Αποζημίωση μη ληφθείσης άδειας αναπληρωτών που μονιμοποιούνται: Τι ισχύει σύμφωνα με το ΓΛΚ
Αναφορικά με την αποζημίωση μη ληφθείσης αδείας αναπληρωτών, οι οποίοι διορίστηκαν εν συνεχεία σε μόνιμες θέσεις στην εκπαίδευση, οι αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγιας, κατέθεσαν ερώτημα στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στις 13.02.2020, για το αν δικαιούνται της αποζημίωσης αυτής.

Οι αρμόδιοι του ΥΠΑΙΘ κοινοποίησαν στους αιρετούς, οι οποίοι ακολούθως παρέθεσαν σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, το από 02.06.2014 έγγραφο του Γενικού λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), το οποίο απαντά σε σχετικό ερώτημα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Ν. Ηρακλείου.

Η απάντηση του ΓΛΚ Στην απάντηση του Γενικού λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) σχετικά με την αποζημίωση μη ληφθείσης άδειας για αναπληρωτές καθηγητές που μονιμοποιήθηκαν, αναφέρονται τα εξής:

Α. Το με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου προσωπικό του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ, στην περίπτωση λύσεως της σχέσης εργασίας του, πριν λάβει την κανονική του άδεια, δικαιούται να λάβει από τον εργοδότη του  ως αποζημίωση δύο (2) ημερομίσθια για κάθε μήνα απασχόλησής του στον ίδιο εργοδότη.

Β. Στην περίπτωση που έχει λάβει μέρος κανονικής άδειας αυτή αφαιρείται από τη δικαιούμενη αποζημίωση.

Γ. Στην περίπτωση όμως μετατροπής της σχέσης εργασίας του προσωπικού και της κατάταξής του σε θέση μονίμου προσωπικού, δεν επέρχεται λύση της σχέσης εργασίας του και ως εκ τούτου δεν έχει πεδίο εφαρμογής η διάταξη αυτή και δεν δικαιούται την αποζημίωση αυτή.

Δ. Επίσης δεν την δικαιούνται για τον ίδιο λόγο οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που στη συνέχεια διορίστηκαν σε μόνιμες θέσεις εκπαιδευτικών, καθόσον οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί δικαιούνται διακοπές εργασίας.

Ανάλογη εφαρμογή Επιπροσθέτως το ΓΛΚ επισημαίνει στο απαντητικό έγγραφό του, πως τα παραπάνω πρέπει να τύχουν ανάλογης εφαρμογής στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης ΔΕ Ν. Ηρακλείου, που στη συνέχεια διορίστηκαν σε μόνιμες θέσεις εκπαιδευτικών.

Επισήμανση Να επισημάνουμε πως η τελευταία ενημέρωση, επί του θέματος, από το ΥΠΑΙΘ ήταν αυτή που κοινοποιήθηκε την 13η Φεβρουαρίου 2020. 

Δείτε το έγγραφο αναλυτικά εδώ

 

ΠΗΓΗ: especial.gr

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ALFAVITA.GR

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική με ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Άνοιγμα Γυμνασίων, Λυκείων με περιοριστικά μέτρα στο εμπόριο
Πρόταση για άνοιγμα των Γυμνασίων, Λυκείων με ταυτόχρονα περιοριστικά μέτρα για το λιανεμπόριο
Να ανοίξουν τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προτείνει ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αρκεί να ληφθούν περιοριστικά μέτρα για το...
Άνοιγμα Γυμνασίων, Λυκείων με περιοριστικά μέτρα στο εμπόριο
Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα
Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα
«Μη πηγαίνουμε βόλτες στο Τατόι γιατί θα κατηγορηθούμε ως φιλοβασιλικοί» σημειώνει σκωπτικά σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος -...
Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα