Εκπαιδευτικοί φροντιστηρίων: Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!
Το Σωματείο Εργαζομένων Φροντιστηρίων - Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης - Βορείου Ελλάδας (Σ.Ε.Φ.Ι.Ε Θ.-Β.Ε.) καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση στις 16 Ιουνίου στο άγαλμα Βενιζέλου

«Το αντεργατικό τερατούργημα που φέρνει προς ψήφιση η Κυβέρνηση πρέπει και θα μείνει στα χαρτιά», αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων Φροντιστηρίων - Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης - Βορείου Ελλάδας (Σ.Ε.Φ.Ι.Ε Θ.-Β.Ε.).

Αποτελεί ταφόπλακα στην απώλεια των κατακτήσεων αιώνων του εργαζόμενου λαού, χειροτερεύοντας τις ήδη ξεχειλωμένες σχέσεις εργασίας, με στόχο ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, στις πλάτες των εργαζομένων. Στον κλάδο μας ξέρουμε καλά τι σημαίνει ελαστικότητα του ωραρίου, απλήρωτη εργασία, δουλειά το Σαββατοκύριακο, 10ωρη και 12ωρη εργασιακή ημέρα. Η Κυβέρνηση ενισχύει το αντεργατικό οπλοστάσιο, με έναν νόμο που δεν αφήνει περιθώρια για καμία αμφιβολία ότι είναι το πιο πιστό όργανο μια χούφτας κηφήνων, που ολοένα και αποθρασύνονται για να μπορούν να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους με τη σφραγίδα του νόμου.

«Δεν θα τους περάσει», σχολιάζουν οι εκπαιδευτικοί. Η Κυβέρνηση είναι γελασμένη αν νομίζει ότι θα ξηλώσει σε μια νύχτα κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αίμα και αγώνα. Καμία εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που ως κυβέρνηση έστρωσαν το δρόμο για να περάσει ο αντεργατικός οδοστρωτήρας. Όλοι τους ανάβουν κερί στην ίδια εκκλησία, αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σχεδίασε και σε συνεργασία μαζί τους υλοποιεί τη στρατηγική της, που δεν είναι άλλη από την ένταση της εκμετάλλευσης με παλιές και νέες μορφές και το χτύπημα των εργατικών αγώνων.

Ότι και να κάνουν, οι σχεδιασμοί τους για κατάργηση του 8ωρου, απλήρωτες υπερωρίες, οριστική κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, τηλεργασία χωρίς όρια, απελευθέρωση των απολύσεων, νέο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, του απεργιακού δικαιώματος και οι τόσες άλλες αντεργατικές διατάξεις του νομοσχεδίου θα πέσουν στο κενό.  Καλούμε κάθε συνάδελφο στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, τα ξενόγλωσσα και τα ιδιωτικά ΙΕΚ, να διατρανώσει την αντίθεση του στον εργασιακό Μεσαίωνα που σχεδιάζουν.

Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα

Να μη λείψει κανείς από την απεργιακή συγκέντρωση στις 16/6 στις 12:00 στο άγαλμα Βενιζέλου και από το συλλαλητήριο στις 19:00

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tempi
Απεργιακή κινητοποίηση του ΕΚΑ στις 28 Φεβρουαρίου για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα στα Τέμπη
Στο ψήφισμά του, το ΕΚΑ τονίζει με έμφαση ότι «τρία χρόνια μετά, δεν μπορούμε και δεν θα συνηθίσουμε το έγκλημα», υπογραμμίζοντας πως η σύγκρουση των...
Απεργιακή κινητοποίηση του ΕΚΑ στις 28 Φεβρουαρίου για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα στα Τέμπη
Κυριάκος Αναστασιάδης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσ/νικης
ΑΠΘ για επεισόδια στην Πολυτεχνική: Πρυτανεία και Υπουργείο Παιδείας βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά
«Έχουμε πλήρη επίγνωση των ευθυνών μας» - Δήλωση των Πρυτανικών Αρχών ΑΠΘ για τα επεισόδια στην Πολυτεχνική
ΑΠΘ για επεισόδια στην Πολυτεχνική: Πρυτανεία και Υπουργείο Παιδείας βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά
Γεωργία Ανδρέου, πρόεδρος ΕΛΙΔΕΚ
ΕΛΙΔΕΚ: Η καθηγήτρια Γεωργία Ανδρέου νέα Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου
Η διακεκριμένη ακαδημαϊκός του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γεωργία Ανδρέου, νέα πρόεδρος στο Επιστημονικό Συμβούλιο του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.
ΕΛΙΔΕΚ: Η καθηγήτρια Γεωργία Ανδρέου νέα Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου