ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Πανεπιστήμια: Απροστάτευτοι οι εκπαιδευτικοί της κατηγορίας των ΑμΕΑ
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Σήμα κινδύνου από τα μέλη του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) του Παν.Πατρών: "Πώς θα μπορέσουν να προστατευθούν;  Θα αναγκαστούν να μπουν στις αίθουσες για να διδάξουν «δια ζώσης» ένα πλήθος φοιτητών, χωρίς αποστάσεις, με μοναδικά όπλα τη μάσκα και τα αντισηπτικά;"

Επιφυλάξεις για την επανέναρξη των δια ζώσης μαθημάτων στα ΑΕΙ εκφράζει με ανακοίνωσή της ο Σύλλογος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι καθηγητές του ιδρύματος τονίζουν ότι οι πλέον αγνοημένοι και παρατημένοι στη μοίρα τους είναι όσοι εκπαιδευτικοί ανήκουν στην κατηγορία των ΑμΕΑ ή πάσχουν από σοβαρές χρόνιες ασθένειες.

"Πρόκειται για συναδέλφους μας που κατά τα άλλα είναι ενεργοί και δραστήριοι εκπαιδευτικοί, αγαπούν τη δουλειά τους, προάγουν την επιστήμη τους και θέλουν να συνεχίσουν να το κάνουν και στην παρούσα ακαδημαϊκή χρονιά με ασφάλεια, χωρίς να «κρύβονται» πίσω από αναρρωτικές ή άλλες άδειες...", αναφέρουν

Όλη η ανακοίνωση

Η επιστροφή των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία με τη «μέγιστη δυνατή πληρότητα» και απλό έλεγχο της κατάστασης του διδακτικού προσωπικού και των φοιτητών (πιστοποιητικό εμβολιασμού/ νόσησης ή PCR/ rapid test), χωρίς την εξασφάλιση άλλων μέσων προστασίας, αγνοεί τις ιδιαίτερες συνθήκες επικινδυνότητας που προξενεί ο Covid 19 και ειδικότερα η μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ ακόμα και για τους εμβολιασμένους. Η πρόταση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών να γίνεται εξ αποστάσεως ένα μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας απορρίφθηκε από την κυβέρνηση.

Σε αυτό το ζοφερό πλαίσιο, οι πλέον αγνοημένοι και παρατημένοι στη μοίρα τους είναι όσοι εκπαιδευτικοί ανήκουν στην κατηγορία των ΑμΕΑ ή πάσχουν από σοβαρές χρόνιες ασθένειες. Πρόκειται για συναδέλφους μας που κατά τα άλλα είναι ενεργοί και δραστήριοι εκπαιδευτικοί, αγαπούν τη δουλειά τους, προάγουν την επιστήμη τους και θέλουν να συνεχίσουν να το κάνουν και στην παρούσα ακαδημαϊκή χρονιά με ασφάλεια, χωρίς να «κρύβονται» πίσω από αναρρωτικές ή άλλες άδειες.

Ωστόσο, αυτό φαίνεται ότι είναι αδύνατο με ευθύνη της κυβέρνησης.

Πώς θα μπορέσουν να προστατευθούν;  Θα αναγκαστούν να μπουν στις αίθουσες για να διδάξουν «δια ζώσης» ένα πλήθος φοιτητών, χωρίς αποστάσεις, με μοναδικά όπλα τη μάσκα και τα αντισηπτικά; Γιατί δεν τους επιτρέπεται να κάνουν τη δουλειά που αγαπούν, όπως μπορούν καλύτερα, στο πλαίσιο της Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας; Γιατί αναιρείται στην πράξη η Συμπερίληψη και η δυνατότητα να εργαστούν με αξιοπρέπεια; Ποιον ωφελεί το ότι θα θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και κάποιοι δεν θα τα καταφέρουν;

Σήμερα όσοι συνάδελφοί μας ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες βρίσκονται σε απόγνωση. Αφενός, δεν σκοπεύουν να αφήσουν την αναπηρία τους ή την ασθένειά τους να τους παραιτήσει, αφετέρου, δεν επιθυμούν να γίνουν ένας  ακόμα αριθμός στην ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Η λαχτάρα μας για την επιστροφή στην κανονικότητα σκιάζεται από την αγωνία μας για απουσία εκείνων των ουσιαστικών μέτρων που θα διασφαλίσουν την απρόσκοπτη άσκηση του λειτουργήματός μας. Διεκδικούμε στο τέλος της χρονιάς να μετρηθούμε και να είμαστε όλοι εδώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Βόλος: Αρνητής γονιός μήνυσε δάσκαλο γιατί έκανε rapid test στην κόρη του

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, μόνο με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Απόγνωση δυο εργαζόμενων γυναικών: «Δουλεύουμε στα σκουπίδια, δεν είμαστε σκουπίδια!»
Από την Σοφία Μπεκατώρου και τη γενναία στάση της να καταγγείλει όσα υπέστη, ακολούθησε στην Ελλάδα μια πρωτόγνωρη περίοδος γυναικείας αφύπνισης.
Απόγνωση δυο εργαζόμενων γυναικών: «Δουλεύουμε στα σκουπίδια, δεν είμαστε σκουπίδια!»
Σχολεία: Τι ισχύει στην ανάθεση υπερωριών και εξωδιδακτικών εργασιών στους εκπαιδευτικούς
Αλλαγές από φέτος στην ανάθεση υπερωριακής διδασκαλίας αλλά και στις αναθέσεις εξωδιδακτικών εργασιών
Σχολεία: Τι ισχύει στην ανάθεση υπερωριών και εξωδιδακτικών εργασιών στους εκπαιδευτικούς