sxoleio aithousa
Nikos Libertas / SOOC
Χωρίς self test για μαθητές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς άνοιξαν σήμερα τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

Σύμφωνα με καταγγελία που έλαβε το alfavita, εγκύκλιος που εστάλη, το βράδυ της Κυριακής (!), στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, οι μαθητές από σήμερα και για μία εβδομάδα, θα προσέρχονται στα σχολεία χωρίς self test αφού αδυνατούν να τα παραλάβουν δωρεάν.

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα σχολεία, στα οποία μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και λοιπόν προσωπικό όφειλαν να προσέλθουν, σήμερα, στις σχολικές μονάδες με αρνητικό αποτέλεσμα self test, το οποίο είχαν διεξάγει το πολύ πριν ένα 24ωρο, οι μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) θα παρακολουθήσουν μαθήματα χωρίς έστω και το μίνιμουμ της προστασίας που προσφέρουν τα τεστ αυτοδιαγνωστικού ελέγχου. 

Και αυτό, διότι οι ΑΜΚΑ τους δεν είναι καταχωρισμένοι στο ηλεκτρονικό σύστημα, μη επιτρέποντάς τους τη δωρεάν προμήθεια του ενός self test. Όπως καταγγέλλεται στο alfavita, μέχρι και το Σάββατο όσοι μαθητές επιχείρησαν να προμηθευτούν τα τεστ, δεν τα κατάφεραν.

Μάλιστα η εγκύκλιος αναφέρει: «Για την εβδομάδα από 17 Μαΐου έως και 23 Μαΐου ο διαγνωστικός έλεγχος δύναται να διενεργηθεί εντός του χρονικού διαστήματος από 17 έως 23 Μαΐου». Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κυλίσει μία ολόκληρη εβδομάδα χωρίς οι μαθητές – και οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί – να έχουν κάνει αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, όχι επειδή δεν το επιθυμούν αλλά επειδή δεν δικαιούνται – τουλάχιστον όχι ακόμη – τη δωρεάν προμήθεια των τεστ.

Μην ξεχνάμε ότι ο μαθητικός πληθυσμός των ΣΔΕ έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Πρόκειται για ανέργους, Ρομά, για τοξικοεξαρτημένα άτομα, για άτομα με ανυπέρβλητες οικονομικές δυσκολίες, που προσπαθούν να έχουν μία δεύτερη ευκαιρία στη μάθηση, αλλά με τι κόστος…

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιβλία
Τι σημαίνει στην πραγματικότητα η αρχαία φράση «Ὡς ἔπος εἰπεῖν»;
Μια έκφραση που συναντάμε συχνά σε κείμενα και ομιλίες – Ποια είναι η ακριβής της σημασία και πώς χρησιμοποιείται σήμερα.
Τι σημαίνει στην πραγματικότητα η αρχαία φράση «Ὡς ἔπος εἰπεῖν»;
φακές
Το μυστικό για φακές που «δένουν» τέλεια – Η δοκιμασμένη συμβουλή που κάνει τη διαφορά
Η απλή τεχνική που χρησιμοποιούν έμπειροι μάγειρες για να γίνουν οι φακές βελούδινες και σωστά πηχτές, χωρίς να «πιάσουν» στην κατσαρόλα.
Το μυστικό για φακές που «δένουν» τέλεια – Η δοκιμασμένη συμβουλή που κάνει τη διαφορά
ζαχαρη
Σάλος γύρω από την καστανή ζάχαρη: Ποια είναι η αλήθεια για την προέλευσή της
Οι ειδικοί εξηγούν τι πραγματικά σημαίνει “καστανή” και πώς παράγεται το προϊόν που καταναλώνουμε καθημερινά
Σάλος γύρω από την καστανή ζάχαρη: Ποια είναι η αλήθεια για την προέλευσή της