foitites-aei-panepisthmia-amfitheatro4
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Σήμα κινδύνου από τα μέλη του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) του Παν.Πατρών: "Πώς θα μπορέσουν να προστατευθούν;  Θα αναγκαστούν να μπουν στις αίθουσες για να διδάξουν «δια ζώσης» ένα πλήθος φοιτητών, χωρίς αποστάσεις, με μοναδικά όπλα τη μάσκα και τα αντισηπτικά;"

Επιφυλάξεις για την επανέναρξη των δια ζώσης μαθημάτων στα ΑΕΙ εκφράζει με ανακοίνωσή της ο Σύλλογος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι καθηγητές του ιδρύματος τονίζουν ότι οι πλέον αγνοημένοι και παρατημένοι στη μοίρα τους είναι όσοι εκπαιδευτικοί ανήκουν στην κατηγορία των ΑμΕΑ ή πάσχουν από σοβαρές χρόνιες ασθένειες.

"Πρόκειται για συναδέλφους μας που κατά τα άλλα είναι ενεργοί και δραστήριοι εκπαιδευτικοί, αγαπούν τη δουλειά τους, προάγουν την επιστήμη τους και θέλουν να συνεχίσουν να το κάνουν και στην παρούσα ακαδημαϊκή χρονιά με ασφάλεια, χωρίς να «κρύβονται» πίσω από αναρρωτικές ή άλλες άδειες...", αναφέρουν

Όλη η ανακοίνωση

Η επιστροφή των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία με τη «μέγιστη δυνατή πληρότητα» και απλό έλεγχο της κατάστασης του διδακτικού προσωπικού και των φοιτητών (πιστοποιητικό εμβολιασμού/ νόσησης ή PCR/ rapid test), χωρίς την εξασφάλιση άλλων μέσων προστασίας, αγνοεί τις ιδιαίτερες συνθήκες επικινδυνότητας που προξενεί ο Covid 19 και ειδικότερα η μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ ακόμα και για τους εμβολιασμένους. Η πρόταση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών να γίνεται εξ αποστάσεως ένα μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας απορρίφθηκε από την κυβέρνηση.

Σε αυτό το ζοφερό πλαίσιο, οι πλέον αγνοημένοι και παρατημένοι στη μοίρα τους είναι όσοι εκπαιδευτικοί ανήκουν στην κατηγορία των ΑμΕΑ ή πάσχουν από σοβαρές χρόνιες ασθένειες. Πρόκειται για συναδέλφους μας που κατά τα άλλα είναι ενεργοί και δραστήριοι εκπαιδευτικοί, αγαπούν τη δουλειά τους, προάγουν την επιστήμη τους και θέλουν να συνεχίσουν να το κάνουν και στην παρούσα ακαδημαϊκή χρονιά με ασφάλεια, χωρίς να «κρύβονται» πίσω από αναρρωτικές ή άλλες άδειες.

Ωστόσο, αυτό φαίνεται ότι είναι αδύνατο με ευθύνη της κυβέρνησης.

Πώς θα μπορέσουν να προστατευθούν;  Θα αναγκαστούν να μπουν στις αίθουσες για να διδάξουν «δια ζώσης» ένα πλήθος φοιτητών, χωρίς αποστάσεις, με μοναδικά όπλα τη μάσκα και τα αντισηπτικά; Γιατί δεν τους επιτρέπεται να κάνουν τη δουλειά που αγαπούν, όπως μπορούν καλύτερα, στο πλαίσιο της Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας; Γιατί αναιρείται στην πράξη η Συμπερίληψη και η δυνατότητα να εργαστούν με αξιοπρέπεια; Ποιον ωφελεί το ότι θα θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και κάποιοι δεν θα τα καταφέρουν;

Σήμερα όσοι συνάδελφοί μας ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες βρίσκονται σε απόγνωση. Αφενός, δεν σκοπεύουν να αφήσουν την αναπηρία τους ή την ασθένειά τους να τους παραιτήσει, αφετέρου, δεν επιθυμούν να γίνουν ένας  ακόμα αριθμός στην ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Η λαχτάρα μας για την επιστροφή στην κανονικότητα σκιάζεται από την αγωνία μας για απουσία εκείνων των ουσιαστικών μέτρων που θα διασφαλίσουν την απρόσκοπτη άσκηση του λειτουργήματός μας. Διεκδικούμε στο τέλος της χρονιάς να μετρηθούμε και να είμαστε όλοι εδώ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Πολύ σημαντική ανακοίνωση της Πειραιώς για όλους τους χρήστες- Τι πρέπει να κάνετε

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Στρατιωτικές σχολές
Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές: Ανοικτές οι προθεσμίες για υποψήφιους Έλληνες του εξωτερικού
Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις Προκαταρκτικές Εξετάσεις του ακαδημαϊκού έτους 2025–2026 – Αναλυτικές οδηγίες και ημερομηνίες υποβολής
Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές: Ανοικτές οι προθεσμίες για υποψήφιους Έλληνες του εξωτερικού
iep
ΙΕΠ: Στοχασμός και τεχνητή νοημοσύνη - Το σχολείο του αύριο ξεκινά σήμερα
Το “The Lyceum Project 2025” ανοίγει διάλογο για την εκπαίδευση στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης – Παρασκευή 20 Ιουνίου στο Ωδείο Αθηνών
ΙΕΠ: Στοχασμός και τεχνητή νοημοσύνη - Το σχολείο του αύριο ξεκινά σήμερα
ftiakste-laxanokipo-sto-mpalkoni-sas-03.jpg
Καταγγελία εκπαιδευτικών: Λαχανόκηποι πολυτελείας στα σχολεία της... ένδειας
Έντονες αντιδράσεις για το πρόγραμμα δημιουργίας σχολικών λαχανόκηπων εν μέσω οικονομικής ασφυξίας στα σχολεία
Καταγγελία εκπαιδευτικών: Λαχανόκηποι πολυτελείας στα σχολεία της... ένδειας