Σουφλιάς «αδειάζει» Κεραμέως: Αστυνομία στα ΑΕΙ δεν είναι καλή ιδέα!
Και ο Γιώργος Σουφλιάς "αδειάζει" τη Νίκη Κεραμέως για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και καλεί την κυβέρνηση να μην ψηφίσει αυτή τη διάταξη: "Δεν είναι καλή ιδέα", τονίζει σε άρθρο του

Τη στιγμή που το νέο νομοσχέδιο Κεραμέως για τα ΑΕΙ ξεκινά να συζητείται από αύριο στη Βουλή, οι αντιδράσεις πληθαίνουν ακόμα και μέσα στο κυβερνών κόμμα.

Μετά από τη διαφωνία του Θ.Φορτσάκη αλλά και του Άρη Σπηλιωτόπουλου, χθες ένα από τα ιστορικά στελέχη της ΝΔ και πρώην υπουργός Παιδείας, ο Γιώργος Σουφλιάς, με άρθρο του που δημοσιεύθηκε χθες στο ΒΗΜΑ, τάσσεται εναντίον της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η σύσταση του νέου αυτού σώματος δεν είναι καλή ιδέα.

Έτσι η κ.Κεραμέως και ο κ.Χρυσοχοίδης απομονώνονται όλο και περισσότερο από προβεβλημένα στελέχη του ίδιου τους του κόμματος που δε συμφωνούν με τον αυταρχισμό, ενώ φαίνεται ότι δεν ακούνε ούτε και τους διδάσκοντες της Οξφόρδης που με ανακοίνωσή τους έδωσαν τέλος στα fake news της κυβέρνησης ότι δήθεν υπάρχει αστυνομία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Επίσης ο πρώην υπουργός τονίζει ότι με τη θέσπιση βάσης εισαγωγής θα μειωθούν κατά πολύ οι εισακτέοι και μέμφεται την κυβέρνηση ότι θα έπρεπε να το δηλώσει ευθέως

Το άρθρο του Γιώργου Σουφλιά 

Ως πολίτης και ως πρώην  υπουργός Παιδείας επί  τριετία θεωρώ ότι είναι υποχρέωση μου να  συμμετέχω στον διάλογο Β για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, αναφέρει ο κ.Σουφλιάς και σημειώνει ότι με τη θέσπιση της βάσης "εμμέσως η κυβέρνηση διά του συστήματος αυτού μειώνει τον αριθμό των φοιτητών κατά πολύ. Η κυβέρνηση κατά την άποψή μου θα έπρεπε ευθέως και ξεκάθαρα να πει ότι πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των εισαγομένων έτσι ώστε να γίνεται ένας σωστός διάλογος"

Για τη φύλαξη και την προστασία των πανεπιστημίων και την ίδρυση της ΟΠΠΙ που θα αντιμετωπίζει βίαιες ενέργειες, ο κ.Σουφλιάς τονίζει: 

Πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι

"Θέλω να δηλώσω ότι το μέγιστο ποσοστό των φοιτητών δεν συμμετέχει σε αυτές τις ενέργειες. Αλήθεια επίσης είναι ότι οι πρυτανικές αρχές από φόβο προς τους ταραχοποιούς δεν καλούν την Αστυνομία να επέμβει προκειμένου να εμποδίσει ή να καταστείλει αυτά τα επεισόδια και αν χρειαστεί να κάνει συλλήψεις. Η δημιουργία πανεπιστημιακής Αστυνομίας μού θυμίζει μια παροιμία η οποία λέει πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι. Κεφάλι είναι η συνταγματική επιταγή για πλήρη αυτοδιοίκηση των πανεπιστημίων με την οποία όλα τα θέματα και όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στο πανεπιστήμιο τα επιλύουν τα αρμόδια όργανα αυτού χωρίς τη συμμετοχή κανενός άλλου"

Μην το ψηφίσετε

Τέλος ο κ.Σουφλιάς, καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ψήφιση των άρθρων για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία:

"Πιστεύω ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να προχωρήσει στην ψήφιση των διατάξεων 13 και 23 που αναφέρονται στη δημιουργία πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Να διατηρήσει όμως τα άρθρα από 8 έως 13 που αναφέρονται στο τι πρέπει να γίνεται στα πανεπιστήμια για τη φύλαξη και την προστασία τους", τονίζει.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

doe.jpg
ΔΟΕ: Συνεχίζουμε δυναμικά με την απεργία-αποχή που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ - Υπερασπιζόμαστε τη δημόσια εκπαίδευση
ΔΟΕ: Η απεργία κρίθηκε παράνομη για καθαρά τυπικούς λόγους σε σχέση με τη μη εφαρμογή διατάξεων του νόμου Χατζηδάκη και όχι πολιτική ή/και...
ΔΟΕ: Συνεχίζουμε δυναμικά με την απεργία-αποχή που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ - Υπερασπιζόμαστε τη δημόσια εκπαίδευση
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
Τέμπη: Εκδικάζεται αύριο η πρώτη αγωγή αποζημίωσης συγγενών θύματος
Οι συγγενείς μηχανοδηγού που έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα ζητούν αποζημίωση για την ηθική βλάβη και την οδύνη
Τέμπη: Εκδικάζεται αύριο η πρώτη αγωγή αποζημίωσης συγγενών θύματος