Τηλεκπαίδευση - Ρόδος: Χάκαραν κωδικούς μαθητών και προέβαλαν πορνό
Αναστάτωση προκάλεσαν άγνωστοι που «χάκαραν» κωδικούς μαθητών και μαθητριών και εισέβαλαν στα διαδικτυακά μαθήματα της τηλεκπαίδευσης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι έρευνες για τον εντοπισμό των άγνωστων δραστών που χάκαραν το σύστημα της τηλεκπαίδευσης.

Τέτοια περιστατικά σημειώθηκαν σε Γυμνάσιο στην Κάλυμνο αλλά και σε Γυμνάσιο της Ρόδου όπου στην πρώτη περίπτωση, οι δράστες εξύβρισαν τους καθηγητές κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών μαθημάτων, και στη δεύτερη περίπτωση προέβαλαν βίντεο με ακατάλληλες σκηνές ερωτικού περιεχομένου, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Ροδιακή».

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Γιάννης Παπαδομαρκάκης, «το ίδιο συνέβη και σε άλλα σχολεία όχι μόνο στο νομό μας αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρα μας, ενώ έχει ήδη ενημερωθεί το Υπουργείο Παιδείας».

Επίσης, ανάλογη λεπτομερή ενημέρωση έχει γίνει και στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία διενεργεί και σχετική έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των άγνωστων δραστών.

Σε κάθε περίπτωση ήδη από χθες έχει ζητηθεί από όλους τους μαθητές να εισέρχονται στο σύστημα για τα διαδικτυακά μαθήματα με τα αληθινά τους στοιχεία και όχι με τη χρήση ψευδωνύμων όπως γίνονταν σε ορισμένες περιπτώσεις προηγουμένως, ούτως ώστε να δυσχεραίνονται τέτοιου είδους «εισβολές».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδομαρκάκη,  με εξαίρεση αυτό το περιστατικό αλλά και μικρές αλλά αντιμετωπίσιμες δυσκολίες που υπήρξαν τις πρώτες ημέρες, τα διαδικτυακά μαθήματα διεξάγονται κανονικά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Οριστικά σε εφαρμογή η απαγόρευση στη χρήση τζελ νυχιών από την 1η Σεπτεμβρίου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

22_12_17disprosita.jpeg
Τα δυσπρόσιτα σχολεία σε όλη τη χώρα-Τι ισχύει για αναπληρωτές και μόνιμους
Κατάταξη σε αξιολογικές κατηγορίες και καθορισμός δυσπρόσιτων σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Τα δυσπρόσιτα σχολεία σε όλη τη χώρα-Τι ισχύει για αναπληρωτές και μόνιμους
δασκαλος
Αναδιάταξη εκπαιδευτικών ισορροπιών: Διορισμοί μονίμων και προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σχολ. έτους 2025-2026
Προβλεπόμενο πλήθος προσλήψεων αναπληρωτών το σχολικό έτος 2025 - 2026
Αναδιάταξη εκπαιδευτικών ισορροπιών: Διορισμοί μονίμων και προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σχολ. έτους 2025-2026
Βιβλίο
Πώς λέγεται στα ελληνικά το feedback;
Τι σημαίνει πραγματικά το feedback; Και πώς μπορούμε να το πούμε στα ελληνικά χωρίς να χάσουμε τη βαρύτητα και την πολυπλοκότητά του;
Πώς λέγεται στα ελληνικά το feedback;
Μισθοδοσία
Εκπαιδευτικοί: Να υπάρχει φροντίδα έτσι ώστε να αποδοθούν άμεσα όλα τα Μισθολογικά Κλιμάκια σε νεοδιόριστους και αναπληρωτές!
Εκπαιδευτικοί: (Μόνιμοι, νεοδιόριστοι, αναπληρωτές): Πότε αλλάζει το μισθολογικό κλιμάκιο 
Εκπαιδευτικοί: Να υπάρχει φροντίδα έτσι ώστε να αποδοθούν άμεσα όλα τα Μισθολογικά Κλιμάκια σε νεοδιόριστους και αναπληρωτές!