Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Να αναθεωρηθεί το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των υπηρεσιακών μεταβολών ζητούν οι φυσικοί

Για «αλαλούμ με τις υπηρεσιακές μεταβολές στη Μέση Εκπαίδευση» κάνει λόγο η Ομάδα Έρευνας Τεκμηρίωσης Διδασκαλίας της Φυσικής της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) και καλεί το υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει τα ασφυκτικά χρρονοδιαγράμματα.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι φυσικοί, τα ΠΥΣΔΕ θα προβούν σε τοποθετήσεις κατ’ εκτίμηση όπου είναι δυνατόν και προτρέπουν τους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν και σχολεία που δεν εμφανίζονται στους σχετικούς πίνακες λειτουργικών κενών.

Στη συνέχεια, παραθέτουν κάποια ενδεικτικά παραδείγματα.

«Είναι προφανές ότι οι υπηρεσιακές μεταβολές δεν μπορούν να ολοκληρωθούν χωρίς αστοχίες αν συνεχίσει να επιμένει το Υπουργείο για την ολοκλήρωσή τους μέχρι 25/8/2021» επισημαίνουν.

Όπως υποστηρίζουν οι φυσικοί, πρέπει να αναθεωρηθεί το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των υπηρεσιακών μεταβολών και να δοθεί άμεση λύση στο ζήτημα των εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ04. «Η περίεργη λογική που ακολουθήθηκε για τις μετατάξεις και τις μεταθέσεις και ακολούθως στην κατανομή των διορισμών, έχει ήδη προκαλέσει στρεβλώσεις, τις οποίες καλείται την επομένη των διορισμών να διαχειριστεί το Υπουργείο Παιδείας» επισημαίνουν.

Η ανακοίνωση των φυσικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ομάδας Έρευνας Τεκμηρίωσης Διδασκαλίας της Φυσικής στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών:

 «Αλαλούμ με τις υπηρεσιακές μεταβολές στη Μέση Εκπαίδευση»

H απαίτηση της πολιτείας για την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων μέχρι τις 25/8/2021 είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε αστοχίες για πολλούς λόγους.

Μη έχοντας ξεκάθαρη εικόνα, τα ΠΥΣΔΕ θα προβούν σε τοποθετήσεις κατ’ εκτίμηση όπου είναι δυνατόν ή  σηκώνουν ψηλά τα χέρια και προτρέπουν τους συναδέλφους να δηλώσουν και σχολεία που δεν εμφανίζονται στους σχετικούς πίνακες λειτουργικών κενών! Παραδείγματα πολλά. Θα παραθέσουμε ενδεικτικά μόλις τρία, όπως αυτά έχουν αναρτηθεί στις επίσημες ιστοσελίδες των Διευθύνσεων και αφορούν την υποβολή αίτησης δήλωσης τοποθέτησης για νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

Δ/νση Δ/θμιας Κυκλάδων

Στο συνημμένο πίνακα εμφανίζονται οι κενές θέσεις στις σχολικές μονάδες της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Δ.Ε. ΚΥΚΛΑΔΩΝ.

Επισημάνσεις:

Έως την εξέταση των αιτήσεων από το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Κυκλάδων είναι πιθανό να προκύψουν νέα κενά. Για το λόγο αυτό καλούμε τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν όποιες σχολικές μονάδες επιθυμούν ακόμα και αν δεν εμφανίζεται αυτή τη στιγμή κενή θέση

Με κίτρινο χρώμα εμφανίζονται τα κενά μειωμένου ωραρίου

Θα αποσταλεί εντός της ημέρας ηλεκτρονικό μήνυμα στις προσωπικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών (όπως αυτές εμφανίζονται στο ΟΠΣΥΔ) με τον υπερσύνδεσμο για την υποβολή της αίτησης

Οι τοποθετήσεις θα ανακοινωθούν στις 25/08/2021

Δ/νση Δ/θμιας Χίου

Στο πλαίσιο της διαδικασίας κάλυψης λειτουργικών κενών στις σχολικές μονάδες της Δ.Δ.Ε. Χίου για το σχ. έτος 2021-2022, καλούνται οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν αίτηση-δήλωση προτίμησης σχολικών μονάδων:

α) για τοποθέτηση (υποχρεωτικά για όσους βρίσκονται στη διάθεση ΠΥΣΔΕ και όσους έχουν πάρει απόσπαση από άλλο ΠΥΣΔΕ)

β) για απόσπαση σε σχολική μονάδα εντός ΠΥΣΔΕ και εντός της ίδιας περιοχής ή από περιοχή σε περιοχή (από Α΄σε Β΄ Χίου ή από Β΄σε Α΄Χίου)

γ) για εξ ολοκλήρου διάθεση σε  άλλη σχολική μονάδα

δ)για μερική διάθεση σε άλλη σχολική μονάδα για συμπλήρωση ωραρίου (αφορά όσους έχουν οργανική θέση και είναι λειτουργικά υπεράριθμοι)

ε) για τοποθέτηση/διάθεση/ απόσπαση σε λειτουργικά κενά Τμημάτων Ένταξης

Συνιστάται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να θεωρήσουν ότι σε όλες τις σχολικές μονάδες υπάρχουν λειτουργικά κενά ανά κλάδο και ειδικότητα και να δηλώσουν όλα τα σχολεία που επιθυμούν, κατά σειρά προτίμησης.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται από Δευτέρα  2-8-2021 έως και Τρίτη 10-8-2021. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά  (σαρωμένες και με ιδιόχειρη υπογραφή) στη διεύθυνση [email protected] , υπόψη Γραμματείας ΠΥΣΔΕ.

Επισυνάπτεται το έντυπο της αίτησης και πίνακας με τις σχολικές μονάδες Α ΄ και Β΄ Χίου.

Δ/νση Δ/θμιας Πέλλας

ΘΕΜΑ : Δηλώσεις τοποθέτησης νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

 Καλούμε τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς στο ΠΥΣΔΕ Πέλλας, ότι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική δήλωση τοποθέτησης (Δήλωση Τοποθέτησης Νεοδιόριστων Εκπαιδευτικών - Έντυπο 10) για το σχολικό έτος 2021-22, από την Παρασκευή 13-8-2021 μέχρι και την Τετάρτη 18-8-2021 και ώρα 14:00, στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης www.didepellas.gr στο μενού

«ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ» στον σύνδεσμο «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ». Η αίτηση αφού υποβληθεί για να θεωρηθεί έγκυρη, θα πρέπει να αποσταλεί (χωρίς να απαιτείται υπογραφή) στο email της Δ.Δ.Ε. Πέλλας [email protected]

Με δεδομένο ότι τα λειτουργικά κενά κατά το διάστημα που ακολουθεί μέχρι και την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία, παρουσιάζουν συνεχείς μεταβολές, θα πρέπει όλα τα σχολεία της Δ.Δ.Ε. Πέλλας να θεωρούνται κενά.

Είναι προφανές ότι οι υπηρεσιακές μεταβολές δεν μπορούν να ολοκληρωθούν χωρίς αστοχίες αν συνεχίσει να επιμένει το Υπουργείο για την ολοκλήρωσή τους μέχρι 25/8/2021.

Θα δημιουργήσει αναστάτωση και μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ είναι δεδομένη η βροχή ενστάσεων που θα ακολουθήσει.

Πρέπει να αναθεωρηθεί το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των υπηρεσιακών μεταβολών, ώστε όλα να εξελιχθούν ομαλά και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες με σαφήνεια διαδικασίες. Ειδάλλως, η αναστάτωση θα ζημιώσει ξανά τους μαθητές.

Και, φυσικά, πρέπει να δοθεί άμεση λύση στο ζήτημα των εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ04. Η περίεργη λογική που ακολουθήθηκε για τις μετατάξεις και τις μεταθέσεις και ακολούθως στην κατανομή των διορισμών, έχει ήδη προκαλέσει στρεβλώσεις, τις οποίες καλείται την επομένη των διορισμών να διαχειριστεί το Υπουργείο Παιδείας. Η λογική που ακολουθήθηκε (πρόσθεση των ωρών  πρώτης ανάθεσης και διαίρεση με το 20) δημιούργησε τεχνητά κενά, που δεν αντιστοιχούν στον αριθμό των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών, με συνέπεια κάποιες ειδικότητες να εμφανίζουν έλλειμμα εκπαιδευτικών με βάση τις πραγματικές ανάγκες και κάποιες άλλες πλεόνασμα! Οπότε οι κατά τόπους διευθύνσεις καλούνται να ανακαλύψουν λύσεις…

Καλούμε το Υπουργείο να ανακαλέσει τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και όλα να εξελιχθούν με ηρεμία, ώστε στις 13 Σεπτεμβρίου να ξεκινήσουν όλα ομαλά. Ειδάλλως, οι μαθητές θα είναι στις αίθουσες και θα παρακολουθούν τις εξελίξεις, τις οποίες δεν καταλαβαίνουν και δε φέρουν καμία απολύτως ευθύνη.

Για το Δ.Σ. της Ε.Ε.Φ.

Η  Ομάδα Έρευνας Τεκμηρίωσης Διδασκαλίας της Φυσικής
Δρακόπουλος Γρ.
Εμμανουηλίδης Αρ.
Πετρόπουλος Μιχ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πέθανε η 38χρονη Παρθένα Κουτμερίδου κόρη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – Νόσησε με τον ιό ενώ ήταν έγκυος

ΑΣΕΠ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι Προκηρύξεις για 4.416 νέες προσλήψεις - Που κάνετε αίτηση

Πανελλήνιες 2022: Αυτός είναι ο νέος τρόπος εξέτασης

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: «Πελάτης» ο 35χρονος που δολοφονήθηκε στη Νίκαια
«Πελάτης» του κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων και ο 35χρονος που δολοφονήθηκε σε βενζινάδικο στη Νίκαια - Εμπλοκή δεκάδων αστυνομικών
Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: «Πελάτης» ο 35χρονος που δολοφονήθηκε στη Νίκαια
Η παραλλαγή Όμικρον «διέσχισε» τον Ατλαντικό - Πρώτο κρούσμα στις ΗΠΑ
Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον στις ΗΠΑ - Άτομο «πλήρως εμβολιασμένο που εκδήλωσε ήπια συμπτώματα, παρουσιάζοντας βελτίωση»
Η παραλλαγή Όμικρον «διέσχισε» τον Ατλαντικό - Πρώτο κρούσμα στις ΗΠΑ
vouli
Βουλή: Ψηφίστηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 και η έκτακτη ενίσχυση στους ευάλωτους
Ψηφίστηκαν οι διατάξεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και την έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους ευάλωτους
Βουλή: Ψηφίστηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 και η έκτακτη ενίσχυση στους ευάλωτους