emvolio
Τι είπαν οι ιδρυτές της BioNTech για τον εμβολιασμό παιδιών κάτω των 12 ετών - «Έχουμε 60 μέρες για να αποφύγουμε ένα δύσκολο χειμώνα» δλωσαν σε συνέντευξή τους

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν οι ιδρυτές της BioNTech, που μαζί με την Pfizer κατασκεύασαν ένα από τα εμβόλιο mRNA για τον κορονοϊό, μίλησαν για τις ενισχυτικές δόσεις εμβολίων, την αποτελεσματικότητα των σκευασμάτων έναντι των μεταλλάξεων του ιού, ενώ αποκάλυψαν ότι υπό ανάπτυξη βρίκσεται και ένα εμβόλιο για παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών. 

Οι Ουγκούρ Σαχίν και Οζλέμ Τουρέτσι, σε ερώτηση που δέχθηκαν από το γερμανικό περιοδικό Spiegel σχετικά με το αν η πανδημία θα έχει τελειώσει ως την επόμενη άνοιξη, ανέφεραν: «Εξαρτάται πως ορίζουμε την έννοια 'τέλος'. Ας το θέσουμε έτσι: η Covid-19 θα γίνει λιγότερο τρομακτική. Μέχρι την άνοιξη, μεγάλος αριθμός ανθρώπων θα έχει εμβολιαστεί η θα έχει νοσήσει. Η ασθένεια δεν θα είναι το ίδιο έντονη σε ανθρώπους που έχουν κάνει το εμβόλιο ή την έχουν ήδη περάσει. Σαν κοινωνία, έχουμε 60 μέρες μπροστά μας για να αποφύγουμε έναν δύσκολο χειμώνα. Πρέπει να κινητοποιήσουμε κόσμο να εμβολιαστεί».

Για τη μετάλλαξη Δέλτα, είπαν ότι δεν αποτελεί «σούπερ μετάλλαξη». «Μεταδίδεται πιο γρήγορα μεν, ωστόσο τα εμβόλια ανταποκρίνονται καλά μέχρι στιγμής. Υπάρχουν μπερδεμένα στοιχεία από έρευνες (με αφρομή όσα έρχονται στη δημοσιότητα από το Ισραήλ). Η προστασία απέναντι στις μολύνσεις περιορίζεται με τον χρόνο, ωστόσο η προστασία απέναντι στη σοβαρή ασθένεια διαρκεί περισσότερο» διευκρίνισαν.

Αναφορικά με τις ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου υποστήριξαν ότι αν αυτές δεν γίνουν δεν θα είμαστε σε θέση να ελέγξουμε τη μετάλλαξη Δέλτα με επιτυχία. «Μια τρίτη δόση θα έχει πολύ υψηλές συγκεντρώσεις αντισωμάτων, ανάλογες ή και υψηλότερες από αυτές της δεύτερης δόσης. Και δεν υπάρχουν ακόμα μεταλλάξεις, οι οποίες δεν αντιμετωπίζονται από την ενισχυτική δόση. Ωστόσο, εξακολουθούμε να παραμένουμε σε κατάσταση συναγερμού», είπαν. 

Τέλος, για τον εμβολιασμό παιδιών κάτω των 12 ετών αποκάλυψαν ότι «Τις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιάσουμε στις παγκόσμιες αρχές τα αποτελέσματα μελέτης για τις ηλικίες από 5 ως 11 ετών και θα ζητήσουμε έγκριση για χρήση σε αυτή την ομάδα. Ως τώρα, τα στοιχεία από τη μελέτη είναι καλά, όλα πάνε βάσει πλάνου κι ετοιμαζόμαστε για την παραγωγή. Το εμβόλιο θα είναι το ίδιο, αλλά σε μικρότερη δόση. Μέχρι το τέλος του έτους, θα έχουμε στοιχεία και για τα παιδιά από έξι μηνών».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα