golearn-engl_970-250
Thumbnail
«Το υπουργείο Παιδείας για άλλη μια φορά αντιμετωπίζει τον κλάδο και τους συναδέλφους ως ευκαιριακούς διασκεδαστές και τους θέτει εκτός ισονομίας και ισοπολιτείας, σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους κλάδους που στελεχώνουν την εκπαίδευση» αναφέρει η Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης σχολιάζοντας τη μη σύσταση οργανικών θέσεων για τον κλάδο ΠΕ 91.02 Δραματικής Τέχνης

Το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν συσταθεί οργανικές θέσεις για τον κλάδο ΠΕ 91.02 Δραματικής Τέχνης παρόλο που σύντομα αναμένεται η ανακοίνωση των μόνιμων διορισμών, σχολιάζει η Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

«Το Υπουργείο Παιδείας για άλλη μια φορά αντιμετωπίζει τον κλάδο και τους συναδέλφους ως ευκαιριακούς διασκεδαστές και τους θέτει εκτός ισονομίας και ισοπολιτείας, σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους κλάδους που στελεχώνουν την εκπαίδευση» αναφέρει η ΕΛΜΕ στη σχετική της ανακοίνωση και ζητάει να συσταθούν άμεσα οι οργανικές θέσεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Εν όψει των επικείμενων διορισμών του Υπουργείου Παιδείας διαπιστώνεται η παντελής έλλειψη οργανικών θέσεων για τον κλάδο ΠΕ 91.02 Δραματικής Τέχνης. Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας προχωρά στην υποβάθμιση του, στοχεύοντας εκ νέου στον αποκλεισμό των συναδέλφων από τους επικείμενους διορισμούς, προσβάλλοντας και ακυρώνοντας το παιδαγωγικό και καλλιτεχνικό τους έργο.

Το Υπουργείο Παιδείας για άλλη μια φορά αντιμετωπίζει τον κλάδο και τους συναδέλφους ως ευκαιριακούς διασκεδαστές και τους θέτει εκτός ισονομίας και ισοπολιτείας, σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους κλάδους που στελεχώνουν την εκπαίδευση. Υποβαθμίζει με αυτόν τον τρόπο, τον κλάδο ΠΕ91.02 Δραματικής Τέχνης, θέτει υπό αμφισβήτηση την προσφορά όλων αυτών των χρόνων και στερεί από τους μαθητές και τις μαθήτριες τις παιδαγωγικές αξίες και την σπουδαιότητα της θεατρικής τέχνης αλλά και γενικότερα τα οφέλη της καλλιτεχνικής παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ91.02 Δραματικής Τέχνης διδάσκουν Θεατρική Αγωγή στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από το 2001 και Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμό, Αγωγή Προφορικού Λόγου και άλλα μαθήματα, στα Καλλιτεχνικά Σχολεία της χώρας από την ίδρυση τους και μέχρι σήμερα. Από το 2001 αναπληρώνουν τον εαυτό τους, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αρχικά ως ωρομίσθιοι και μετέπειτα ως αναπληρωτές, στελεχώνοντας και στηρίζοντας τη διδασκαλία των Τεχνών στα σχολεία όλης της επικράτειας.

Παρ όλες τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες που καλύπτουν στα Δημόσια σχολεία, αναίτια και αυθαίρετα το Υπουργείο Παιδείας τους απέκλεισε από την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση για δύο ολόκληρα χρόνια (2006-2008), όπως και από τις γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ για διορισμούς το 2008. Με προσφυγή στο Συνήγορο του Πολίτη το Υπουργείο επανέφερε τον κλάδο ΠΕ91.02 Δραματικής Τέχνης, στην εκπαίδευση το σχολικό έτος 2008-2009. Από τότε βρισκονται ως κλάδος στο καθεστώς μόνιμης αδιοριστίας και περιθωριοποίησης της ειδικότητας , καθώς οι ετήσιες προσλήψεις αναπληρωτών γίνονται βάση ενός ακαθόριστου ποσοστού επί του συνόλου των θέσεων, που έχει αποφασιστεί αυθαίρετα και χωρίς καμία σχετική νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο.

Το ΔΣ της Γ ΕΛΜΕ-Θ στηρίζει το αίτημα δημιουργίας οργανικών θέσεων για τον κλάδο ΠΕ91.02.

Ζητάμε επιτέλους σεβασμό στην αξία του κλάδου ΠΕ91.02, καθώς και αποκατάσταση της αδικίας τόσων χρόνων με άμεσους διορισμούς στα σχολεία της Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης

Ζητάμε τη σύσταση οργανικών θέσεων για την ειδικότητα ΠΕ91.02 Δραματικής Τέχνης στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση .

Ζητάμε διορισμούς για τον κλάδο ΠΕ91.02 σε όλα τα Καλλιτεχνικά Σχολεία της χώρας, για τα μαθήματα Δραματικής Τέχνης ( Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμό, Αγωγής Προφορικού Λόγου κ.ά.). αποκαθιστώντας την αδικία της αδιοριστίας του κλάδου στα σχολεία αυτά, από το 2008.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ – ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτή είναι η παλαιότερη πολυκατοικία της Αθήνας

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

athanasia_drakouli
Βράβευση Ελληνίδας καθηγήτριας με το Διεθνές Βραβείο ENNIO FLAIANO
Σε καθηγήτρια του πανεπιστημίου Κρήτης το 49ο Διεθνές Βραβείο ENNIO FLAIANO, το οποίο θεωρείται από τα πιο σημαντικά βραβεία των ιταλικών Γραμμάτων
Βράβευση Ελληνίδας καθηγήτριας με το Διεθνές Βραβείο ENNIO FLAIANO
Μερόπη Τζούφη
Τζούφη: «Η κυβέρνηση νομοθετεί για τα Πανεπιστήμια… χωρίς τα Πανεπιστήμια»
«Η κυβέρνηση νομοθετεί για τα Πανεπιστήμια… χωρίς τα Πανεπιστήμια», είπε η Μ. Τζούφη στην ομιλία της στη Βουλή
Τζούφη: «Η κυβέρνηση νομοθετεί για τα Πανεπιστήμια… χωρίς τα Πανεπιστήμια»
voutsinos
Βούτσινος: Στη Γερμανία για τη συνεδρίαση Εποπτικού Συμβουλίου Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας
Συνεδρίαση Εποπτικού Συμβουλίου Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας – Αλλαγές στη συμφωνία
Βούτσινος: Στη Γερμανία για τη συνεδρίαση Εποπτικού Συμβουλίου Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας