Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Κατά τα άλλα… καλή σχολική χρονιά να έχουμε!

Ανεπίσημη έναρξη από αύριο, 1η Σεπτεμβρίου, της σχολικής χρονιάς, καθώς δάσκαλοι και καθηγητές οφείλουν να βρίσκονται στις οργανικές τους θέσεις, στις σχολικές μονάδες της επικράτειας.

Δεν ξέρω πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να το αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε βρίσκεται εκτός αυτής της διαδικασίας, όμως ένα απλό κατά το φαινόμενα γεγονός αποτελεί κυριολεκτικό μαρτύριο για πάρα πολλούς εκπαιδευτικούς, οι οποίοι παρότι το δικαιούνται – έχουν πολλά χρόνια υπηρεσίας ή δύο και τρία παιδιά – αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά πάρα πολλά χιλιόμετρα, πολύ μακριά από το σπίτι και τις οικογένειές τους, προκειμένου να βρεθούν στο σχολείο και να διδάξουν μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές.

Οι περίπου μηδενικές μεταθέσεις, όπως υποστηρίζουν συνδικαλιστές του κλάδου, έχουν οδηγήσει σε αυτό το αποτέλεσμα.

Φέρνουν δε ως παράδειγμα συγκεκριμένους δασκάλους που θα πρέπει να μετακινούνται καθημερινά από τη Λάρισα στον Μώλο ή την Αιδηψό! Υπάρχει δε περίπτωση κατά την οποία εκπαιδευτικοί από την Καρδίτσα θα ταξιδεύουν κάθε μέρα σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας!

Κατά τα άλλα… καλή σχολική χρονιά να έχουμε!

Μ.Κ.

Πηγή: onlarissa.gr

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Χάρης Δούκας
Χάρης Δούκας: «Ναι» σε κριτική στον Τσίπρα, αλλά «αντίπαλός μας είναι η ΝΔ»
«Αιχμές" κατά της Άννας Διαμαντοπούλου από τον δήμαρχο Αθηναίων: «Οτιδήποτε άλλο είναι δώρο στον Μητσοτάκη»
Χάρης Δούκας: «Ναι» σε κριτική στον Τσίπρα, αλλά «αντίπαλός μας είναι η ΝΔ»
Νίκος Παπαϊωάννου
N. Παπαϊωάννου για 400.000 πτυχία πρώην ΤΕΙ: Γιατί δεν μπήκε η ρύθμιση στη Βουλή
«Χρειάζεται τεχνοκρατική συζήτηση» σημειώνει ο υφυπ. Παιδείας - Γιατί δεν μπαίνουν στα νέα πανεπιστημιακά τμήματα όλοι οι απόφοιτοι των ΤΕΙ
N. Παπαϊωάννου για 400.000 πτυχία πρώην ΤΕΙ: Γιατί δεν μπήκε η ρύθμιση στη Βουλή