Thumbnail
Την ώρα που στο υπό κατάληψη ίδρυμα γινόταν γενική συνέλευση

Σοκάρουν οι καταγγελίες φοιτητών της νομικής σχολής του πανεπιστημίου του Μονπελιέ που τελεί υπό κατάληψη, καθώς φασίστες με κουκούλες και ρόπαλα μπήκαν στον χώρο του ιδρύματος και καθ' υπόδειξη του πρύτανη επιτέθηκαν σε όσους βρίσκονταν στη γενική συνέλευση που διεξάγονταν εκείνη την ώρα.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν σοβαρά τέσσερις φοιτητές και διακομίσθησαν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αργά χθες τη νύχτα ο πρύτανης του Πανεπιστημίου του Μονπελιέ έστειλε ομάδα οπλισμένων κουκουλοφόρων ακροδεξιών με καδρόνια και τέιζερ για να εκκενώσουν την κατειλημμένη σχολή.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, αποτυπώνεται η στιγμή της άγριας επίθεσης, όπου κουκουλοφόροι μπράβοι-φασίστες χτυπούν τους φοιτητές.

Φοιτήτρια που ήταν παρούσα στο περιστατικό μεταφέρει τη φρίκη που έζησε κατά την επίθεση των φασιστών και τα χτυπήματα που δέχθηκε. Καταγγέλλει δε ότι η αστυνομία δεν προχώρησε σε καμία σύλληψη. Αρχικά διότι ο πρύτανης δεν επέτρεψε την είσοδό της στη σχολή και έπειτα, όταν οι φασίστες αποχώρησαν, οι αρχές ως... συνοδεία τους! Μάλιστα, όπως αναφέρει η ίδια η φοιτήτρια, ο πρύτανης υποδείκνυε στους φασίστες που να χτυπήσουν.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι φοιτητές πραγματοποίησαν σήμερα διαδήλωση έξω από το πανεπιστήμιο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες πραγματοποιήθηκαν μεγάλες κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, σιδηροδρομικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων ενάντια στις περικοπές θέσεων εργασίας από το δημόσιο, το μισθολογικό πάγωμα και τις ευρύτερες μεταρρυθμίσεις που προωθούνται από τη γαλλική κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα της τριτοβάθμιας  τελούν υπό κατάληψη. Ένα από αυτά είναι το πανεπιστήμιο του Μονπελιέ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου με φόντο τη Βουλή
Μήνυση Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά Γεωργιάδη: «Δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει»
«Μεσονύκτια» μήνυση Κωνσταντοπούλου σε Γεωργιάδη – «Την τρομάζει η Καρυστιανού, θα την εξαφανίσει»
Μήνυση Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά Γεωργιάδη: «Δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει»
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο TikTok
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μείωση φόρων σημαίνει αύξηση μισθών – Το είπαμε, το κάναμε!»
Με βίντεο στο TikTok σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις αυξήσεις στις αποδοχές των μισθωτών του ιδωτικού τομέα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μείωση φόρων σημαίνει αύξηση μισθών – Το είπαμε, το κάναμε!»
Σύνοδος Πρυτάνεων
Σοφία Ζαχαράκη: «Αύξηση 5 εκατ. ευρώ στην επιχορήγηση των ΑΕΙ και 450 νέες θέσεις ΔΕΠ»
Σοφία Ζαχαράκη από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων στο Βόλο: «Ενισχύουμε τα ΑΕΙ με επιπλέον 5 εκατ. ευρώ και 450 νέες θέσεις προσωπικού»
Σοφία Ζαχαράκη: «Αύξηση 5 εκατ. ευρώ στην επιχορήγηση των ΑΕΙ και 450 νέες θέσεις ΔΕΠ»