Μηνύσεις για την επικίνδυνη φάρσα με το αντισηπτικό που ήπιαν μαθήτριες
Αποφασισμένοι να δώσουν συνέχεια στην υπόθεση οι γονείς των δύο μαθητριών που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, όταν ήπιαν αντισηπτικό που άγνωστοι είχαν τοποθετήσει σε μπουκάλι με νερό

Στη δικαιοσύνη προσέφυγαν οι γονείς των δύο μαθητριών που χρειάστηκε να εισαχθούν στο εφημερεύον νοσοκομείο του Ηρακλείου μετά από την κακόγουστη φάρσα άλλων μαθητών, οι οποίοι έριξαν κρυφά αντισηπτικό στα μπουκάλια με το νερό τους.

Υπέβαλαν μήνυση με την οποία στρέφονται κατά παντός υπευθύνου, τόσο δηλαδή κατά των μαθητών που έριξαν το αντισηπτικό στα μπουκάλια, όσο και κατά των υπευθύνων για την επίβλεψη των μαθητών του σχολείου. Η μήνυση κοινοποιείται επίσης στην δευτεροβάθμια διεύθυνση.

 Οι δύο μαθήτριες χρειάστηκε να κάνουν εισαγωγή στο εφημερεύον νοσοκομείο όπου παρέμειναν για ένα 24ωρο, ενώ για την περίπτωση τους ενημερώθηκε και το Κέντρο Δηλητηριάσεων του Υπουργείου Υγείας για να δοθούν οι ανάλογες οδηγίες.

Τους γονείς των δύο ανήλικων μαθητριών εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ. Βαγγέλης Φανουργάκης, ο οποίος αναφερόμενος στην υπόθεση, δήλωσε στο cretalive.gr, ότι «στρέφονται κατά παντός υπευθύνου για την τέλεση σε βάρος των ανήλικων τέκνων τους, μαθητριών γυμνασίου, σωματικών βλαβών, προερχόμενες από την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αντισηπτικού χεριών.

Το αντισηπτικό είχε τοποθετηθεί από άγνωστους δράστες εντός του σχολικού συγκροτήματος, σε φιάλες νερού των μαθητών, τις οποίες είχαν εναποθέσει σε κατάλληλο χώρο την ώρα της γυμναστικής. Εκ των δηλητηριασμένων φιαλών κάποιοι μαθητές το αντιλήφθηκαν από την έντονη δυσοσμία και δεν το κατανάλωσαν.

Δύο μαθήτριες προφανώς λόγω της ανάγκης τους για νερό, ήπιαν χωρίς καμία επιφύλαξη με αποτέλεσμα να καταλήξουν και οι δύο με εισαγωγή στο εφημερεύον ΠΑΓΝΗ για 24 ώρες. Ευτυχώς διέφυγαν άμεσα τον κίνδυνο και παρέμειναν προληπτικά. Σκοπός των γονέων είναι η ανεύρεση και τιμωρία των φυσικών αυτουργών των πράξεων καθώς και η γνωστοποίηση του περιστατικού στην αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ώστε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σεισμός
Οδηγίες αντιμετώπισης σεισμού
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπενθυμίζει τα βασικά μέτρα προετοιμασίας και προστασίας σε περίπτωση σεισμού.
Οδηγίες αντιμετώπισης σεισμού