Γαβρόγλου: Υπήρχε απίστευτη χαλαρότητα στο σύστημα επιμόρφωσης
Σε αρχική του δήλωσε έκανε λόγο για "αμαρτωλό καθεστώς"

Κατά την χθεσινή (7/3) συνέντευξη τύπου για την ίδρυση του Εθνικού Κέντρου Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών, σε απόσπασμα της ομιλίας του έκανε λόγο για ένα "αμαρτωλό" καθεστώς στα προγράμματα επιμόρφωσης, δηλώνοντας πως η ίδρυση ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος με πανεπιστημιακό κύρος θα λειτουργήσει ευεργετικά για την ποιότητα των προγραμμάτων και την αποτελεσματικότητά τους.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν η χρήση του όρου "αμαρτωλός" παραπέμπει σε υπαινιγμό για οικονομικές ατασθαλίες, ο υπουργός ανταπάντησε πως αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στο διαδικαστικό-εκπαιδευτικό καθεστώς των προγραμμάτων, τονίζοντας πως υπάρχουν ενδείξεις και καταγγελίες για ένα κλίμα χαλαρότητας. 

"Εμείς δεν λειτουργούμε σκανδαλολογικά ως υπουργείο Παιδείας. Αμαρτωλό σημαίνει  σημαίνει πάω εγώ να κάνω επιμόρφωση , δεν πάω διαβασμένος κοιτάω το ρολόι μου, κάνουμε το διάλειμμα  τρις φορές περισσότερο, έρχεται ένας εκπαιδευτικός μπαίνει μέσα βγαίνει όποτε θέλει. Αυτές είναι "ακαταστασίες" ενός κομματιού του εκπαιδευτικού συστήματος. Εμείς είμαστε αντίθετοι σε αυτή τη λογική. Προφανώς ούτε όλοι οι εκπαιδευτές ήταν έτσι, ούτε όλοι οι εκπαιδευόμενοι ήταν έτσι. Αλλά υπήρχε μια χαλαρότητα στο σύστημα της επιμόρφωσης. Έχουν γίνει, βέβαια και πάρα πολύ καλά πράγματα. Αλλά νομίζουμε για τους εκπαιδευτικούς πρέπει το ποσοστό των προβλημάτων της επιμόρφωσης να είναι το μίνιμουμ δυνατό.Οι εκπαιδευτικοί ζητούν, σωστά, μια συνεχή επιμόρφωση και όχι κάτι το σπασμωδικό, το οποίο άλλωστε είχε εκφυλιστεί στο παρελθόν".

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο
 

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Έλληνες μαθητές συνομιλούν με έναν πρόσφυγα - Οι δυσκολίες και το μήνυμα ελπίδας
Έλληνες μαθητές συνομιλούν με έναν πρόσφυγα - Οι δυσκολίες και το μήνυμα ελπίδας
Η ιστορία του Ταλχά, που ξέφυγε από τις εχθροπραξίες στην πατρίδα του, έπεσε θύμα εκμετάλλευσης και ξυλοδαρμού από διακινητές και έφτασε στη χώρα μας...
Έλληνες μαθητές συνομιλούν με έναν πρόσφυγα - Οι δυσκολίες και το μήνυμα ελπίδας