Όχι στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία: 260 υπογραφές καθηγητών του εξωτερικού
260 καθηγητές από πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής υπογράφουν ψήφισμα κατά της ίδρυσης σώματος Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Η πρωτοβουλία πανεπιστημιακών «Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια» ενημερώνει πως 260 καθηγητές και ερευνητές σε πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής υπογράφουν κοινό ψήφισμα, ενάντια στη δημιουργία σώματος Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Το δελτίο τύπου και οι υπογραφές:

Διακόσιοι εξήντα (260) καθηγητές/καθηγήτριες πανεπιστημίων και  ερευνητές/ερευνήτριες σε ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ευρώπης και της Αμερικής στηρίζουν την Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών «Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια»  στον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για τη σύσταση νέου  σώματος ασφαλείας, της «Ομάδας Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων»,  που θα υπάγεται στο Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. Η σύσταση του σώματος αυτού μέσα στα  πανεπιστήμια θίγει τον συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο χαρακτήρα τους,  ενώ δεν είναι συμβατή με την ευρωπαϊκή ακαδημαϊκή παράδοση. Η Πρωτοβουλία  Πανεπιστημιακών «Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια» δεν συναινεί στη δημιουργία  και λειτουργία οποιουδήποτε σώματος φύλαξης ή ασφάλειας που θα βρίσκεται εκτός  ελέγχου της πανεπιστημιακής κοινότητας. 

Συνημμένα θα βρείτε τον κατάλογο με τα ονόματα των πανεπιστημιακών από  την Ευρώπη και την Αμερική που στηρίζουν τον αγώνα της Πρωτοβουλίας.

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα