Νίκος Τζανάκης: Θα νοσήσουμε όλοι - Η διαφορά μεταξύ εμβολιασμένων και μη
Οι εμβολιασμένοι θα έρθουν σε επαφή με τον ιό αλλά δεν θα μολυνθούν και αν μολυνθούν έχουν 100% πιθανότητα να μην νοσήσουν σοβαρά, να μην διασωληνωθούν ή χάσουν τη ζωή τους

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης ξεκαθάρισε ότι κατά το τέταρτο κύμα της πανδημίας, θα νοσήσουν άπαντες, εμβολιασμένοι και μη. Τόνισε, ωστόσο, ότι θα υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της νόσησης στις δύο κατηγορίες. 

«Ο ιός θα μας επισκεφθεί όλους αυτή τη φορά, και εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους μηδενός εξαιρουμένου» δήλωσε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, εξηγώντας βεβαίως ότι: «οι εμβολιασμένοι θα έρθετε σε επαφή αλλά δε θα μολυνθείτε αν δε, μολυνθείτε, έχετε 100% πιθανότητα υπέρ σας να μην πάθετε κριτική σοβαρή νόσο, πνευμονία του ιού, νοσηλεία διασωλήνωση ή απώλεια ζωής».

Επεσήμανε, δε, ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων που νοσηλεύονται είναι εξαιρετικά χαμηλό (2-5%), ενώ πρόκειται για συγκεκριμένες μάλιστα κατηγορίες: «Είναι οι εξής κατηγορίες: ασθενής που παίρνει ανοσιολογικά φάρμακα και υπερήλικες με πολλά υποκείμενα νοσήματα, και στις δυο περιπτώσεις το ανοσολογικό τους σύστημα δεν απάντα ιδανικά. Έχουμε ευθύνη να τους προστατέψουμε με εμβολιασμούς και μετρά προστασίας».

Αναφορικά με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, είπε ότι ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για 300 εισαγωγές στο τέλος Ιουλίου-Αρχές Αυγούστου, ήδη βαδίζουμε στις 180 εισαγωγές ημερησίως «επομένως επαληθεύεται το μοντέλο ότι θα έχουμε περίπου 300 νέες εισαγωγές την ημέρα και σε επίπεδο δεκαημέρου θα έχουμε 3.000 καινούργιους νοσηλευόμενους νέους». Αυτές αντιστοιχούν στο 50-60% της συνολικής ισχύος σε κλίνες COVID στην Ελλάδα. «Οι νοσηλευόμενοι επειδή είναι νέοι έχουν γρήγορη ανάκαμψη όταν μπαίνουν στο νοσοκομείο», είπε μεταξύ άλλων.

Τέλος, για την Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο είπε ότι η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα ανέρχεται στο 95% των νέων μολύνσεων και ότι στην υπόλοιπη χώρα βρίσκεται κατά μέσο όρο πάνω από 75%.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ ΑΧΑΪΑΣ στη Διημερίδα διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1
Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαΐας στη Διημερίδα διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1
Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαΐας συμμετείχε στη Διημερίδα διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1
Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαΐας στη Διημερίδα διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1