Διδάσκοντες Πανεπιστήμιου Οξφόρδης: Δεν έχουμε πανεπιστημιακή αστυνομία
Την ύπαρξη πανεπιστημιακής αστυνομίας στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης διαψεύδουν οι εργαζόμενοι του πανεπιστημίου

Την ύπαρξη πανεπιστημιακής αστυνομίας στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης διαψεύδουν οι εργαζόμενοι του πανεπιστημίου, ανάμεσα στους οποίους είναι και διδάσκοντες, ενώ χαρακτηρίζουν «ανησυχητική» την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να ιδρύσει αστυνομικό σώμα στα πανεπιστήμια.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι και οι διδάσκοντες του πανεπιστημίου της Οξφόρδης διευκρινίζουν ότι η φύλαξη των χώρων του πανεπιστημίου γίνεται από υπαλλήλους του πανεπιστημίου.

Τέλος, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους Έλληνες και Ελληνίδες συναδέλφους τους αλλά και στους φοιτητές που αντιτίθενται στην ίδρυση του ειδικού σώματος από την κυβέρνηση «χωρίς να έχει πλήρως ερευνήσει εναλλακτικές λύσεις είναι ανησυχητική και δεν είναι σύμφωνη με την καλή πρακτική».

Η ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων

Αναλυτικά, η απόφαση του Σωματείου εργαζομένων του πανεπιστημίου της Οξφόρδης:

Το Σωματείο της Οξφόρδης επισημαίνει ότι το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δεν έχει πανεπιστημιακή αστυνομία, και ότι η φύλαξη των χώρων του Πανεπιστημίου λαμβάνει χώρα από υπαλλήλους του Πανεπιστημίου.

Το Σωματείο της Οξφόρδης θεωρεί ότι η πρόθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης να ιδρύσει ειδικό αστυνομικό σώμα για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια χωρίς εκτεταμένη διαβούλευση και χωρίς να έχει πλήρως ερευνήσει εναλλακτικές λύσεις είναι ανησυχητική και δεν είναι σύμφωνη με την καλή πρακτική.

Το Σωματείο της Οξφόρδης εκφράζει την αλληλεγγύη του στους Έλληνες και τις Ελληνίδες συναδέλφους/ισσες, φοιτητές/τριες, γονείς και πολίτες που αντιτίθενται στην ίδρυση ειδικής πανεπιστημιακής αστυνομίας, μια κίνηση που δεν φαίνεται ικανή να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στην Ελλάδα, όπως η χρόνια υποχρηματοδότηση (συμπεριλαμβανομένων των κονδυλίων για φύλαξη) και οι περικοπές προσωπικού.

Το Σωματείο της Οξφόρδης αποφάσισε να εκδώσει και να δημοσιεύσει αυτή τη δήλωση, μεταξύ άλλων και σε σχετικά μέσα ενημέρωσης, χρησιμοποιώντας τα μέσα που βρίσκονται στη διάθεση του Σωματείου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αυτισμός
«Όχι, δεν είμαστε όλοι στο φάσμα»: Η αλήθεια πίσω από μια παρεξηγημένη φράση
Μια καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας εξηγεί γιατί η διάδοση του μύθου περί “λίγου αυτισμού” υποβαθμίζει τις πραγματικές εμπειρίες και δυσκολίες των...
«Όχι, δεν είμαστε όλοι στο φάσμα»: Η αλήθεια πίσω από μια παρεξηγημένη φράση
ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Από το «Εδώ Πολυτεχνείο» στο «Εδώ Πειθαρχικό»: Πώς δοκιμάζεται σήμερα η ιστορική κληρονομιά του ΕΜΠ
Το Πολυτεχνείο ως καθρέφτης: τι κερδήθηκε τότε, τι κινδυνεύει τώρα
Από το «Εδώ Πολυτεχνείο» στο «Εδώ Πειθαρχικό»: Πώς δοκιμάζεται σήμερα η ιστορική κληρονομιά του ΕΜΠ
aytismos_1.jpg
«Εσύ ήσουν ο πιο ξεχωριστός μου μαθητής, γιατί με έκανες να γίνω δασκάλα»
Ένα παιδί κλειστό, παραμελημένο, σχεδόν αόρατο στους άλλους· μια εκπαιδευτικός κουρασμένη, εγκλωβισμένη στις πρώτες της εντυπώσεις.
«Εσύ ήσουν ο πιο ξεχωριστός μου μαθητής, γιατί με έκανες να γίνω δασκάλα»