Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο TikTok
Με βίντεο στο TikTok σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις αυξήσεις στις αποδοχές των μισθωτών του ιδωτικού τομέα

Με αιχμή τη μείωση των φόρων και το άμεσο αποτύπωμά της στις αποδοχές των εργαζομένων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανήλθε μέσω TikTok, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι οι κυβερνητικές δεσμεύσεις γίνονται πράξη.

Αφορμή αποτέλεσαν οι αυξήσεις που αποτυπώθηκαν στα εκκαθαριστικά των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, ως αποτέλεσμα των αλλαγών στη φορολογία που εφαρμόζονται από την αρχή του έτους.

«Ξέρω τις δυσκολίες – Κανένα μέτρο μόνο του δεν αρκεί»

Στο βίντεο που ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα, ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει τις πιέσεις που συνεχίζουν να δέχονται τα νοικοκυριά λόγω της ακρίβειας, τονίζοντας ωστόσο ότι η κυβερνητική πολιτική κινείται σταθερά προς την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος.

«Γνωρίζω πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά λόγω της ακρίβειας και ξέρω καλά ότι κανένα μέτρο ελάφρυνσης από μόνο του δεν αρκεί», επισημαίνει, συνδέοντας τις σημερινές αυξήσεις με τη συνολική δημοσιονομική στρατηγική και τον προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το οικονομικό όφελος για τους εργαζόμενους μπορεί να αθροίσει έως και δύο μισθούς ετησίως, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Όπως εξηγεί, το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από τη μισθολογική κλίμακα, την ηλικία και την οικογενειακή κατάσταση των εργαζομένων.

Στο επίκεντρο της πολιτικής αυτής, όπως υπογραμμίζει, βρίσκεται η στήριξη της ελληνικής οικογένειας με μόνιμα και όχι αποσπασματικά μέτρα.

Στο ίδιο βίντεο, ο πρωθυπουργός παραπέμπει και στο απόσπασμα της ομιλίας του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου είχε ανακοινώσει τη μείωση των φορολογικών συντελεστών κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, δέσμευση που πλέον εφαρμόζεται.

Η μείωση αυτή, όπως σημειώνει, περνά απευθείας στους μισθούς, ενισχύοντας το καθαρό εισόδημα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Κλείνοντας το μήνυμά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνει το πολιτικό σύνθημα που συνοδεύει τις τελευταίες παρεμβάσεις της κυβέρνησης «Το είπαμε και το κάναμε».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τραμπ
Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ στέλνει γιγαντιαία αρμάδα στο Ιράν – «Θα δούμε τι θα συμβεί»
«Η αρμάδα είναι καθ' οδόν - Αν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία με το Ιράν, θα δούμε τι θα συμβεί» σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ
Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ στέλνει γιγαντιαία αρμάδα στο Ιράν – «Θα δούμε τι θα συμβεί»
Πρύτανης ΕΚΠΑ, Καθηγητής Καρδιολογίας Γεράσιμος Σιάσος
Γεράσιμος Σιάσος στη Σύνοδο Πρυτάνεων: «Επιτακτική η αύξηση της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων»
Η τοποθέτηση του Πρύτανη του ΕΚΠΑ, Καθηγητή Γεράσιμου Σιάσου στην 110η Σύνοδο Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων
Γεράσιμος Σιάσος στη Σύνοδο Πρυτάνεων: «Επιτακτική η αύξηση της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων»
Σοφία Ζαχαράκη
Οι προτάσεις της Συνόδου Πρυτάνεων για τα κρίσιμα ζητήματα των δημόσιων πανεπιστημίων
Οι αποφάσεις της 110ης Συνόδου Πρυτάνεων αποτυπώνουν με σαφήνεια ότι τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια βρίσκονται σε κομβικό σημείο. Χωρίς ουσιαστική...
Οι προτάσεις της Συνόδου Πρυτάνεων για τα κρίσιμα ζητήματα των δημόσιων πανεπιστημίων