ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τα χιλιάδες είναι τα κενά που καταγράφονται στην Παράλληλη Στήριξη, κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μερόπη Τζούφη

Την άμεση κάλυψη των χιλιάδων κενών που καταγράφονται στην Παράλληλη Στήριξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ζητά η Μερόπη Τζούφη, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την υπουργό ΠαιδείαςΝίκη Κεραμέως.

Η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει ότι «οι χειρισμοί του υπουργείου Παιδείας αμφισβητούν την απρόσκοπτη και συμμετοχή των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία», ενώ τονίζει πως οι γονείς οδηγούνται στα όρια της απόγνωσης και ωθούνται, εφόσον έχουν τη δυνατότητα, να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες με ιδιωτική δαπάνη.

Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά από την υπουργό Παιδείας να δημοσιοποιήσει το ακριβές ποσοστό κάλυψης των κενών στην Παράλληλη Στήριξη και να απαντήσει αν έχει εξασφαλίσει τις πιστώσεις ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο θεσμός. Παρόμοια, η Μερόπη Τζούφη θέτει το ερώτημα αν το υπουργείο Παιδείας είναι διατεθειμένο να καλύψει τις ανάγκες όλων των μαθητών που δικαιούνται υποστήριξης, όπως και να παρουσιάσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα.

Η ερώτηση όπως κατατέθηκε στη Βουλή

Χιλιάδες είναι τα κενά που καταγράφονται στην Παράλληλη Στήριξη των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αμφισβητώντας την απρόσκοπτη πρόσβαση και συμμετοχή των εν λόγω μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία. Παράλληλα, οι χειρισμοί του υπουργείου Παιδείας οδηγούν τους γονείς στα όρια της απόγνωσης και ωθούν, όσους έχουν τη δυνατότητα, στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών με ιδιωτική δαπάνη.

Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων και σχετικά δημοσιεύματα, το υπουργείο Παιδείας δε μερίμνησε για την κάλυψη των κενών κατά την Α’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών, ενώ οι πληροφορίες για τη Β’ φάση αναφέρουν πως δεν προβλέπονται προσλήψεις για την Παράλληλη Στήριξη.

Ερωτάται η αρμόδια υπουργός:

  1. Ποιο είναι το ακριβές ποσοστό κάλυψης μετά από δύο εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων; Σκοπεύει να καλύψει τις ανάγκες όλων των μαθητών που δικαιούνται Παράλληλη Στήριξη και πότε;
  2. Έχει εξασφαλίσει τις πιστώσεις ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο θεσμός της στήριξης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες;

Η ερωτώσα βουλευτής

Τζούφη Μερόπη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσλήψεις: 25.000 θέσεις σε δημόσιους οργανισμούς-Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Προκηρύξεις - ΑΣΕΠ: «Προσεχώς» Νέες 1.062 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο

Νέα επίθεση: Σε «ομηρία» Κεραμέως και οι εκλογές των εκπαιδευτικών!

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα