Περίπου 200 είναι τα κενά στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ανατολική Αττική

Με 200 κενά ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία στην Ανατολική Αττική, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπάιδευσης Ανατολικής Αττικής «Κώστας Σωτηρίου».

Η εικόνα του συλλόγου μας φτάνει πριν το άνοιγμα των σχολείων τα 200 περίπου κενά με τη λογιστική προσέγγιση της Δ/νσης και όχι σύμφωνα με  τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος. Τα κενά αυτά ισοδυναμούν με 167 προσλήψεις εκπαιδευτικών, σύμφωνα πάντα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών.

Στη συνέχεια, οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Αν. Αττικής δε δίνει το σύνολο των καταγεγραμμένων από το σύλλογο κενών των δασκάλων Π.Ε. 70 για τη Β΄ Φάση πρόσληψης αναπληρωτών σύμφωνα με τα κενά που κοινοποιήθηκαν στο email του συλλόγου.

Καλούν τα σχολεία να κοινοποιήσουν κι άλλα κενά που πιθανά δεν έχουν καταγράψει.  

Τέλος, απαιτούν να εγκριθούν άμεσα όλα τα αιτήματα χωρισμού τμημάτων  που υποβάλλονται από τις σχολικές μονάδες και να δοθούν άμεσα ως κενά για τη Β΄ Φάση πρόσληψης.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπάιδευσης Ανατολικής Αττικής «Κώστας Σωτηρίου»:

Άνοιγμα σχολείων με 200  κενά στα σχολεία του ΣΕΠΕ «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»

Δεν προβλέπεται ούτε μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη να  καλυφθούν οι ανάγκες

Όσο κι αν θέλουν να κρύψουν την πραγματική  εικόνα των σχολείων μας η Κυβέρνηση , το ΥΠΑΙΘ και  η Δ/νση  Π.Ε. Ανατολικής Αττικής πίσω από

  • τους, ελάχιστους σε σχέση με τι πραγματικές ανάγκες , διορισμούς γενικής αγωγής εκπαιδευτικών  όλων των ειδικοτήτων που πραγματοποιήθηκαν
  • τις προσλήψεις Α΄ Φάσης αναπληρωτών γενικής αγωγής  με το ζύγι
  • τις περικεκομμένες περίπου στο ½ προσλήψεις  παράλληλες στηρίξεις
  • τις ελάχιστες προσλήψεις  ( 7 !  σ ε όλη την Α΄ Ανατολικής Αττικής) στην  ειδική αγωγή
  • τις μηδενικές προσλήψεις σε ΖΕΠ

Με την αυστηρά  λογιστική καταμέτρηση  των αναγκών από τη Δ/νση Αν. Αττικής ( που διαβεβαίωνε ότι όλα ήταν ορθώς υπολογισμένα στην παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων την 1η Σεπτέμβρη)  και τις προτεραιοποίησεις- κόφτη  κενών που ζητούσε το ΥΠΑΙΘ.

Με κενά να προκύπτουν από άδειες καθημερινά που πιθανά μας διαφεύγουν στην  πρώτη μας καταμέτρηση.

Η εικόνα του συλλόγου μας φτάνει πριν το άνοιγμα των σχολείων  τα 200 περίπου κενά με τη λογιστική προσέγγιση της Δ/νσης και όχι σύμφωνα με  τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος. Τα κενά αυτά ισοδυναμούν με 167 προσλήψεις εκπαιδευτικών.  

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ

11 τμήματα δε θα έχουν δάσκαλο τάξης  ( 3ο Δ.Σ. Κορωπίου (2 κενά), 2ο Δ.Σ. Αναβύσσου (2 κενά) , 1ο  Δ.Σ. Πόρτο Ράφτη ( αναπλήρωση διευθύντριας) , 2ο Δ.Σ. Λαυρίου , 1ο Δ..Σ Κερατέας,  3ο Δ.Σ. Λαυρίου ( αναπλήρωση διευθύντριας) , 4ο Δ.Σ. Καλυβίων, 2ο Δ.Σ. Καλυβίων, 3ο Δ.Σ. Καλυβίων ( χωρισμός τμήματος α΄τάξης )  

6 τουλάχιστον σχολεία (7 κενά) δεν μπορούν να αναπτύξουν πλήρως το πρόγραμμα του ολοήμερου τους ( 3ο Δ.Σ. Καλυβίων, 4ο & 5ο Δ.Σ. Κορωπίου, 3ο Δ. Σ. Πόρτο Ράφτη, 4ο Δ.Σ. Μαρκοπούλου, Ειδικό Λαυρίου 2 κενά)

2 κενά νηπιαγωγών για κάλυψη ωραρίου  σε τετραθέσια Ν/Γ ( 2ο Ν.Γ. Καλυβίων και 4ο ΝΓ Παιανίας)

83 κενά για μαθητές με εγκεκριμένο αίτημα για παράλληλη στήριξη σε δημοτικά δε θα έχουν υποστήριξη

10 κενά για μαθητές μας με εγκεκριμένο αίτημα για παράλληλη στήριξη  σε νηπιαγωγεία δε θα έχουν υποστήριξη

15 κενά σε τμήματα ένταξης ( 1ο  , 2ο  , 3ο  , 4ο  Καλυβίων , Κουβαράς, Π. Φώκαια, 2ο  Δ.Σ. Π.Ρ, Αγία Μαρίνα, 4ο  & 5ο  Δ.Σ. Κορωπίου, 2ο & 3ο & 4ο Δ.Σ. Κερατέας, 3ο  Δ.Σ. Λαυρίου, 1ο  Δ.Σ. Μαρκοπούλου)  με αποτέλεσμα να στερούνται εκπαιδευτικής παρέμβασης με εξατομικευμένα προγράμματα δεκάδες μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

3 κενά στο Ειδικό Λαυρίου (2 κενά δασκάλων  +1 ειδικότητα)

13 κενά σε τμήματα ΖΕΠ με αποτέλεσμα δεκάδες αλλοδαποί μαθητές από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (παιδιά μεταναστών, παλιννοστούντων, ρομά) να στερούνται υποστήριξης  κυρίως στο κομμάτι της διδασκαλίας της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας αλλά και στα υπόλοιπα μαθήματά τους.

6 σχολεία χωρίς εκπαιδευτικό θεατρικής αγωγής (1 ΔΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ & 3 ΔΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ, 3ο  ΔΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΚΑΙ 4 ΔΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ 1 ΔΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ & ΔΣ ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ )

6 σχολεία χωρίς πληροφορική ( 2ο & 3ο Δ.Σ. Πόρτο Ράφτη, 3ο Δ.Σ. Λαυρίου & 1ο Δ.Σ. Αναβύσσου , 2ο Δ.Σ. Μαρκοπούλου, 4ο Δ.Σ. Παιανίας

15 κενά αγγλικών σε σχολεία που  χρειάζονται 2ο   εκπαιδευτικό αγγλικών για την κάλυψη του προγράμματός τους   ( 2ο Δ.Σ. Καλυβίων αναπλήρωση Δ/ντη  + συμπληρωματικό, Κίτσι, Αγ. Μαρίνα, 1ο  Καλυβίων, 1ο  & 2ο Αναβύσσου, Π. Φώκαια, 1ο & 2ο Λαυρίου, 2ο & 4ο Κερατέας, 5ο Κορωπίου, 1ο & 2ο Μαρκοπούλου )

4 κενά μουσικής ( 1ο Δ.Σ. Αναβύσσου, 1ο& 3ο Δ.Σ. Λαυρίου, 3ο Δ.Σ. Κερατέας και ώρες στο 2ο Δ.Σ. Κερατέας)

5 κενά εικαστικών ( 4ο Δ.Σ. Κορωπίου, 3ο Δ.Σ. Λαυρίου, 1ο Δ.Σ. Πόρτο Ράφτη, 2ο Δ.Σ. Παιανίας+ 3ο Δ.Σ. Μαρκοπούλου ώρες)

4 σχολεία χωρίς γυμναστή ( 3ο Δ.Σ. Κερατέας, Σαρωνίδα, 2ο Δ.Σ. Καλυβίων , Κουβαράς Πέτα)   + 8 σχολεία  που χρειάζονται  2ο γυμναστή για την κάλυψη του προγράμματός τους  ( 1ο & 2Ο & 3ο Δ.Σ. Λαυρίου , 2ο  & 3ο  Δ.Σ. Πόρτο Ράφτη, 4ο Δ.Σ. Καλυβίων, 2ο Δ.Σ. Κερατέας, Κιτσίου)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Τα παραπάνω κενά έχουν αντληθεί από επικοινωνία με  ένα-ένα τα σχολεία μας ( Δ/ντες & συναδέλφους) .

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΑ

Καταγγέλλουμε ότι η Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής  δε δίνει το σύνολο των καταγεγραμμένων από το σύλλογο  κενών των δασκάλων Π.Ε. 70 για τη Β΄ Φάση πρόσληψης αναπληρωτών σύμφωνα με τα κενά  που μας κοινοποιήθηκαν στο email του συλλόγου μας.

Αναδεικνύεται η επιτακτική ανάγκη τα κενά να δημοσιοποιούνται  στην ιστοσελίδα της Δ/νσης   ώστε το κάθε σχολείο να διαπιστώνει αν καταγράφονται όλα και με ακρίβεια τα κενά που προκύπτουν . Το συγκεκριμένο θέμα είχαμε θέσει και στην παράσταση διαμαρτυρίας των 2 συλλόγων 1η Σεπτέμβρη και  ενώ  ο Δ/ντης Εκπαίδευσης είχε ρητά δεσμευτεί να το υιοθετήσει  δεν το έχουμε δει μέχρι ώρας.

Με την κατάσταση των πολυάριθμων κενών όπως διαμορφώνεται  κι αν άμεσα δεν αλλάξει όχι μόνο θα επιβεβαιωθεί η εκτίμηση που δημόσια καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή ότι η Α΄ φάση αναπληρωτών αφήνει τεράστια κενά αλλά θα παραμείνουν σοβαρά κενά και μετά τη Β΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών η οποία διαδίδουν  ότι θα καθυστερήσει .

Πρέπει επιτέλους να ενσωματωθούν όλα τα κενά που καταγράφουν και γνωστοποιούν  οι σχ. μονάδες όπως και τα επιπλέον κενά για τα ολοήμερα. Ιδιαίτερα όταν σε άλλες δ/νσεις  πέρα από την κάλυψη των πρωινών έχει ήδη καλυφθεί και το ολοήμερο με 1- 2 υπευθύνους εκπαιδευτικούς  ανάλογα με το πλήθος των τμημάτων.

Απαραίτητη η  πρόβλεψη για επιπλέον προσωπικό για κάλυψη εκτάκτων αναγκών όπως επανειλημμένα έχουμε  απαιτήσει και ιδιαίτερα σε μια χρόνιά πανδημίας που καμία πρόβλεψη και αραίωση δεν έγινε στις τάξεις.

Επαναφέρουμε το ζήτημα που τέθηκε και στη σημερινή  συνάντηση της ΔΟΕ  με την Υφυπουργό Παιδείας όπου υπάρχουν αίθουσες  να κατατμηθούν  τμήματα  λόγω πανδημίας. Ζήτημα που άφησε ανοιχτό η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ.  

Καλούμε τα σχολεία να κοινοποιήσουν κι άλλα κενά που πιθανά δεν έχουμε καταγράψει και να τα ζητήσουμε συντεταγμένα.  

Απαιτούμε να εγκριθούν άμεσα όλα τα αιτήματα χωρισμού τμημάτων  που υποβάλλονται από τις σχ. μονάδες και να δοθούν άμεσα  ως κενά για τη Β΄ Φάση πρόσληψης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Β΄ΦΑΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ

Καλούμε τις ΕΝΩΣΕΙΣ και τους Συλλόγους Γονέων σε άμεση παρέμβαση στη Δ/νση  Αν. Αττικής.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ προκηρύξεις 2022
ΓΡΑΠΤΟΣ Διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2Γ: Διορισμός για 130 ειδικότητες εκπαιδευτικών
Μόνιμοι διορισμοί εντός του 2023 μόνο μέσω του Γραπτού Διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για όλους τους εκπαιδευτικούς σε διοικητικές θέσεις σε υπουργεία, δήμους,...
ΓΡΑΠΤΟΣ Διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2Γ: Διορισμός για 130 ειδικότητες εκπαιδευτικών