Αξιολόγηση: Με κινητοποιήσεις απαντούν οι εκπαιδευτικοί
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί την Τρίτη 29 Ιουνίου ο ΣΕΠΕ «Κώστας Σωτηρίου», ως άμεση απάντηση στο πολυνομοσχέδιο Κεραμέως για την αξιολόγηση

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Κώστας Σωτηρίου» θεωρεί πως είναι σναγκαίος ένας πλατύς, μαχητικός πανελλαδικός συντονισμός  των σωματείων της εκπαίδευσης και όλου του εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στις εξελίξεις και τις δηλώσεις Κεραμέως για το νέο «αντικεπαιδευτικό Νομοσχέδιο επιθεωρητισμού».

Οι εκπαιδευτικοί θέλουν να δώσουν μία «άμεση απάντηση» και καλού σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη, 29 Ιουνίου και ώρα 13:00, έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Ο σύλλογος Π.Ε. «Κ Σωτηρίου»  εκτιμάει ότι:

  • μετά τη δήλωση της Κεραμέως  στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες για  το νέο νομοσχέδιο που δρομολογείται  για την αξιολόγηση και την αυτονομία της σχολικής μονάδας με ψήφιση μέσα στον Ιούλιο!!! Ένα νομοσχέδιο που ανακοίνωσε ως τετελεσμένο και επιχειρεί  να εισάγει ακόμα σκληρότερη εκδοχή της αξιολόγησης με αναβαθμισμένο το ρόλο των Δ/ντών και Σχολικών συμβούλων με συνεχή έλεγχο των εκπαιδευτικών ακόμα και μέσα στην τάξη, ταυτόχρονα με την προώθηση της αυτονομίας της σχολικής μονάδας – βλ. επιχειρηματική λειτουργία και μεταφορά της ευθύνης στο σχολείο καθώς και την αμφισβήτηση ακόμα και της δωρεάν παροχής βιβλίων.
  • μετά τον πολύμηνο εμπαιγμό με τους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση ενάντια στην κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών των σχολείων με εκπαιδευτικούς. Αποκαλυπτική η επίμονή στο διορισμό των 5.250 μόνιμων μετά από 12 χρόνια αδιοριστίας και όταν ακόμα και οι 10.500 στη διετία δεν καλύπτουν ούτε το 1/5 των σημερινών κενών στη λειτουργία των σχολείων.  Ακόμα και τις ανακοινώσεις γι΄ αυτούς τις παραπέμπει την τελευταία στιγμή πριν από την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς παίζοντας με την ζωή των εκπαιδευτικών και τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών. Αντί να μιλήσει για ένα άλλο πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων που με ασφαλή υγειονομική λειτουργία και παιδαγωγική πληρότητα που να καλύπτει τα μορφωτικά κενά από την ελλειμματική λειτουργία των κλειστών σχολείων και της τηλεεκπαίδευσης.  Αντί να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες σχεδιάζει τρόπους περικοπών τμημάτων και θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών ενάντια στις μορφωτικές  ανάγκες των μαθητών.
  • Η προώθηση των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων με εφαρμογή από την επόμενη σχολική χρονιά (αλλαγές στα αναλυτικά και τα ωρολόγια προγράμματα, εργαστήρια δεξιοτήτων, πρότυπα και πειραματικά σχολεία, αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση κλπ) και το πλαίσιο της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας που απέτυχε να βάλει σε εφαρμογή λόγω της καθολικής αντίδρασης των εκπαιδευτικών.
  • Η προσπάθεια της κυβέρνησης που είναι «επί θύραις» να βάλουν στο γύψο τα σωματεία και το εργατικό και εκπαιδευτικό κίνημα με την εφαρμογή του νόμου έκτρωμα Χατζηδάκη, τις ηλεκτρονικές διαδικασίες μετά το βροντερό όχι στις εκλογές αιρετών.

Απέναντι σ΄ αυτές τις πολύ σοβαρές εξελίξεις είναι αναγκαίο να προχωρήσει άμεσα ένας διευρυμένος αγωνιστικός πανεκπαιδευτικός  συντονισμός ΣΕΠΕ & ΕΛΜΕ  που θα δηλώσει άμεσα από τώρα ότι το εκπαιδευτικό κίνημα οργανώνει τον αγώνα του και τα σχέδια τους θα ανατραπούν.

Ένας συντονισμός που θα συζητήσει και θα πάρει μέτρα για ένα σχέδιο αγώνα που θα ξεκινάει από τώρα με βάση την παρακαταθήκη  εμπειρίας των 77 συλλόγων και ΕΛΜΕ που άνοιξαν το δρόμο και οδήγησαν στο να γίνει καθολική η απόφαση για απεργία αποχή από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης της σχολικής μονάδας από τη ΔΟΕ  καθώς και τη σχεδόν καθολική αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές αλλά και τους αγώνες όλης της χρονιάς κόντρα στις απαγορεύσεις και  την καταστολή.

Ένας συντονισμός που θα οργανώσει τον αγώνα

  • ενάντια στην ψήφιση του νέου αντιεκπαιδευτικού νομοσχέδιου Κεραμέως για την αξιολόγηση δηλώνοντας και προετοιμάζοντας από τώρα την ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ απέναντι στην εφαρμογή του και την αγωνιστική εκκίνηση της νέας σχολικής χρονιάς– με  δεδομένες τις δυσκολίες τις περιόδου –
  • για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών της εκπαίδευσης με μαζικούς μόνιμους διορισμούς με τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, το διορισμό όλων με έστω και μία σύμβαση και την κατάργηση του προσοντολόγιου της ανεργίας και της απόρριψης.
  • ενάντια στην εφαρμογή όλων των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση από την νέα χρονιά και
  • για την Κατάργηση στην πράξη – μη εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη με την ζωντανή μαχητική δράση των σωματείων.

Σ΄ αυτή την κατεύθυνση θεωρούμε ότι μπορεί και πρέπει  άμεσα να προχωρήσουμε σε πανελλαδικό συντονισμό συλλόγων και ΕΛΜΕ που μπορεί να γίνει στην Αττική δια ζώσης και με διαδικτυακή σύνδεση των σωματείων από την επαρχία. Υπάρχει σχετική εμπειρία και δυνατότητα και ως σύλλογος μπορούμε να συμβάλουμε σε συνεννόηση με τους άλλους ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ που  καλούν σε συντονισμό  –στην τεχνολογική κάλυψη για την πραγματοποίηση της σύσκεψης συντονισμού ώστε να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή εκπαιδευτικών σωματείων.

Άμεσα ο σύλλογος καλεί σε απάντηση στις προκλήσεις Κεραμέως για τους διορισμούς, το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση και συνολικά τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις και περικοπές – συγχωνεύσεις σε κινητοποίηση στις 29/6 στις 13:00 στο Υπ.  Παιδείας.   

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα