Εμβολιασμοί μαθητών: Δωρεάν ο εμβολιασμός παιδιών στους παιδιάτρους
Δωρεάν οι εμβολιασμοί μαθητών 12-17 ετών στους παιδιάτρους - Πολύ γρήγορα θα καλυφθεί το 50+1% στα σχολεία λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης, εκτιμά ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Δωρεάν θα χορηγείται το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στα παιδιά από τους παιδιάτρους, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο.

Μετά την απόφαση για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-17 ετών από τους παιδιάτρους, ο Α. Εξαδάκτυλος επισήμανε πως το οικονομικό βάρος για το εμβόλιο των παιδιών δεν βαραίνει τους γονείς, οι παιδίατροι, ωστόσο, θα αμείβονται.

«Ο παιδίατρος είναι ο άνθρωπος που έκανε όλα τα εμβόλια στα παιδιά, που τον εμπιστευόμαστε», δήλωσε στον ΑΝΤ1, ερμηνεύοντας την απόφαση της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, για τις περιπτώσεις στις οποίες κάποιος αδυνατεί να πάει στο ιατρείο και είναι αναγκαστικός ο εμβολιασμός του στο σπίτι, ο γιατρός θα αμείβεται με 50 ευρώ από το κράτος.

Μάλιστα, εξήγησε ότι οι γονείς καλούν τον παιδίατρο για ραντεβού, όπως πάντα κάνουν, και το εμβόλιο θα γίνεται στο ιατρείο. Το κόστος των 20 ευρώ ανά εμβολιασμό βαραίνει το κράτος και όχι τους γονείς.

Για την αποθήκευση του εμβολίου, είπε πως το εμβόλιο της Pfizer διατηρείται σε βαθιά κατάψυξη για έξι μήνες, σε ξερό πάγο για 15 μέρες και σε απλό ψυγείο για πέντε μέρες.

Πολύ γρήγορα θα καλυφθεί το 50+1 στα σχολεία

Τέλος, αναφερόμενος στην οδηγία για κλείσιμο τμημάτων στην περίπτωση που νοσήσει το 50+1% των μαθητών, ο Α. Εξαδάκτυλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι, λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης «αν έχουμε παιδιά που νοσούν στα αλήθεια, το ποσοστό 50+1% θα καλυφθεί πάρα πολύ γρήγορα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά