Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Επιστολή διαμαρτυρίας του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Χαλκουτσίου: Ευθέως καταγγέλλουμε αυτή την παράλειψη αισθανόμενοι περιθωριοποιημένοι και επιθυμούμε άμεση αποκατάσταση των παιδιών που χρήζουν παράλληλης στήριξης στο σχολείο μας

Σε επιστολή διαμαρτυρίας του ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Χαλκουτσίου καταγγέλλει πως το Γυμνάσιο Χαλκουτσίου δεν έχει ανοιχτό κανένα κενό στις παράλληλες στηρίξεις και παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού μένουν χωρίς εκπαιδευτικό.

«Ευθέως καταγγέλλουμε αυτή την παράλειψη αισθανόμενοι περιθωριοποιημένοι και επιθυμούμε άμεση αποκατάσταση των παιδιών που χρήζουν παράλληλης στήριξης στο Σχολείο μας με τοποθέτηση Εκπαιδευτικών.

Υπήρχαν εκπαιδευτικοί οι οποίοι ήθελαν να συνεχίσουν στο Σχολείο μας με τα ίδια παιδιά, γεγονός που θα ήταν ιδανικό για την πρόοδό τους αλλά αυτό δεν είναι πια εφικτό λόγω του αποκλεισμού του Σχολείου μας από την α’ φάση προσλήψεων» αναφέρουν χαρακτηριστικά, ζητώντας την εξεύρεση άμεσης λύσης. 

Αναλυτικά η επιστολή:

Μετά λύπης μας διαπιστώσαμε την 1η Σεπτεμβρίου ότι το Γυμνάσιο Χαλκουτσίου δεν έχει ανοιχτό κενό στις παράλληλες στηρίξεις, οπότε μέχρι αγνώστου β’ φάσεως προσλήψεων τα παιδιά μας(φάσμα του Αυτισμού) θα μείνουν αστήρικτα στο εκπαιδευτικό πλαίσιο στερούμενα των δικαιωμάτων τους.

Δεν θα μπούμε στον κόπο να ρωτήσουμε γιατί και πως.

Ευθέως καταγγέλλουμε αυτή την παράλειψη αισθανόμενοι περιθωριοποιημένοι και επιθυμούμε άμεση αποκατάσταση των παιδιών που χρήζουν παράλληλης στήριξης στο Σχολείο μας με τοποθέτηση Εκπαιδευτικών.

Υπήρχαν εκπαιδευτικοί οι οποίοι ήθελαν να συνεχίσουν στο Σχολείο μας με τα ίδια παιδιά, γεγονός που θα ήταν ιδανικό για την πρόοδό τους αλλά αυτό δεν είναι πια εφικτό λόγω του αποκλεισμού του Σχολείου μας από την α’ φάση προσλήψεων.

Μας στερήσατε την ευκαιρία ομαλής συνέχισης, μάλιστα εν καιρώ πανδημίας που όλα έτσι κι αλλιώς είναι δυσκολότερα.

Ακριβώς το ίδιο αποφασίστηκε και για την εξαιρετική Μαθηματικό κα Μαραγκού, η οποία έχει κοινοποιήσει μεταξύ άλλων παραληπτών, ένσταση στον Σύλλογό μας για την μεταφορά της στην οργανική της(Σκάλα Ωρωπού) ενώ η ίδια ζήτησε συνέχιση στο Χαλκούτσι ώστε να μην χαθεί η εκπαιδευτική πρόοδος των μαθητών, η οποία επιτεύχθηκε έτσι κι αλλιώς μέσα από δύσκολες συνθήκες.

Δυστυχώς ως Σύλλογος έχων στους κόλπους του, γονείς παιδιών με αναπηρία, νοιώθουμε ακόμη μια φορά την κρατική αδικία να πέφτει στους ώμους των παιδιών μας και ξαναμπαίνουμε όπως πολλές φορές στο παρελθόν, σε μια χρονιά γεμάτη ανασφάλεια αφού η μαθητική κοινότητα είναι μια ανθρώπινη αλυσίδα και ο κάθε κρίκος της είναι πολύτιμος.

Αλλά μάλλον αυτό το ξεχάσατε για το δικό μας Σχολείο γι αυτό κι εμείς μέχρι να αποκατασταθεί, θα σας το υπενθυμίζουμε.

Αυτή για μας είναι ιερή υποχρέωση.

Επειδή ξέρουμε ότι ο χρόνος  μας παροντικά έχει χαθεί, περνάμε επι τόπου σε δημοσιοποίηση του προβλήματος ώστε να μην χαθεί και μελλοντικά.

Με εκτίμηση

Εκ μέρους του Συλλόγου

Η πρόεδρος

Μαρία Κασαμπαλάκου

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Παρασκευή -Τι γίνεται με τα self tests στα ανοικτά σχολεία

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

καθηγητές τηλεκπαίδευση τάξη
Εκπαιδευτικοί: Καμία δίωξη για μη διενέργεια τηλεκπαίδευσης
Η ΔΙΔΕ Ηρακλείου να ανακαλέσει τη γραπτή εντολή προς τους διευθυντές των σχολείων «να γίνουν καταδότες των συναδέλφων τους», απαιτούν εκπαιδευτικοί...
Εκπαιδευτικοί: Καμία δίωξη για μη διενέργεια τηλεκπαίδευσης