Στα πλαίσια του διατροφικού προγράμματος του σχολείου
.....................................................................................................
Με ακόμα ένα έδεσμα του γαστρονομικού μας πολιτισμού ήρθαν σήμερα σε επαφή οι μαθητές του σχολείου μας. Γεύτηκαν μουσταλευριά ένα παραδοσιακό, μυρωδάτο και πολύ γευστικό γλυκό της εποχής, πασπαλισμένη με μπόλικο καρύδι και κανέλλα. Οι ρίζες του εδέσματος αυτού ανάγονται στα αρχαία χρόνια, ενώ στην εποχή του Βυζαντίου ήταν γνωστή ως «μουστόπιτα» και «πάστελλος».
..............................................................................................................................
Την μουσταλευριά παρασκεύασε και πρόσφερε δωρεών στους μαθητές το παραδοσιακό αρτοζαχαροπλσαστείο της Αγιάσου «Σουσαμλή». Παράλληλα τους εξήγησε τα υλικά από τα οποία φτιάχνεται και τη μεγάλη της θρεπτική αξία τόσο εξαιτίας των αντιοξειδωτικών στα σταφύλια, όσο και λόγω των συστατικών των προϊόντων που συχνά την συνοδεύουν (σουσάμι, κανέλλα, καρύδια).
..............................................................................................................................
Οι μαθητές γεύτηκαν τη μουσταλευριά σήμερα Τρίτη στα πλαίσια εκπαιδευτικής επίσκεψης του σχολείου στην ορεινή κωμόπολη του νησιού μας. Ο ιδιοκτήτης του αρτοποιείου, (που μας σκλάβωσε με την περιποίησή του και τον ευχαριστούμε θερμά) μας κάλεσε να επισκεφθούμε και τον Δεκέμβριο το εργαστήριό του για να δούμε από κοντά, πως φτιάχνεται η παραδοσιακή βασιλόπιτα της Αγιάσου με τα φύλλα...
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ