Ανεμβολίαστοι μαθητές - Τζανάκης: Τρεις θάνατοι πολύ μικρών παιδιών
Στο νοσοκομείο θα καταλήξουν έως 500 παιδιά με κορονοϊό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του καθηγητή Νίκου Τζανάκη

Εκτεθειμένα στη νόσο Covid-19 είναι τα μικρά ανεμβολίαστα παιδιά και οι μαθητές. Ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης αναφέρεται σε δυσοίωνες προβλέψεις.

«Έχουμε 730.000 με 750.000 παιδιά από 12 έως 18 ετών. Υποθέτουμε ότι το 25% θα έρθει σε επαφή με τον ιό. Εάν το 1/4 μολυνθεί, καταλαβαίνετε ότι θα έχουμε 30.000 με 50.000 παιδιά με νόσο. Επομένως, θα έχουμε 300 με 500 παιδιά στα νοσοκομεία» είπε ο Ν. Τζανάκης.

«Δεν θέλω να τρομάξω κανένα, αλλά οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν αυτούς τους αριθμούς», πρόσθεσε.

Ο Ν. Τζανάκης επισήμανε πως δεν θα νοσήσουν σοβαρά και πιθανότατα δεν θα μολυνθούν καν όσα παιδιά έχουν εμβολιαστεί. Τα παιδιά λειτουργούν καλύτερα ανοσοποιητικά εάν είναι εμβολιασμένα.

«Το εμβόλιο προστατεύει τα παιδιά, δεν ξέρουμε τις παρενέργειες της νόσου σε μεγαλύτερες ηλικίες. Η έννοια της συλλογικής ανοσίας που ελπίζαμε στην αρχή της πανδημίας δεν μπορεί να υπάρξει, αλλά ο μαζικός εμβολιασμός θα περιορίσει το ιικό φορτίο», είπε.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι τα εμβόλια mRNA έχουν λιγότερες παρενέργειες, σχεδόν μηδενικές. Σε περίπτωση αλλεργίας, υπάρχουν οδηγίες ώστε να αντιμετωπιστεί.

Τρεις θάνατοι μικρών παιδιών

«Έχουμε τρεις θανάτους σε πολύ μικρά παιδιά, 30 θανάτους για άτομα κάτω των 39 ετών. Σε παιδί 15 χρονών βάλαμε απινιδωτή μετά από κορονοϊό. Συμπονούμε και συμπάσχουμε με τους γονείς. Θα πρέπει να πούμε όμως ότι σε δύο μέρες δεν μπορώ να φανταστώ μία αντίδραση στον οργανισμό που να σχετίζεται με το εμβόλιο. Η μυοκαρδίτιδα μπορεί άνετα να τεκμηριωθεί από την ιατροδικαστική εξέταση. Η θρόμβωση επίσης δεν μπορεί αν σηματοδοτηθεί μέσα σε δύο ημέρες. Σε αυτό το θάνατο δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο μηχανισμό που να σχετίζεται με το εμβόλιο», εξήγησε ο καθηγητής.

Υπάρχουν κλινικές μελέτες που εξετάζουν τον εμβολιασμό μικρών παιδιών, κάτω  των 12 ετών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαθητική παρέλαση στην Αθήνα
28η Οκτωβρίου: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στην Αθήνα και τον Πειραιά για τις παρελάσεις
Σταδιακές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλο τον Νομό Αττικής για τις μαθητικές παρελάσεις – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί
28η Οκτωβρίου: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στην Αθήνα και τον Πειραιά για τις παρελάσεις
malama
Κυριακή Μάλαμα: «Αντί να καλύπτουν τα κενά εκπαιδευτικών, διαλύουν σχολικές τάξεις»
«Να σταματήσουν τώρα οι αντιπαιδαγωγικές συμπτύξεις στην Α΄ ΔΙΠΕ Αθήνας» - Να παγώσει άμεσα κάθε διαδικασία ζητά η βουλευτής
Κυριακή Μάλαμα: «Αντί να καλύπτουν τα κενά εκπαιδευτικών, διαλύουν σχολικές τάξεις»
αναπηρικό καρότσι
Διαγραφές φοιτητών: Η Κάρτα Αναπηρίας επίσημο δικαιολογητικό εξαίρεσης - Τι ισχύει
Νομοθετική ανατροπή για τις διαγραφές φοιτητών με αναπηρία – Η Κάρτα Αναπηρίας αναγνωρίζεται πλέον ως πλήρες αποδεικτικό στοιχείο εξαίρεσης
Διαγραφές φοιτητών: Η Κάρτα Αναπηρίας επίσημο δικαιολογητικό εξαίρεσης - Τι ισχύει