kerameos
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Η υπουργός Παιδείας δεν μίλησε για την απόφαση της ΑΠΔΠΧ για τη χρήση των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών από το Webex της Cisco

«Ξέφραγο αμπέλι» συνεχίζει να παραμένει η τηλεκπαίδευση για τα προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απάντηση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο Νίκος Φίλης.

Σύμφωνα με την ΕΠΕΚΕ ΣΥΡΙΖΑ, η υπουργός δεν μίλησε καθόλου για την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, δεν προσκόμισε κάποιο έγγραφο για να δείξει ότι το ΥΠΑΙΘ συμμορφώθηκε με την απόφαση και σιώπησε στο ερώτημα με ποιο σύστημα διεξάγεται η τηλεκπαίδευση.

Στη συνέχεια, η Νίκη Κεραμέως «θριαμβολόγησε, μάλιστα, ότι αυτή την εβδομάδα με 31.000 παιδιά να νοσούν, έκλεισαν μόνο 2 τμήματα».

Η ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

Το σκάνδαλο στην τηλεκπαίδευση και η «ανοσία της αγέλης» στα θρανία έχουν «ονοματεπώνυμο»: Κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Ξέφραγο αμπέλι» συνεχίζει να παραμένει η τηλεκπαίδευση για τα προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκου Φίλη, αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι θα συμμορφωθεί προς την απόφαση της Αρχής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ). Η Αρχή, με την 50/2021 απόφασή της, καταδίκασε το υπουργείο Παιδείας για 5 παραβιάσεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας και αποκάλυψε πλήρως το σκάνδαλο Cisco.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως:

δεν είπε «λέξη» για τις 5 επιπλήξεις-καταδίκες που της απηύθυνε η Αρχή για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων,

δεν απάντησε αν αναγνωρίζει τη νομιμότητα της απόφασης της Αρχής και αν θα εφαρμόσει τις υποδείξεις της ή αν θα προσβάλλει δικαστικά την απόφαση,

δεν προσκόμισε κανένα έγγραφο που να αποδεικνύει τη συμμόρφωση του υπουργείου στην απόφαση της Αρχής παρότι η προθεσμία λήγει σε δύο μέρες, στις 16 Ιανουαρίου,

σιώπησε στο ερώτημα με ποιο σύστημα διεξάγεται η τηλεκπαίδευση αυτή την περίοδο. Έσπευσε μάλιστα να απαξιώσει το δημόσιο σύστημα τηλεκπαίδευσης, το οποίο άφησε χωρίς καμία υποστήριξη στη διάρκεια της πανδημίας.

Σιωπή για την τηλεκπαίδευση η κυρία υπουργός, λαλίστατη όμως σε προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία. Πανηγυρίζοντας μάλιστα για ανύπαρκτα επιτεύγματα. Όπως για το άνοιγμα των σχολείων, κι ας έχει αυξηθεί κατά 10 μονάδες η νοσηρότητα στην ηλικιακή ομάδα των παιδιών και των εφήβων σε σχέση με την περίοδο των διακοπών (από το 13% στο 23,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ). Θριαμβολόγησε, μάλιστα, ότι αυτή την εβδομάδα με 31.000 παιδιά να νοσούν, έκλεισαν μόνο 2 τμήματα!

Πόσα τμήματα θα είχαν κλείσει αν ίσχυε ο ευρωπαϊκός κανόνας να κλείνουν τα τμήματα με 1 ή 2 κρούσματα κι όχι με το αντιεπιστημονικό και επικίνδυνο «50%+1»; Ρύθμιση που επέβαλε το υπουργείο Παιδείας και όχι η Επιστημονική Επιτροπή του ΕΟΔΥ; Είναι ή δεν είναι τα 2 κλειστά τμήματα επί 31.000 κρουσμάτων(!), η καλύτερη απόδειξη ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να φέρει την «ανοσία της αγέλης» στα θρανία;

Ο κίνδυνος της πανδημίας παραμένει ισχυρός. Η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης σε όλους τους «σκληρούς δείκτες» της πανδημίας. Το ΕΣΥ δοκιμάζεται με ακραίο τρόπο, με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις κλίνες ΜΕΘ να αυξάνονται και με 80 θανάτους συμπολιτών μας καθημερινά. 

Με την κατάσταση αυτή δεν πρέπει να συμβιβαζόμαστε. Αλλά να δίνουμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τη μάχη για τον καθολικό εμβολιασμό και τον εμβολιασμό των παιδιών, τον αγώνα για ανοιχτά ασφαλή σχολεία και Πανεπιστήμια, δίπλα στη νεολαία και τον εκπαιδευτικό κόσμο που αγωνιά και μάχεται.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εκπαιδευτικοί: Νέος υπολογισμός της μισθοδοσίας από 1 Μαρτίου λόγω τροποποίησης φόρου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα