τάξη, έδρα, πίνακας, μαυροπίνακας, τετράδια
Κάλεσμα των πρώην αιρετών του ΠΥΣΔΕ Λάρισας Δ.Κοντελέ (τακτικού) και Π.Ρεμπάπη (αναπληρωματικού) εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο των Παρεμβάσεων:

Το Υπουργείο Παιδείας, κατά την προσφιλή του τακτική, εν μέσω της πανδημίας και με κλειστά σχολεία, εξέδωσε την με Αρ Πρωτ. 24321/Ε2 02-03-2021 εγκύκλιο για τον προσδιορισμό οργανικών κενών και πλεονασμάτων ενόψει των μεταθέσεων για το σχολικό έτος 2021 για την γενική παιδεία και την ειδική αγωγή.

Όλη η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης μέχρι την Πέμπτη 11 Μάρτη. Αυτή η φαστ-τρακ διαδικασία από το υπουργείο παίρνει πλέον μόνιμα χαρακτηριστικά με αποτέλεσμα την λειψή ενημέρωση των συναδέλφων για τα κενά και τα πλεονάσματα, και την σύνταξη του πίνακα Α. Επιδιώκεται από το ΥΠΑΙΘ και την Διοίκηση με τα νόθα ΠΥΣΔΕ, να πάρουν άμεσα στα χέρια τους μακριά από τους συλλόγους διδασκόντων, την υπόθεση της διαμόρφωσης των κενών και των πλεονασμάτων στο πλαίσιο της συνολικότερης αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

Η διαδικασία σύνταξης των πινάκων είναι αποτέλεσμα ενός βαθιά αντιπαιδαγωγικού τρόπου υπολογισμού, αφού η εγκύκλιος για τα οργανικά κενά και πλεονάσματα του Υπουργείου Παιδείας για το σχ. έτος 2021-2022 είναι ευθυγραμμισμένη σε ακόμη πιο προχωρημένο βαθμό με την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στην εκπαίδευση. Είναι η πολιτική, που επιβάλλει αυτόματες περικοπές, πλήρη κινητικότητα και ευελιξία του προσωπικού, παραπέρα χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και της νέας γενιάς. Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πάγιες θέσεις του εκπαιδευτικού κινήματος για τον μέγιστο αριθμό μαθητών στα τμήματα της γενικής παιδείας, των κατευθύνσεων ,των τομέων και των εργαστηρίων στα ΕΠΑΛ. Μία πρόγευση του τι θα ακολουθήσει στην τεχνική εκπαίδευση αποτελεί η τελευταία οδηγία ( 22 Φλεβάρη) της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας με την οποία καταργεί τις συνδιδασκαλίες εργαστηριακών μαθημάτων για τα τμήματα που ξεπερνούν τους 15 σπουδαστές μειώνοντας έτσι κατά 40% τις θέσεις εργασίας στα δημόσια ΙΕΚ.

Ούτε βήμα πίσω από αυτά που έχουμε κατακτήσει εδώ και 4 χρόνια, που είναι οι πίνακες Α που συντάσσει ο διευθυντής του σχολείου να έρχονται σε γνώση του συλλόγου διδασκόντων πριν πάνε στην διεύθυνση για έλεγχο και επεξεργασία, όπως επίσης και η ηλεκτρονική ανάρτηση όλων των πινάκων Α. Αυτό πρέπει να συνεχιστεί και να διευρυνθεί. Να μην γυρίσουμε ξανά στις εποχές της εξάρτησης από την ‘’τσάντα’’ του κάθε αιρετού. Αποκτά δε ιδιαίτερη σημασία ο έλεγχος του πίνακα Α από τον σύλλογο διδασκόντων και η σύμφωνη γνώμη του καθώς υπάρχουν ώρες μαθημάτων με Α ανάθεση( ΣΕΠ, ΕΕΤ, κλπ) σε περισσότερες από μία ειδικότητα. Στην δεδομένη συγκυρία με τα σχολεία κλειστά καλούμε τους διευθυντές να ενημερώσουν τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους για τον πίνακα Α καθώς και να στείλουν τον πίνακα στο σωματείο μας. Θα είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια της διοίκησης για ψαλίδισμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων, ενημερώνοντας τον κλάδο για ότι τον αφορά σπάζοντας τα οποιαδήποτε εμπόδια και στεγανά, κόντρα στους ψευτοαιρετούς που συντάχθηκαν πλήρως με την διοίκηση και το υπουργείο και βρέθηκαν απέναντι σε ομόφωνες αποφάσεις του σωματείου.

Καλούμε το σωματείο να ζητήσει τους πίνακες Α και να τους δημοσιεύσει ώστε να είναι γνωστή σε όλους η εικόνα των κενών στα σχολεία. Να μην επιτρέψουμε στεγανά και αδιαφάνεια στις υπηρεσιακές μας μεταβολές.

 

ΚΟΝΤΕΛΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ πρώην τακτικός αιρετός ΠΥΣΔΕ Λάρισας

ΡΕΜΠΑΠΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ πρώην αναπλ/κός αιρετός ΠΥΣΔΕ Λάρισας

εκ μέρους της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dieythyntes
Σχολεία και διοικητική ασφυξία: Στο κέντρο του λαβύρινθου βρίσκεται ο διευθυντής
Η ανάγκη αποφόρτισης του διοικητικού έργου των σχολικών μονάδων δεν είναι συντεχνιακό αίτημα. Είναι βαθιά παιδαγωγική και κοινωνική αναγκαιότητα.
Σχολεία και διοικητική ασφυξία: Στο κέντρο του λαβύρινθου βρίσκεται ο διευθυντής
ekpaideytikoi
Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους η μισθοδοσία των 180.000 μονίμων και αναπληρωτών
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΙΑΣ οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που μισθοδοτούνται στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι 71.095 ενώ στη Δευτεροβάθμια είναι...
Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους η μισθοδοσία των 180.000 μονίμων και αναπληρωτών