Νίκη Κεραμέως δηλώσεις
Τα κρούσματα στα Λύκεια κρατήθηκαν χαμηλά με τα self tests, υποστηρίζει η υπουργός Παιδείας - Η νέα χρονιά δεν θα ξεκινήσει πριν τον Σεπτέμβρη

Στα self tests απέδωσε η υπουργός Παιδείας τα «χαμηλά κρούσματα» που καταγράφηκαν στα σχολεία τις δύο εβδομάδες που λειτούργησαν πριν το Πάσχα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι το 1,5% των τμημάτων και το 2,6% των σχολείων ανέστειλαν τη λειτουργία τους κατ’ εφαρμογή του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ.

«Η διά ζώσης διδασκαλία είναι αναντικατάστατη και η επιστροφή των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών μας στο σχολείο με όρους ασφάλειας και προστασίας συνιστά απόλυτη προτεραιότητά μας και για μαθησιακούς αλλά και για ψυχοσυναισθηματικούς λόγους» τόνισε.

Στο ερώτημα αν τέθηκε ποτέ ζήτημα επανάληψης της σχολικής χρονιάς, η υπουργός αναφέρθηκε στην παράταση που δόθηκε στο σχολικό έτος υποστηρίζοντας ότι στις χώρες που αποφασίστηκε να επαναληφθεί η χρονιά ήταν χώρες που «υπήρξε αδυναμία κεντρικής, καθολικής εφαρμογής σύγχρονης τηλεκπαίδευσης».

Η υπουργός απέφυγε να δώσει απάντηση σχετικά με το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα σχολεία για το έτος 2021-22 ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι αν γίνει κάτι τέτοιο αυτό δεν θα συμβεί εντός του Αυγούστου: «Προχωρούμε βήμα-βήμα βάσει των εισηγήσεων των ειδικών και των επιδημιολογικών δεδομένων και οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν πιο κοντά στη νέα σχολική χρονιά και πάντως δεν προβλέπεται να επηρεάσουν τον μήνα Αύγουστο».

Τέλος, ερωτηθείσα για το αν υπάρχει σχέδιο εμβολιασμού των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, η υπουργός απάντησε ότι διενεργούνται κλινικές μελέτες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στα παιδιά και ότι «θα αναμένουμε τις σχετικές συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ektakto
Κακοκαιρία Adel: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ - Δεν υποχωρούν τα φαινόμενα
Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για την κακοκαιρία ADEL - Σε «κόκκινο συναγερμό» σήμερα όλη η χώρα
Κακοκαιρία Adel: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ - Δεν υποχωρούν τα φαινόμενα
black_friday
Black Friday: Μικρές και πικρές “Αλήθειες”
«Αλήθεια πόσες αντιστάσεις μπορεί να καλλιεργήσει και να αναπτύξει κάποιος σήμερα για να αντέξει στον ωκεανό των διαφημίσεων και των σλόγκαν για την...
Black Friday: Μικρές και πικρές “Αλήθειες”
nipiagogeia_9.jpg
«Αόρατοι» οι νηπιαγωγοί: Γιατί τα νηπιαγωγεία μένουν χωρίς εκπαιδευτικούς
Η ειδική πρόσκληση του ΥΠΑΙΘ δεν περιλαμβάνει νηπιαγωγούς, παρά τα μεγάλα και καταγεγραμμένα κενά στην Προσχολική Εκπαίδευση
«Αόρατοι» οι νηπιαγωγοί: Γιατί τα νηπιαγωγεία μένουν χωρίς εκπαιδευτικούς
talk and Learn Greek
Επαναστατική εφαρμογή βοηθά πρόσφυγες μαθητές να μιλούν ελληνικά από την πρώτη μέρα
Μια καινοτόμα εφαρμογή με πλήρη φωνητική υποστήριξη στη μητρική γλώσσα των παιδιών, σχεδιασμένη για άμεση επικοινωνιακή ενίσχυση στο σχολείο
Επαναστατική εφαρμογή βοηθά πρόσφυγες μαθητές να μιλούν ελληνικά από την πρώτη μέρα