Τζούφη: Στη Βουλή τα χιλιάδες κενά στην παράλληλη στήριξη
Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τα χιλιάδες είναι τα κενά που καταγράφονται στην Παράλληλη Στήριξη, κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μερόπη Τζούφη

Την άμεση κάλυψη των χιλιάδων κενών που καταγράφονται στην Παράλληλη Στήριξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ζητά η Μερόπη Τζούφη, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την υπουργό ΠαιδείαςΝίκη Κεραμέως.

Η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει ότι «οι χειρισμοί του υπουργείου Παιδείας αμφισβητούν την απρόσκοπτη και συμμετοχή των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία», ενώ τονίζει πως οι γονείς οδηγούνται στα όρια της απόγνωσης και ωθούνται, εφόσον έχουν τη δυνατότητα, να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες με ιδιωτική δαπάνη.

Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά από την υπουργό Παιδείας να δημοσιοποιήσει το ακριβές ποσοστό κάλυψης των κενών στην Παράλληλη Στήριξη και να απαντήσει αν έχει εξασφαλίσει τις πιστώσεις ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο θεσμός. Παρόμοια, η Μερόπη Τζούφη θέτει το ερώτημα αν το υπουργείο Παιδείας είναι διατεθειμένο να καλύψει τις ανάγκες όλων των μαθητών που δικαιούνται υποστήριξης, όπως και να παρουσιάσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα.

Η ερώτηση όπως κατατέθηκε στη Βουλή

Χιλιάδες είναι τα κενά που καταγράφονται στην Παράλληλη Στήριξη των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αμφισβητώντας την απρόσκοπτη πρόσβαση και συμμετοχή των εν λόγω μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία. Παράλληλα, οι χειρισμοί του υπουργείου Παιδείας οδηγούν τους γονείς στα όρια της απόγνωσης και ωθούν, όσους έχουν τη δυνατότητα, στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών με ιδιωτική δαπάνη.

Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων και σχετικά δημοσιεύματα, το υπουργείο Παιδείας δε μερίμνησε για την κάλυψη των κενών κατά την Α’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών, ενώ οι πληροφορίες για τη Β’ φάση αναφέρουν πως δεν προβλέπονται προσλήψεις για την Παράλληλη Στήριξη.

Ερωτάται η αρμόδια υπουργός:

  1. Ποιο είναι το ακριβές ποσοστό κάλυψης μετά από δύο εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων; Σκοπεύει να καλύψει τις ανάγκες όλων των μαθητών που δικαιούνται Παράλληλη Στήριξη και πότε;
  2. Έχει εξασφαλίσει τις πιστώσεις ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο θεσμός της στήριξης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες;

Η ερωτώσα βουλευτής

Τζούφη Μερόπη

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλαδικές
Κριτική του ΚΚΕ στις εξαγγελίες για το Λύκειο - Οι αλλαγές πρέπει να μείνουν στα χαρτιά
Κατά το ΚΚΕ, η κατεύθυνση αυτή ευθυγραμμίζεται με τις στρατηγικές επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις οποίες εφάρμοσαν διαχρονικά όλες οι...
Κριτική του ΚΚΕ στις εξαγγελίες για το Λύκειο - Οι αλλαγές πρέπει να μείνουν στα χαρτιά