Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Επιστολή για τις μεταθέσεις και μετατάξεις των εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έστειλε ένας ηλεκτρολόγος ΠΕ83

Ανοιχτή επιστολή στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Θεόδωρο Τσούχλο, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, στην ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και σε βουλευτές έστειλε ο Καζάνης Νεκτάριος, ηλεκτρολόγος ΠΕ 83 και Γεωλόγος ΠΕ 04.05.

«Ενώ  λοιπόν στον νομό Αιτωλοακαρνανίας υπάρχουν πολλά κενά στην ειδικότητα μου « Ηλεκτρολόγος ΠΕ83» και το διαπίστωσα μάλιστα και φέτος που υπηρετώ πάλι στην Αιτωλοακαρνανία  και τα κενά στα ΕΠΑΛ είναι πολλά και καλύπτονται με συναδέλφους Αναπληρωτές δεν πήρα ποτέ Μετάθεση- Βελτίωση θέσης» προσθέτει.

«Κάνοντας λοιπόν μία έρευνα διαπίστωσα με έκπληξη ότι τα τελευταία χρόνια και παρότι έκανα κάθε χρονιά αίτηση το κενό που υπήρχε δεν δινόταν μέσω των Μεταθέσεων που με τα μόρια που είχα θα το διεκδικούσα αλλά ως δια μαγείας εμφανιζόταν στις Μετατάξεις της χρονιάς  όπου δεν το πληροφορούμαστε αλλά και δεν μπορούμε να το διεκδικήσουμε. Πάντα  λοιπόν κάποιος συνάδελφος της Πληροφορικής ελάμβανε την θέση του Ηλεκτρολόγου με Μετάταξη αποκλείοντας με» επισημαίνει.

Τέλος, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «με αυτή την λογική λοιπόν  ΠΟΤΕ ΔΕΝ  ΘΑ ΠΑΡΩ ΜΕΤΑΘΕΣΗ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ και κάποιοι  συνάδελφοι πάντα από άλλους κλάδους θα βρίσκονται μπροστά μας και θα παίρνουν τα κενά στον νομό σήμερα και στην Αχαΐα αύριο».

Γι’ αυτό ρωτά την υπουργό Παιδείας αν η διαδικασία είναι δίκαιη,  ηθική και νόμιμη και παραθέτει ενδεικτικά Πίνακες Μεταθέσεων και Μετατάξεων.

Δείτε εδώ τους πίνακες μετατάξεων στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση το 2019.

Δείτε εδώ τον πίνακα των αιτήσεων βελτιώσεων για το 2019-2020.

Δείτε εδώ τους πίνακες μετατάξεων στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση το 2020.

Δείτε εδώ τον πίνακα των αιτήσεων βελτιώσεων για το 2020-2021.

Η επιστολή

Αναλυτικά, η επιστολή:

Αγαπητή  κ. Υπουργέ της Παιδείας

Κυρίες και Κύριοι  Συνδικαλιστικοί μας Εκπρόσωποι , Προϊστάμενοι , Αιρετοί στα Υπηρεσιακά μας Συμβούλια , Βουλευτές του Τόπου μας, Συναδέφισσες και Συνάδελφοι,  Καλημέρα και Χριστός Ανέστη . Αφορμή για την παρούσα επιστολή, με την οποία σας απευθύνω ένα και μοναδικό ερώτημα είναι οι υπηρεσιακές μεταβολές  εντός Νομού,  που αυτή την στιγμή ξεκινάνε για το Τρέχον έτος.

Είμαι Εκπαιδευτικός στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και   έχω υπηρετήσει 12 έτη  σε αυτήν από την άκρη της Κρήτης έως την Ορεινή Αχαΐα ενώ έχω και 16 χρόνια εργασίας στον  Ιδιωτικό Τομέα.

Κάθε χρόνο λοιπόν κάνω Αίτηση για Βελτίωση θέσης στην ΔΙ.ΔΕ. Αιτωλοακαρνανίας με σκοπό να πάρω Μετάθεση από  το ΕΠΑΛ Κατοχής στο οποίο  έχω Οργανική σε ένα πιο κοντινό στην  Πάτρια  πόλη   που διαμένω την Πάτρα.

Ενώ  λοιπόν στον νομό υπάρχουν πολλά κενά στην ειδικότητα μου « Ηλεκτρολόγος ΠΕ83» και το διαπίστωσα μάλιστα και φέτος που υπηρετώ πάλι στην Αιτωλοακαρνανία  και τα κενά στα ΕΠΑΛ είναι πολλά και καλύπτονται με συναδέλφους Αναπληρωτές  δεν πήρα ποτέ Μετάθεση- Βελτίωση θέσης.

Φέτος λοιπόν έτυχε να πληροφορηθώ ότι  δίνονται τα τελευταία χρόνια στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας πολλές οργανικές στον κλάδο των Ηλεκτρολόγων με Μετατάξεις από τον κλάδο της Πληροφορικής μάλιστα με ενημέρωσαν ότι μέχρι και υψηλά ιστάμενο πρόσωπο στον χώρο της εκπαίδευση πήρε οργανική μέσω μετατάξεως.

Κάνοντας λοιπόν μία έρευνα διαπίστωσα με έκπληξη ότι τα τελευταία χρόνια και παρότι έκανα κάθε χρονιά αίτηση το κενό που υπήρχε δεν δινόταν μέσω των Μεταθέσεων που με τα μόρια που είχα θα το διεκδικούσα αλλά ως δια μαγείας εμφανιζόταν στις Μετατάξεις της χρονιάς  όπου δεν το πληροφορούμαστε αλλά και δεν μπορούμε να το διεκδικήσουμε.

 Πάντα  λοιπόν κάποιος συνάδελφος της Πληροφορικής ελάμβανε την θέση του Ηλεκτρολόγου   με  Μετάταξη αποκλείοντας με.

Δεν μπορεί βέβαια όπως αντιλαμβάνεστε ένας Καθηγητής που τρέχει κάθε χρόνο  σε διαφορετικό Νομό και  σε τρία τουλάχιστον σχολεία να αντιληφτεί αυτήν την μηχανή.

Με αυτή την λογική λοιπόν  ΠΟΤΕ ΔΕΝ  ΘΑ ΠΑΡΩ ΜΕΤΑΘΕΣΗ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ  και κάποιοι  συνάδελφοι πάντα από άλλους κλάδους θα βρίσκονται μπροστά μας και θα παίρνουν τα κενά στον νομό σήμερα και στην Αχαΐα αύριο.

Έρχομαι λοιπόν να ρωτήσω :

Την Υπουργό μας, τους  Προϊσταμένους, τους Αιρετούς, και τους συναδέλφους.

Αυτή η διαδικασία είναι δίκαιη , είναι  ηθική , και τέλος είναι νόμιμη ;

Παραθέτω ενδεικτικά Πίνακες Μεταθέσεων και Μετατάξεων .

Ευχαριστώ για την προσοχή σας!          

Στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση.

Χαιρετώ

Καζάνης Νεκτάριος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προκηρύξεις ΑΣΕΠ για Χιλιάδες Διορισμούς και προσλήψεις στο δημόσιο - Βγαίνουν καθημερινά εδώ

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

epal ksilodarmos
Ξυλοδαρμός μαθήτριας από καθηγητή ΕΠΑΛ: Μου έδωσε τέσσερα χαστούκια και μου τράβηξε τα μαλλιά
«Μου ήρθε ένα χαστούκι από το πουθενά, συνέχισε με τρία χαστούκια και στην συνέχεια με έπιασε από το μαλλί, με έριξε κάτω και άρχισε να με κλωτσάει»,...
Ξυλοδαρμός μαθήτριας από καθηγητή ΕΠΑΛ: Μου έδωσε τέσσερα χαστούκια και μου τράβηξε τα μαλλιά
Σεξουαλική κακοποίηση: Εκπαιδευτικός ζητούσε ως αντάλλαγμα φιλιά για να της δώσει καραμέλες σε 11χρονη
Ποινική δίωξη κατά καθηγητή διευθυντή φροντιστηρίου για ασέλγεια σε 11χρονη μαθήτρια
Σεξουαλική κακοποίηση: Εκπαιδευτικός ζητούσε ως αντάλλαγμα φιλιά για να της δώσει καραμέλες σε 11χρονη
Πανελλήνιες: Θέματα τελευταίων ετών στην Νεοελληνική Γλώσσα
Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα: Αιτιολόγηση για την καθυστέρηση διδασκαλίας ζητά το υπουργείο Παιδείας
Να δηλώνονται οι λόγοι των καθυστερήσεων στη διδασκαλία των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων ζητά το υπουργείο Παιδείας - Εγκύκλιοι για ΓΕΛ και...
Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα: Αιτιολόγηση για την καθυστέρηση διδασκαλίας ζητά το υπουργείο Παιδείας