθυντές εκπαίδευσης στέλνουν μηνύματα στα σχολεία για τηλεκπαίδευση

Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής τα σχολεία θα παραμείνουν σχολεία στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς» τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου αποφάσισε η Περιφέρεια Αττικής. 

Αναλυτικότερα  δεν θα λειτουργήσουν βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια σε όλη την Αττική, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με τους δημάρχους, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 23 Ιανουαρίου.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με μηνύματά τους στους διευθυντές των σχολείων της περιοχής τους τους καλούν να ετοιμάσουν τα σχολεία για τηλεκπαίδευση.

Συγκεκριμένα σε ένα από τα μηνύματα που στάλθηκαν σήμερα στα σχολεία ήταν το παρακάτω: 

Συνάδελφοι διευθυντές και διευθύντριες,

Παρακαλώ να είναι τα σχολεία έτοιμα για τηλεκπαίδευση,

σε περίπτωση κακοκαιρίας και εφόσον χρειαστεί, από την πρώτη ώρα, οποιαδήποτε μέρα προκύψει ανάγκη!

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες, εγκαίρως! 

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να επισημάνουμε ορισμένα ζητήματα:

1. Είναι απαράδεκτο το Υπουργείο Παιδείας και κάποιοι Διευθυντές Εκπαίδευσης που δεν πήραν κανένα μέτρο ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, να δημιουργούν τετελεσμένα γεγονότα και στο όνομα των «έκτακτων συνθηκών» να ανοίγουν το δρόμο για τη γενίκευση της τηλεκπαίδευσης. Είναι ξεκάθαρο ότι το υπουργείο Παιδείας αξιοποιεί την τηλεκπαίδευση ως “εμβόλιο για όλες τις χρήσεις”.

2. Για μια ακόμη φορά σε μέρα αργίας καλούνται οι Διευθυντές των σχολείων να προσφέρουν υπηρεσία. Δεν υπάρχει πλέον Κυριακή, δεν υπάρχει αργία, δεν υπάρχει τίποτε.

3. Ωστόσο το πιο "νόστιμο" είναι η υπηρεσία που καλούνται να προσφέρουν: Ότι δεν έκανε το υπουργείο Παιδείας χρόνια πριν και στα δυο χρόνια πανδημίας, δηλαδή, να εξοπλίσει τα σχολεία και τις σχολικές αίθουσες με ιντερνετ και υπολογιστές, καλούνται, με ένα μήνυμα, να το πράξουν οι διευθυντές σχολείων. Τι να κάνουν, δηλαδή, σύμφωνα με το μήνυμα του Διευθυντή Εκπαίδευσης; Να εξοπλίσουν 7,8,9 ή 10 και 11 αίθουσες (ανάλογα με πόσα τμήματα έχει κάθε σχολείο) με υπολογιστές (που δεν υπάρχουν σε πολλές περιπτώσεις) και με ιντερνετ σε κάθε αίθουσα (που δεν υπάρχει στην πλειοψηφία των αιθουσών) έτσι ώστε όπως λέει το μήνυμα να είναι έτοιμοι οι εκπαιδευτικοί για τηλεκπαίδευση αύριο ή μεθαύριο "από την πρώτη ώρα"!

Να σημειώσουμε και κάτι ακόμη: Προφανώς το μήνυμα του Διευθυντή Εκπαίδευσης έχει δυο αθέατους στόχους. Ο πρώτος στόχος είναι να αποσείσει από πάνω του την ευθύνη και να την μετακυλήσει στους διευθυντές των  σχολείων. Ο δεύτερος στόχος, ο κύριος, είναι οι εκπαιδευτικοί, ιδιαίτερα εκείνοι που σωστά διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας τους ορίζει να κάνουν τηλεκπαίδευση σε δικό τους χώρο και με δικά τους μέσα. Το μήνυμα υπονοεί: Ή θα κάνετε τηλεκπαίδευση με δικά σας, μέσα σε δικό σας χώρο, ή θα έρθετε, μέσα στο χιονιά, στο ανοχύρωτο σχολείο και θα αναλάβετε και την ευθύνη απέναντι στους γονείς αν δεν μπορέσετε λόγω των ελλείψεων, να κάνετε τηλεκπαίδευση!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανατροπή! Ο νεκρός σε στύλο της ΔΕΗ ήταν ο πρώην δημοσιογράφος Απόστολος Φουρνατζόπουλος

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

σκακι
Παιδί θαύμα: 8χρονος έσπασε τα ρεκόρ και κέρδισε 38χρονο γκραν μετρ στο σκάκι!
Ο γεννημένος στην Ινδία Άσβαθ, ο οποίος ζει στη Σιγκαπούρη, νίκησε τον 37χρονο Στόπα για να καταρρίψει το ρεκόρ που είχε θέσει ένα
Παιδί θαύμα: 8χρονος έσπασε τα ρεκόρ και κέρδισε 38χρονο γκραν μετρ στο σκάκι!