Τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης προκαλούν ένταση: Πέτσας κατηγορεί ΣΥΡΙΖΑ ότι καταστροφολογεί, Τσίπρας κατηγορεί κυβέρνηση ότι δεν έχει επαφή με την θλιβερή πραγματικότητα

Νέα πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε για την τηλεκπαίδευση, με αφορμή τα «μεμονωμένα προβλήματα» που παρουσιάζει σε πολλές περιοχές της χώρας, αλλά και τη θλιβερή εικόνα των πέντε μαθητών σε καφενείο χωριού της Ηλείας που προσπαθούσαν να συνδεθούν με πενιχρά και δανεικά τεχνολογικά μέσα.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την εικόνα αυτή τονίζοντας ότι οι άνθρωποι δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ.Πέτσας που ρωτήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Τσίπρα, τον κατηγόρησε για "καταστροφολογία, προσθέτοντας ότι δείχνει μια αγωνία να επενδύσει σε μια καταστροφή.

"Να καταρρεύσει το σύστημα υγείας για να κερδίσει μικροπολιτικά οφέλη, αδιαφορώντας για τον πόνο των ανθρώπων. Να καταρρεύσει το σύστημα της τηλεκπαίδευσης, αδιαφορώντας για το αν θα μείνουν πίσω οι μαθητές μας. Να καταρρεύσει το ένα, να καταρρεύσει το άλλο".

Ο κ.Πέτσας πρόσθεσε οτι «μια εποικοδομητική πρόταση δεν έχουμε δει από την αξιωματική αντιπολίτευση» και χαρακτήρισε «τιτάνια» την  προσπάθεια, που έχει πολλά θετικά αποτελέσματα.

Επανέλαβε όσα αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, ότι δηλαδή χθες στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία λειτούργησαν περισσότερα από 47.000 τμήματα, που αντιστοιχούν σε πάνω από 700.000 μαθητές , ενώ σήμερα το πρωί 36.000 τμήματα Γυμνασίου και Λυκείου, "χωρίς προβλήματα". και συμπλήρωσε ότι "όποια προβλήματα υπάρχουν σε πλατφόρμες αυτής της μορφής αντιμετωπίζονται καθημερινά και επιλύονται"

Να σημειωθεί πάντως ότι και σήμερα, πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί επισημαίνουν "μεμονωμένα προβλήματα" σε αρκετές περιοχές της χώρας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΒΑΡΚΑ
Ότι έμεινε από Ελλάδα
Και η θάλασσα που δε σώνεται, όσο και να τη ρουφούν τα μάτια των ανθρώπων και δεν καίγεται, όσο και να δροσίζει την κάψα τους.
Ότι έμεινε από Ελλάδα
ΝΗΠΙΟ
Τα νήπια που διανύουν δεκάδες μέτρα για να βγουν διάλλειμα σε προαύλιο άλλου σχολείου!

Ανάστατοι είναι οι γονείς 25 νηπίων και προ νηπίων που καθημερινά πηγαίνουν στο 29ο νηπιαγωγείο της Πάτρας καθώς αναγκάζονται να μετακινούνται με...

Τα νήπια που διανύουν δεκάδες μέτρα για να βγουν διάλλειμα σε προαύλιο άλλου σχολείου!