Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
ΠΑΣΑΔ: Αναπόφευκτη ανάγκη πλέον η πραγματοποίηση νέων διορισμών στην εκπαίδευση. Τα οργανικά κενά των δασκάλων, μετά τους διορισμούς του καλοκαιριού, ανέρχονται στα 2.700 και εκτιμούμε πως το ερχόμενο καλοκαίρι θα ξεπεράσουν τα 5.000

Τεράστια κενά εκπαιδευτικού προσωπικού παραμένουν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, όπου ποσοστό 38% των κενών παραμένει ακάλυπτο με τα οργανικά κενά να ανέρχονται σε 2.700, σύμφωνα με ανακοίνωση του  Πανελλήνιου  Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων -ΠΑΣΑΔ.

Ο ΠΑΣΑΔ αναφέρει ότι έχει ζητήσει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ώστε να καταθέσει και διά ζώσης τις προτάσεις του για τα ζητήματα της εκπαίδευσης, με την πραγματοποίηση μονίμων διορισμών το καλοκαίρι του 2022, όπου θα καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά με μόνιμο και σταθερό προσωπικό και τη θέσπιση ρήτρας για άμεσο διορισμό εκπαιδευτικών για κάθε έναν που συνταξιοδοτείται σε ετήσια βάση.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΑΔ

Η πραγματοποίηση 11.700 διορισμών, στη γενική εκπαίδευση, μετά από 12 χρόνια αδιοριστίας και χιλιάδων συνταξιοδοτήσεων, χωρίς αμφιβολία ήταν μια θετική εξέλιξη. Παρόλ' αυτά, οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό παραμένουν υψηλές, καθώς, στην πρωτοβάθμια καλύφθηκε -μόλις- το 62% των κενών (στους δασκάλους το 58%).

Η μεγαλύτερη απόδειξη της ανάγκης νέων διορισμών είναι ότι η πρωτοβάθμια χρειάστηκε περίπου 19.000 αναπληρωτές για να μπορέσει να λειτουργήσει στον πρώτο μήνα της σχολικής χρονιάς.

2.jpg

Ο θεσμός της αναπλήρωσης ήταν μία λύση ανάγκης την περίοδο της οικονομικής κρίσης και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να παγιωθεί. Η σταθερότητα του προσωπικού είναι καθοριστικής σημασίας για την αποτελεσματικότητα ενός σχολείου. Η σταθερότητα του προσωπικού είναι απαραίτητη για τον προγραμματισμό του σχολικού έργου, τον καθορισμό στόχων αλλά και τη δημιουργία ενός κλίματος ασφαλείας και συνέχειας, προς όφελος των μαθητών.

Οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ως απότοκος της χρόνιας αδιοριστίας και των χιλιάδων συνταξιοδοτήσεων, έχουν ως αποτέλεσμα πολλά σχολεία να στηρίζουν τη λειτουργία τους αποκλειστικά σε αναπληρωτές (ακόμα και ο προϊστάμενος να είναι αναπληρωτής). Στο σημείο αυτό, τονίζουμε πως όταν λείπουν οι δάσκαλοι, τα δημοτικά δεν υπολειτουργούν απλώς, αλλά δε λειτουργούν καθόλου.

Τα οργανικά κενά των δασκάλων, μετά τους διορισμούς του καλοκαιριού, ανέρχονται στα 2.700 και εκτιμούμε πως το ερχόμενο καλοκαίρι τα οργανικά κενά του κλάδου μας θα ξεπεράσουν τα 5.000 μαζί με τις νέες συνταξιοδοτήσεις.

1.jpg

Ως ΠΑΣΑΔ, αξιώνουμε την επαναφορά της κανονικότητας στην εκπαίδευση, η οποία μπορεί να επιτευχθεί:

* Με την πραγματοποίηση μονίμων διορισμών το καλοκαίρι του 2022, όπου θα καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά με μόνιμο και σταθερό προσωπικό.

* Με τη θέσπιση ρήτρας για άμεσο διορισμό εκπαιδευτικών για κάθε έναν που συνταξιοδοτείται σε ετήσια βάση.

Έχουμε ζητήσει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας, ώστε να καταθέσουμε και διά ζώσης τις προτάσεις μας για τα ζητήματα της εκπαίδευσης και αναμένουμε την απάντηση τους.

ΠΑΣΑΔ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

sxoleia kleista 2022 koronoios
Σχολεία: Τα φαρμακεία θα διαθέσουν self test για εκπαιδευτικούς-μαθητές και τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου
Νεότερη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας για τη διανομή των self test σε μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς
Σχολεία: Τα φαρμακεία θα διαθέσουν self test για εκπαιδευτικούς-μαθητές και τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου
Αλέξης Τσίπρας, Τσακαλώτος
Γιατί ο Τσίπρας θέλει εκλογή προέδρου από τη βάση: Το ΚΙΝΑΛ, ο Σάντερς και οι διαφωνίες της «Ομπρέλας»

Τη μετάβαση σ’ ένα πιο δημοκρατικό και συμμετοχικό κόμμα σηματοδοτεί η πρόταση του Αλέξη...

Γιατί ο Τσίπρας θέλει εκλογή προέδρου από τη βάση: Το ΚΙΝΑΛ, ο Σάντερς και οι διαφωνίες της «Ομπρέλας»