Διορισμοί εκπαιδευτικών: Ποιους θα αφορούν οι προσλήψεις του 2022
Ενημέρωση για τον προϋπολογισμό του 2022 αναφορικά με τους διορισμούς εκπαιδευτικών

15.863 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, θα περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2022, εκ των οποίων 697 προσλήψεις στο υπουργείο Παιδείας που θα αφορούν κυρίως διοικητικούς υπαλλήλους και όχι εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του ΠΑΣΑΔ, εξετάζεται το ενδεχόμενο, να πραγματοποιηθούν επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών ανάλογα με το πώς θα κινηθούν οι φετινές συνταξιοδοτήσεις.

Αναλυτικά η ανάρτηση του ΠΑΣΑΔ

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το υπουργείο εσωτερικών ο προϋπολογισμός του 2022 θα περιλαμβάνει συνολικά 15.863 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, εκ των οποίων 697 προσλήψεις στο υπουργείο Παιδείας που θα αφορούν κυρίως διοικητικούς υπαλλήλους και όχι εκπαιδευτικούς.

Παρόλ' αυτά, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργού εσωτερικών στην εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αλλά και δικές μας πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο, να πραγματοποιηθούν επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών ανάλογα με το πώς θα κινηθούν οι φετινές συνταξιοδοτήσεις και τα δημοσιονομικά της χώρας. Το ενδεχόμενο αυτό θα εξεταστεί αργότερα, μέσα στη νέα χρονιά.

Εμείς, ήδη από τον Σεπτέμβριο, με επιστολή μας στο υπουργείο παιδείας και σχετικό υπόμνημα, διατυπώσαμε την ανάγκη να γίνουν ξανά διορισμοί το 2022 αφού τα οργανικά κενά είναι πολλά και, σε καμία περίπτωση, δεν καλύφθηκαν στους προηγούμενους διορισμούς, γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα και από τις χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών.

Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει ανακοίνωσή μας με όλα τα στοιχεία που καταδεικνύουν την αναγκαιότητα νέων μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση, καθώς και τις ενέργειές μας για τη διεκδίκησή τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πάνος Ρούτσι
Πάνος Ρούτσι: «48ωρη γενική απεργία 27-28 Φλεβάρη - Θα τους κατεβάσουμε όλοι μαζί»
«Στην Πύλο, η Ευρώπη–φρούριο. Στα Τέμπη, το "πάμε κι όπου βγει"» - Συγκλονιστικό κάλεσμα από τον Πάνο Ρούτσι
Πάνος Ρούτσι: «48ωρη γενική απεργία 27-28 Φλεβάρη - Θα τους κατεβάσουμε όλοι μαζί»
περιβάλλον
Συμμετοχή εκπαιδευτικών σε ερευνητική μελέτη για περιβάλλον και κοινωνική δικαιοσύνη
Η φωνή της εκπαιδευτικής κοινότητας στο επίκεντρο πανεπιστημιακής έρευνας για περιβάλλον, αειφορία και κοινωνική ευθύνη.
Συμμετοχή εκπαιδευτικών σε ερευνητική μελέτη για περιβάλλον και κοινωνική δικαιοσύνη
κακοκαιρία, ΕΜΥ, άνθρωποι με ομπρέλες προχωρούν σε πλημμυρισμένο δρόμο
Κακοκαιρία: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ με «πορτοκαλί» συναγερμό για Αττική και 8 περιοχές
Έκτακτο δελτίο καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από Δευτέρα 26/1 - Πορτοκαλί συναγερμός από την ΕΜΥ για 8 περιοχές
Κακοκαιρία: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ με «πορτοκαλί» συναγερμό για Αττική και 8 περιοχές