Ν. Φίλης: Η ΝΔ επαναφέρει αυτοβούλως τις μνημονιακές ρυθμίσεις στην ιδιωτική εκπαίδευση
«Κι αν δεν είχαμε τα μνημόνια θα έπρεπε να τα εφεύρουμε» το σύνθημα της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Νίκο Φίλη

Για μνημονιακές ρυθμίσεις, βαθιά γραμμές στην ιδεολογική ταυτότητα της ΝΔ, έκανε λόγο ο Νίκος Φίλης, τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το νομοσχέδιο της ιδιωτικής εκπαίδευσης που ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Ν. Φίλης ξεκίνησε την δευτερολογία του διαβάζοντας το ακόλουθο απόσπασμα επιστολής:

«Το προτεινόμενο νομοσχέδιο ανατρέπει προηγούμενη μνημονιακή δέσμευση καθώς προβλέπει τη μεταφορά των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το υπουργείο Εργασίας στο υπουργείο Παιδείας και την εκ νέου εισαγωγή μονιμότητας της απασχόλησης για τους εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων. Σύμφωνα με το προτεινόμενο άρθρο μια επιτροπή θα αντικαταστήσει τα δικαστήρια και θα έχει την εξουσία να αποφασίζει αν μια απόλυση θα είναι δικαιολογημένη ή όχι. Επίσης, τις τελευταίες εβδομάδες το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία κηρύσσει παράνομη την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που προωθείται στα ιδιωτικά σχολεία. Θα ήθελα να ζητήσω να ανακαλέσετε αυτή την εγκύκλιο ώστε να επιτραπεί στον ιδιωτικό τομέα να αξιολογήσει το προσωπικό του. Σε συμφωνία με τις δεσμεύσεις της αναμένουμε από την Κυβέρνηση να απόσχει από την κατάθεση του παρόντος σχεδίου νόμου στο Κοινοβούλιο. Αντ’ αυτού τα ζητήματα που ρυθμίζονται σε αυτό το νομοσχέδιο θα πρέπει να περιληφθούν στην αξιολόγηση της εκπαίδευσης».

«Ποιος έχει συντάξει αυτές τις γραμμές; Ντέκλαν Κοστέλο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων», αποκάλυψε στη συνέχεια.

«Ήταν μια επιστολή», συνέχισε ο Νίκος Φίλης, «που εστάλη όταν ήμουν υπουργός για να παρεμποδίσει την κατάθεση και την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ιδιωτική εκπαίδευση. Απαντήσαμε εμπράκτως, το καταθέσαμε και το ψηφίσαμε».

«Τι έχει σημασία, όμως», προσέθεσε. «Αυτή η επιχειρηματολογία σας θυμίζει τίποτα; Ήταν η επιχειρηματολογία σήμερα της κυβέρνησης εδώ στη Βουλή, στο δικό της νομοσχέδιο. Ένα νομοσχέδιο αντηχείο του Κοστέλο και των μνημονιακών πολιτικών».

«Η ΝΔ όταν κυβερνούσε με τον Σαμαρά πρωθυπουργό έλεγε "κι αν δεν είχαμε τα μνημόνια θα έπρεπε να τα εφεύρουμε". Αυτό κάνει σήμερα με το νομοσχέδιό της. Αυτοβούλως επαναφέρει τις μνημονιακές ρυθμίσεις επειδή είναι βαθιά γραμμένες στην ιδεολογική της ταυτότητα», κατέληξε.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Επιστολή μαθητή: Σχολεία ανοικτά είπαμε;

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική με ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση
Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση
Οι καλλιτεχνικές σχολές (χορού, θεάτρου, κινηματογράφου) μένουν κλειστές, ενώ τα αντίστοιχα μαθήματα στο σχολείο θα διδάσκονται κανονικά
Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση