ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Τηλεκπαίδευση-Γκίκα: Μικρότερης διάρκειας τα διαδικτυακά μαθήματα
Τη Δευτέρα ξεκινά η τηλεκπαίδευση σε Γυμνάσια και Λύκεια - Θα υπάρξει αναπροσαρμογή του ωρολογίου προγράμματος διευκρίνισε η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας δηλώνει καθ' όλα έτοιμο για την έναρξη της τηλεκπαίδευσης στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά έως τις 30 Νοεμβρίου λόγω των έκτακτων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Η τηλεκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική για όλα τα παιδιά, ενώ τα μαθήματα θα υλοποιούνται με βάση τα ισχύοντα ωρολόγια προγράμματα. Ωστόσο θα υπάρξουν κάποιες αναπροσαρμογές.

Σύμφωνα με τη γενική γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αναστασία Γκίκα το ΙΕΠ έχει αναλάβει τον σχεδιασμό των διαδικτυακών μαθημάτων, τα οποία θα έχουν μικρότερη διάρκεια από την διδασκαλία του μαθήματος στην παραδοσιακή τάξη που διαρκεί 45 λεπτά.

Τα διαδικτυακά μαθήματα θα διαρκούν από 30-40 λεπτά. Το εξ αποστάσεως μάθημα είναι πιο «στεγνό» οπότε μπορεί να είναι μικρότερης διάρκειας, διευκρίνισε η Αναστασία Γκίκα μιλώντας στην ΕΡΤ και προσέθεσε πως το ΙΕΠ έχει αναλάβει την αναπροσαρμογή των μαθημάτων ώστε να είναι όλα έτοιμα τη Δευτέρα. 

Οι εκπαιδευτικοί που δεν μπορούν για οποιοδήποτε λόγο να εφαρμόσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο.

Η  γενική γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γνωστοποίησε επίσης πως θα δοθούν επιπλέον ηλεκτρονικές συσκευές στα σχολεία για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, κυρίως στους μαθητές των Λυκείων που θα δώσουν φέτος πανελλαδικές εξετάσεις.

Εκλογές αιρετών: Πρωτοπορία οι ηλεκτρονικές εκλογές

Ως μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία χαρακτήρισε η Αναστασία Γκίκα τη θεσμοθέτηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές των αιρετών εκπρόσωπων των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια. 

«Κάναμε ένα βήμα μπροστά. Οι εκπαιδευτικοί πρωτοπόρησαν στην τηλεκπαίδευση και έχουν ήδη συμβάλλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Και οι ηλεκτρονικές εκλογές αποτελούν κομμάτι αυτού του μετασχηματισμού» δήλωσε η γ.γ. του υπουργείου.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, των παρατάξεων και των συλλόγων, η Αναστασία Γκίκα σημείωσε πως η ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές των αιρετών αποτελούσε προεκλογική δέσμευση της ΝΔ. «Η διαδικασία είναι εύκολη, απόρρητη, μυστική και αξιόπιστη» είπε και κάλεσε τους 170.000 εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν το Σάββατο στη διαδικασία.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Έρχονται 1.163 μόνιμες προσφορές σε τρία υπουργεία

28η Οκτωβρίου: Πώς θα εορταστεί στα σχολεία - Τι ισχύει για τις μάσκες στην παρέλαση

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Σχολεία: Τι κρύβεται πίσω από την επιμονή του υπουργείου να προγραμματίσει εθνικές εξετάσεις την Άνοιξη;
Επιχειρείται οι εκπαιδευτικοί να χρεώνονται την επιτυχία ή αποτυχία των μαθητών τους και η διοίκηση του σχολείου να χρεώνεται με τη σειρά της την...
Σχολεία: Τι κρύβεται πίσω από την επιμονή του υπουργείου να προγραμματίσει εθνικές εξετάσεις την Άνοιξη;
Κορονοϊός - Σχολεία: Αστραπιαία η μετάδοση - Τι δείχνει το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης
Όσα συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη είναι αποκαλυπτικά του αστραπιαίου τρόπου με τον οποίο μπορεί να μεταδοθεί ο κορονοϊός μεταξύ μαθητών στη σχολική...
Κορονοϊός - Σχολεία: Αστραπιαία η μετάδοση - Τι δείχνει το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης