Τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης προκαλούν ένταση: Πέτσας κατηγορεί ΣΥΡΙΖΑ ότι καταστροφολογεί, Τσίπρας κατηγορεί κυβέρνηση ότι δεν έχει επαφή με την θλιβερή πραγματικότητα

Νέα πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε για την τηλεκπαίδευση, με αφορμή τα «μεμονωμένα προβλήματα» που παρουσιάζει σε πολλές περιοχές της χώρας, αλλά και τη θλιβερή εικόνα των πέντε μαθητών σε καφενείο χωριού της Ηλείας που προσπαθούσαν να συνδεθούν με πενιχρά και δανεικά τεχνολογικά μέσα.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την εικόνα αυτή τονίζοντας ότι οι άνθρωποι δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ.Πέτσας που ρωτήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Τσίπρα, τον κατηγόρησε για "καταστροφολογία, προσθέτοντας ότι δείχνει μια αγωνία να επενδύσει σε μια καταστροφή.

"Να καταρρεύσει το σύστημα υγείας για να κερδίσει μικροπολιτικά οφέλη, αδιαφορώντας για τον πόνο των ανθρώπων. Να καταρρεύσει το σύστημα της τηλεκπαίδευσης, αδιαφορώντας για το αν θα μείνουν πίσω οι μαθητές μας. Να καταρρεύσει το ένα, να καταρρεύσει το άλλο".

Ο κ.Πέτσας πρόσθεσε οτι «μια εποικοδομητική πρόταση δεν έχουμε δει από την αξιωματική αντιπολίτευση» και χαρακτήρισε «τιτάνια» την  προσπάθεια, που έχει πολλά θετικά αποτελέσματα.

Επανέλαβε όσα αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, ότι δηλαδή χθες στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία λειτούργησαν περισσότερα από 47.000 τμήματα, που αντιστοιχούν σε πάνω από 700.000 μαθητές , ενώ σήμερα το πρωί 36.000 τμήματα Γυμνασίου και Λυκείου, "χωρίς προβλήματα". και συμπλήρωσε ότι "όποια προβλήματα υπάρχουν σε πλατφόρμες αυτής της μορφής αντιμετωπίζονται καθημερινά και επιλύονται"

Να σημειωθεί πάντως ότι και σήμερα, πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί επισημαίνουν "μεμονωμένα προβλήματα" σε αρκετές περιοχές της χώρας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

κλειστά σχολεία.jpg
Εκπαιδευτικός, είδος αναλώσιμο: Μια μαρτυρία από μια αναπληρώτρια εκπαιδευτικό
Στο ύψος του Γρανίτη έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου που γλίστρησε και μετά από μια σειρά ελιγμών και αφού πέρασα στο αντίθετο ρεύμα ενώ ερχόταν...
Εκπαιδευτικός, είδος αναλώσιμο: Μια μαρτυρία από μια αναπληρώτρια εκπαιδευτικό