Στις 22 και 23 Ιανουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά η 6η συνάντηση των εταίρων στο πρόγραμμα “Τεχνολογία και Οικογένεια στη Μαθηματική Εκπαίδευση για την ανάπτυξη Συλλογισμού” (Τ.Ο.Μ.Ε.Σ.).
Τo ευρωπαϊκό πρόγραμμα Τ.Ο.Μ.Ε.Σ. (Comenius – Regio) υλοποιείται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά σε σύμπραξη με την Ενδοτμηματική Επιτροπή Μαθηματικών του Επαρχιακού Γραφείου Παιδείας Λεμεσού Δημοτικής Εκπαίδευσης της Κύπρου.
Το πρόγραμμα Τ.Ο.Μ.Ε.Σ. αφορά στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων επίλυσης προβλήματος και της ικανότητας για συλλογή, οργάνωση και ερμηνεία δεδομένων στη διδασκαλία των Μαθηματικών στο δημοτικό σχολείο. Συνδέονται τρεις βασικοί άξονες της σχολικής εκπαίδευσης:
• η διδασκαλία των Μαθηματικών, στην οποία η ανάπτυξη των εν λόγω δεξιοτήτων και ικανοτήτων αποτελεί πρωταρχικό στόχο του Αναλυτικού Προγράμματος,
• η χρήση-αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών στη διδασκαλία και μάθηση, ως μια από τις κομβικές δεξιότητες του 21ου αιώνα και
• η συνεισφορά και ενεργός εμπλοκή των γονέων-κηδεμόνων στην ανάπτυξη των ικανοτήτων, στάσεων και συμπεριφορών των παιδιών τους.
Τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του προγράμματος 2013-2014 στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας πραγματοποιήθηκε επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στο κατάλληλα κριτικά διαμορφωμένο διδακτικό υλικό, η διδακτική του εφαρμογή και η αξιολόγησή του.
Στο δεύτερο έτος 2014-15 το πρόγραμμα επεκτάθηκε και σε ακόμα τρία σχολεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (23ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας, 28ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά και 35ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά).
Η 6η συνάντηση των εταίρων στις 22 και 23 Ιανουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά.
Την ελληνική αντιπροσωπεία αποτέλεσαν οι: Οικονόμου Χριστόφορος (Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά), Αριστοτέλης Ράπτης (Ομ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών), Αθανασία Ράπτη (Δρ Ψυχοπαιδαγωγικής Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού), Γιώργος Μπαραλής (Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών), Γιάννης Κατσαρός, Αχιλλέας Μίτιλης, Ελένη Μπούντα, Αντωνία Γεωργούλα (Σχολικοί Σύμβουλοι Δημοτικής Εκπαίδευσης), Αρχοντία Μαντζαρίδου (Διευθύντρια του 11ου Δημ. Σχ. Νίκαιας), Βασίλης Γεργατσούλης (Διευθυντής του 23ου Δημ. Σχ. Νίκαιας), Άννα Αλεξανδράτου (Διευθύντρια του 35ου Δημ. Σχ. Πειραιά), Αλέξανδρος Νανόπουλος (Διευθυντής του 28ου Δημ. Σχ. Πειραιά), Ελπίδα Πετροπούλου (Υποδιευθύντρια του 28ου Δημ. Σχ. Πειραιά), Μαρία Χρηστάκη - Μούλλερ (Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 11ου Δημ. Σχ. Νίκαιας) και οι εκπαιδευτικοί Σοφία Αντωνιάδου, Ειρήνη Ποντικάκη, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Ρέππας.
Την κυπριακή αντιπροσωπεία αποτέλεσαν: Αντρούλα Σιημητρά, Μαρία Παπακώστα, Χρίστος Δημοσθένους, Πανίκος Λουκάς, Πόπη Ιακώβου (Επιθεωρητές Γενικών Μαθηματικών Δημοτικής Εκπαίδευσης της Λεμεσού και Λευκωσίας), Ρίτα Παναούρα (Ακαδημαϊκός του Πανεπιστημίου Frederick), Νίκος Μουσουλίδης (ερευνητής του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης), Ελένη Δεληγιάννη και Χρύσω Αθανασίου (Μέλη της συγγραφικής ομάδας Μαθηματικών Δημοτικής Εκπαίδευσης), Σωτήρης Χριστοφή και Αντρέας Πολυδώρου (Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Συνδ. Γονέων ΚΗ΄ Δημοτικού Λεμεσού), Γιώργος Σπύρου(Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Αρχάγγελου Λευκωσίας)και οι εκπαιδευτικοί Αγγέλα Αντωνιάδου, Μελίνα Χατζηνεοφύτου, Αθανασία Μιχαήλ, Λένα Χειμωνίδου, Σοφία Κωνσταντίνου.
Την πρώτη ημέρα οι δύο αντιπροσωπείες παρακολούθησαν τελετές υποδοχής από μαθητές και εκπαιδευτικούς του 35ου και 28ου Δημ. Σχ. Πειραιά, υποδειγματικές διδασκαλίες στο πλαίσιο του προγράμματος από τους εκπαιδευτικούς Θεόδωρο Παπαδόπουλο (35ο Δ.Σ.) και Δημήτρη Ρέππα (28ο Δ.Σ.). Ακολούθησε γεύμα στην ταβέρνα Μπότσαρης στο Μικρολίμανο με μουσική από ορχήστρα εκπαιδευτικών του 28ου Δημ. Σχ. Πειραιά.
Τη δεύτερη ημέρα οι δύο εταίροι συναντήθηκαν στην αίθουσα Διοικητικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Πειραιά όπου πραγματοποίησαν την αποτίμηση των δράσεων και προετοίμασαν τον προγραμματισμό γιατ η συνέχεια του προγράμματος. Στη συνάντηση παρευρέθηκε με χαιρετισμό ο Δήμαρχος του Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Ακολούθησε περιήγηση των φιλοξενούμενων στον Πειραιά με το τραινάκι και ξενάγησή τους στο Ναυτικό Μουσείο στη Μαρίνα Ζέα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 14/12
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη