Στους δρόμους εκπαιδευτικοί και φοιτητές και στη Θεσσαλονίκη (Εικόνες-Βίντεο)
24ωρη απεργία σήμερα

24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι καθηγητές, έπειτα από σχετικό κάλεσμα της ΟΛΜΕ.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Στη Θεσσαλονίκη, οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου, στις 12, και πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Οι διαδηλωτές εκφράζουν την αντίθεσή τους στο αντιεκπαιδευτικό όπως το χαρακτηρίζουν νομοσχέδιο για το νέο λύκειο αλλά και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

2

«Είναι ένα νομοσχέδιο που καταβαραθρώνει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Επί της ουσίας, ακόμη και για να πάρουν το απολυτήριο του λυκείου αναγκάζει τα παιδιά να δώσουν μίνι πανελλαδικές σε επίπεδο νομού, περιφέρειας ή δήμου», σημείωσε σε δηλώσεις της η Φανή Συνδρακάκη, μέλος της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

«Τα φροντιστήρια θα διογκωθούν ακόμα παραπάνω γιατί ακριβώς θα είναι πιο απαιτητική β Γ’Λυκείου και οι εξετάσεις» υπογράμμισε η Δέσποινα Δάσιου, πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και τόνισε πως το λύκειο δεν είναι προπαρασκευή για το πανεπιστήμιο αλλά χώρος μόρφωσης.

Εικόνες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με πληροφορίες και βίντεο από thestival.gr

best of network

σχετικά άρθρα

Συνάντηση με τη Ν. Κεραμέως για τη Νομική Πάτρας σχεδιάζουν φορείς της πόλης
Συνάντηση με τη Ν. Κεραμέως για τη Νομική Πάτρας σχεδιάζουν φορείς της πόλης
Ανοικτή σύσκεψη φορέων οργάνωσε απόψε ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών, ενώ αναμένεται να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για να πάρει αποφάσεις
Συνάντηση με τη Ν. Κεραμέως για τη Νομική Πάτρας σχεδιάζουν φορείς της πόλης