Τηλεκπαίδευση στο καφενείο: Πολιτική σύγκρουση για τα «μεμονωμένα προβλήματα» και τις θλιβερές εικόνες
Τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης προκαλούν ένταση: Πέτσας κατηγορεί ΣΥΡΙΖΑ ότι καταστροφολογεί, Τσίπρας κατηγορεί κυβέρνηση ότι δεν έχει επαφή με την θλιβερή πραγματικότητα

Νέα πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε για την τηλεκπαίδευση, με αφορμή τα «μεμονωμένα προβλήματα» που παρουσιάζει σε πολλές περιοχές της χώρας, αλλά και τη θλιβερή εικόνα των πέντε μαθητών σε καφενείο χωριού της Ηλείας που προσπαθούσαν να συνδεθούν με πενιχρά και δανεικά τεχνολογικά μέσα.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την εικόνα αυτή τονίζοντας ότι οι άνθρωποι δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ.Πέτσας που ρωτήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Τσίπρα, τον κατηγόρησε για "καταστροφολογία, προσθέτοντας ότι δείχνει μια αγωνία να επενδύσει σε μια καταστροφή.

"Να καταρρεύσει το σύστημα υγείας για να κερδίσει μικροπολιτικά οφέλη, αδιαφορώντας για τον πόνο των ανθρώπων. Να καταρρεύσει το σύστημα της τηλεκπαίδευσης, αδιαφορώντας για το αν θα μείνουν πίσω οι μαθητές μας. Να καταρρεύσει το ένα, να καταρρεύσει το άλλο".

Ο κ.Πέτσας πρόσθεσε οτι «μια εποικοδομητική πρόταση δεν έχουμε δει από την αξιωματική αντιπολίτευση» και χαρακτήρισε «τιτάνια» την  προσπάθεια, που έχει πολλά θετικά αποτελέσματα.

Επανέλαβε όσα αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, ότι δηλαδή χθες στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία λειτούργησαν περισσότερα από 47.000 τμήματα, που αντιστοιχούν σε πάνω από 700.000 μαθητές , ενώ σήμερα το πρωί 36.000 τμήματα Γυμνασίου και Λυκείου, "χωρίς προβλήματα". και συμπλήρωσε ότι "όποια προβλήματα υπάρχουν σε πλατφόρμες αυτής της μορφής αντιμετωπίζονται καθημερινά και επιλύονται"

Να σημειωθεί πάντως ότι και σήμερα, πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί επισημαίνουν "μεμονωμένα προβλήματα" σε αρκετές περιοχές της χώρας

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία 1η Φεβρουαρίου - Τι πρέπει να προσέξουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα