Πανελλήνιες 2021 και σπουδές στο Περιβάλλον
Συνάντηση είχε η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.) με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κ. Αλέξανδρο Κόπτση για ζητήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας συνάντηση μελών του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.), με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κο Αλέξανδρο Κόπτση.

Η συνάντηση στο πλαίσιο γνωριμίας με το νέο Γενικό Γραμματέα, πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα συνέχισης του διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., όπως αυτή είχε δρομολογηθεί το προηγούμενο διάστημα με την υποστήριξη της κας Γκίκα.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. ενημέρωσαν πολύ σύντομα για τις βασικές θέσεις της Επιστημονικής Ένωσης αναφορικά με την εύρυθμη συνέχεια, την αναβάθμιση του θεσμού της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και των δυο υποστηρικτικών της θεσμών (Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Σχολικών Δραστηριοτήτων και Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης).

Ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε «την πολιτική βούληση για έγκαιρο διάλογο και αποδοχή του συμβουλευτικού ρόλου της Ένωσης σε θεσμικά θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης», ενώ τονίστηκε «η προσφορά και ο ρόλος του 31χρονου θεσμού στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες εισαγωγής νέων μεθοδολογιών και παιδαγωγικών τεχνικών στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και η απρόσκοπτη συνέχειά του με την υλοποίηση πολύμηνων προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα σχολεία και τη διατήρηση των υποστηρικτικών της θεσμών».

Αναλυτική παρουσίαση και συζήτηση επί των αιτημάτων της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί σε επόμενη συνάντηση το επόμενο διάστημα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
ΔΥΠΑ- Ημέρα Καριέρας στα Ιωάννινα: Πάνω από 800 θέσεις εργασίας σε 35 επιχειρήσεις
Στην εκδήλωση, που διοργανώνεται ένα χρόνο μετά την πρώτη «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στη μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου, έχουν μέχρι στιγμής...
ΔΥΠΑ- Ημέρα Καριέρας στα Ιωάννινα: Πάνω από 800 θέσεις εργασίας σε 35 επιχειρήσεις