Πανελλήνιες 2021 και σπουδές στο Περιβάλλον
Συνάντηση είχε η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.) με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κ. Αλέξανδρο Κόπτση για ζητήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας συνάντηση μελών του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.), με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κο Αλέξανδρο Κόπτση.

Η συνάντηση στο πλαίσιο γνωριμίας με το νέο Γενικό Γραμματέα, πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα συνέχισης του διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., όπως αυτή είχε δρομολογηθεί το προηγούμενο διάστημα με την υποστήριξη της κας Γκίκα.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. ενημέρωσαν πολύ σύντομα για τις βασικές θέσεις της Επιστημονικής Ένωσης αναφορικά με την εύρυθμη συνέχεια, την αναβάθμιση του θεσμού της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και των δυο υποστηρικτικών της θεσμών (Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Σχολικών Δραστηριοτήτων και Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης).

Ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε «την πολιτική βούληση για έγκαιρο διάλογο και αποδοχή του συμβουλευτικού ρόλου της Ένωσης σε θεσμικά θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης», ενώ τονίστηκε «η προσφορά και ο ρόλος του 31χρονου θεσμού στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες εισαγωγής νέων μεθοδολογιών και παιδαγωγικών τεχνικών στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και η απρόσκοπτη συνέχειά του με την υλοποίηση πολύμηνων προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα σχολεία και τη διατήρηση των υποστηρικτικών της θεσμών».

Αναλυτική παρουσίαση και συζήτηση επί των αιτημάτων της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί σε επόμενη συνάντηση το επόμενο διάστημα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

syllipsi.jpg
Συνελήφθησαν διευθυντής σχολείου και νηπιαγωγός μετά από μήνυση γονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο
Η ανακοίνωση της ΔΟΕ για το περιστατικό – Τρίωρη στάση εργασίας αύριο για τους εκπαιδευτικούς
Συνελήφθησαν διευθυντής σχολείου και νηπιαγωγός μετά από μήνυση γονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο