Αποζημίωση μη ληφθείσης άδειας αναπληρωτών που μονιμοποιούνται: Τι ισχύει σύμφωνα με το ΓΛΚ
Αναφορικά με την αποζημίωση μη ληφθείσης αδείας αναπληρωτών, οι οποίοι διορίστηκαν εν συνεχεία σε μόνιμες θέσεις στην εκπαίδευση, οι αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγιας, κατέθεσαν ερώτημα στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στις 13.02.2020, για το αν δικαιούνται της αποζημίωσης αυτής.

Οι αρμόδιοι του ΥΠΑΙΘ κοινοποίησαν στους αιρετούς, οι οποίοι ακολούθως παρέθεσαν σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, το από 02.06.2014 έγγραφο του Γενικού λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), το οποίο απαντά σε σχετικό ερώτημα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Ν. Ηρακλείου.

Η απάντηση του ΓΛΚ Στην απάντηση του Γενικού λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) σχετικά με την αποζημίωση μη ληφθείσης άδειας για αναπληρωτές καθηγητές που μονιμοποιήθηκαν, αναφέρονται τα εξής:

Α. Το με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου προσωπικό του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ, στην περίπτωση λύσεως της σχέσης εργασίας του, πριν λάβει την κανονική του άδεια, δικαιούται να λάβει από τον εργοδότη του  ως αποζημίωση δύο (2) ημερομίσθια για κάθε μήνα απασχόλησής του στον ίδιο εργοδότη.

Β. Στην περίπτωση που έχει λάβει μέρος κανονικής άδειας αυτή αφαιρείται από τη δικαιούμενη αποζημίωση.

Γ. Στην περίπτωση όμως μετατροπής της σχέσης εργασίας του προσωπικού και της κατάταξής του σε θέση μονίμου προσωπικού, δεν επέρχεται λύση της σχέσης εργασίας του και ως εκ τούτου δεν έχει πεδίο εφαρμογής η διάταξη αυτή και δεν δικαιούται την αποζημίωση αυτή.

Δ. Επίσης δεν την δικαιούνται για τον ίδιο λόγο οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που στη συνέχεια διορίστηκαν σε μόνιμες θέσεις εκπαιδευτικών, καθόσον οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί δικαιούνται διακοπές εργασίας.

Ανάλογη εφαρμογή Επιπροσθέτως το ΓΛΚ επισημαίνει στο απαντητικό έγγραφό του, πως τα παραπάνω πρέπει να τύχουν ανάλογης εφαρμογής στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης ΔΕ Ν. Ηρακλείου, που στη συνέχεια διορίστηκαν σε μόνιμες θέσεις εκπαιδευτικών.

Επισήμανση Να επισημάνουμε πως η τελευταία ενημέρωση, επί του θέματος, από το ΥΠΑΙΘ ήταν αυτή που κοινοποιήθηκε την 13η Φεβρουαρίου 2020. 

Δείτε το έγγραφο αναλυτικά εδώ

 

ΠΗΓΗ: especial.gr

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ALFAVITA.GR

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kyranakis.jpg
«Δολοφόνοι των παιδιών μας»: Οργή συγγενών θυμάτων των Τεμπών για την παρουσία Κυρανάκη στο μνημόσυνο

Σε βαρύ κλίμα συγκίνησης και οργής, τελέστηκε το τριετές μνημόσυνο για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα

«Δολοφόνοι των παιδιών μας»: Οργή συγγενών θυμάτων των Τεμπών για την παρουσία Κυρανάκη στο μνημόσυνο
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
«Με το μαχαίρι στο λαιμό» από την Α’ Λυκείου: Πώς το Εθνικό Απολυτήριο αυξάνει τις κοινωνικές ανισότητες - Τι αλλάζει στις Πανελλαδικές εξετάσεις
Εθνικό Απολυτήριο: Τι αλλάζει και γιατί ανησυχούν γονείς και εκπαιδευτικοί
«Με το μαχαίρι στο λαιμό» από την Α’ Λυκείου: Πώς το Εθνικό Απολυτήριο αυξάνει τις κοινωνικές ανισότητες - Τι αλλάζει στις Πανελλαδικές εξετάσεις
Συμβουλίο της Επικρατείας (ΣτΕ)
ΣτΕ: Οριστική απόρριψη της επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού για τους δημοσίους υπαλλήλους
Με την απόφαση αυτή, το ΣτΕ απορρίπτει οριστικά τις αξιώσεις των δημοσίων υπαλλήλων για επαναφορά των δώρων, επικυρώνοντας την τρέχουσα κατάσταση...
ΣτΕ: Οριστική απόρριψη της επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού για τους δημοσίους υπαλλήλους