Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Εγχώρια επίθεση εναντίον καθηγητή του Παν. της Οξφόδρης
Ανώνυμοι λογαριασμοί στο Twitter και φιλοκυβερνητικοί δημοσιογράφοι εγκαλούν τον καθηγητή Αντώνη Τζανακόπουλο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για το τι... ισχύει στο πανεπιστήμιο που διδάσκει

Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να ιδρύσει σώμα Πανεπιστημιακής Αστυνομίας για τη φύλαξη των ΑΕΙ.

Ο Αντώνης Τζανακόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, παρενέβη στη δημόσια συζήτηση τονίζοντας το αυτονόητο, πως δεν υπάρχει κανένα αντίστοιχο σώμα που να επιτηρεί το πανεπιστήμιο που διδάσκει και συχνά αναφέρεται ως ένα από τα κορυφαία στον κόσμο.

«Εδώ βλέπετε την αστυνομία του Πανεπιστημίου να περιπολεί στην Οξφόρδη. Α, δεν την βλέπετε; Δεν υπάρχει, γι’ αυτό» έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.

Η ανάρτηση του καθηγητή προκάλεσε ένα «κύμα» σχολίων, από troll accounts και φιλοκυβερνητικούς δημοσιολόγους και δημοσιογράφους, οι οποίοι επιχείρησαν επανειλημμένα να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα. Στη συζήτηση παρενέβη μέχρι και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Λόγω του καταιγισμού των σχολίων, ο καθηγητής επανήλθε στο ζήτημα:

Αντώνης Τζανακόπουλος

Ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε «ψεύτη» τον καθηγητή, με τον Α. Τζανακόπουλο να ζητά να επανορθώσει:

Αντίστοιχα, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Μάνος Βουλαρινός χρησιμοποίησε τον χαρακτηρισμό «απατεώνα», τον οποίο στη συνέχεια ανακάλεσε. Ο διάλογος:

Αν. Τζανακόπουλος: Καλησπέρα κύριε Μάνο Βουλαρίνο. Είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να στοιχειοθετήσετε ενώπιον του νόμου και της τάξης ότι είμαι «απατεώνας». Αλλιώς φαντάζομαι εντός 24 ωρών θα έχετε σβήσει αυτό το tweet.

Μ. Βουλαρίνος: Το χρησιμοποίησα με τη πολιτική έννοια του όρου. Αλλά αν ενοχλεί δεν είναι σωστό να το χρησιμοποιώ και το σβήνω για να το αντικαταστήσω με κάτι που δεν μπορεί να παρεξηγηθεί.

Αντ. Τζανακόπουλος: Και θα το σβήσετε κύριε @ManosVoularinos, και θα επανορθώσετε ζητώντας δημόσια συγγνώμη που με αποκαλέσατε απατεώνα, παρακαλώ.

Μ. Βουλαρίνος: Πολύ ευχαρίστως Αντώνη Τζανακόπουλε. Ζητώ συγγνώμη που σας αποκάλεσα “απατεώνα”.

Αντ. Τζανακόπουλος: Έτσι μπράβο. Δεκτή η συγγνώμη σας αν και τα εμβόλιμα tweet που επίσης σβήσατε θα μείνουν να σας χαρακτηρίζουν. Καλό σας βράδυ.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Πόσο θα διαρκέσει

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Μοριοδότηση στην Ειδική Αγωγή: Αυτό είναι το κορυφαίο ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ του Παν.Αιγαίου

σχετικά άρθρα